Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI florbola līgā - vieskomandu uzvaru diena

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI florbola līgā - vieskomandu uzvaru diena
Cēsu "Lekrings"
Foto: Ritvars Raits

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem notika trīs spēles - tajās visās uzvaru svinēja viesi: Rīgas "Mogo-RTU/Rockets" ar 7:5 uzvarēja "Ulbroku/FS Masters", Cēsu "Lekrings" ar 3:2 pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus, bet "Talsi/Krauzers" ar 9:6 sarūgtināja Stalbes "Pārgauju".

"Mogo-RTU/Rockets" uzvar Ulbrokā un pakāpjas uz 3.vietu

Ulbrokas sporta kompleksā šodien nūjas krustoja divas komandas, katra no kurām uzvaras gadījumā varēja pakāpties uz trešo pozīciju turnīra tabulā - "Ulbroka/FS Masters" un "Mogo-RTU/Rockets" (Rīga). Cīņu veiksmīgāk uzsāka viesi, kas 13.minūtē izvirzījās vadībā ar 3:0. Pirmā perioda izskaņā ulbrokietim Kasparam Šķēlam izdevās realizēt savas komandas skaitlisko vairākumu, panākot 1:3. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – izcēlās Rīgas komandas rezultatīvākais spēlētājs Gvido Lauga (4:1), kurš drīz pēc tam gan nespēja realizēt soda metienu. Pēdējā perioda sākumā "Mogo-RTU/Rockets" ieguva pat četru vārtu pārsvaru (5:1), bet mājinieki ātri vien atbildēja ar diviem goliem – 3:5. Tuvāk rīdzinieki Ulbrokas komandu gan nelaida, arī galarezultātā "Mogo-RTU/Rockets" uzvarēja ar divu vārtu pārsvaru – 7:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina divu vārtu autoru Jāni Borodušku, divi goli arī viņa komandas biedra Gvido Laugas kontā. Kā labāko starp ulbrokiešiem nosauca Artūru Jurševski, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais, Tomam Niedrem viņa komandā 2 (1+1) punkti. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šīs uzvaras ar 12 punktiem ieņem 3.vietu turnīra tabulā.

"Lekrings" nosargā uzvaru Ķekavā

Sīva cīņa šodien notika Ķekavā, kur "Ķekavas Bulldogs" uzņēma Cēsu "Lekringu". Cēsnieki otro dienu pēc kārtas vietu vārtos atvēlēja savam trešajam vārtsargam Mikam Ozolam, kurš uzticību attaisnoja, pirmo reizi kapitulējot tikai 48.minūtē. Tiesa, arī ķekaviešu vārtu vīrs Jānis Bramanis darbojās godam, jo cēsnieki līdz tam brīdim viņu bija pārspējuši tikai divas reizes – 2:1. 56.minūtes sākumā Cēsu komanda atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1), tomēr pamatlaika pēdējās trīs minūtes čempioniem bija ļoti saspringtas, jo viņiem bija tikai vienu vārtu handikaps (3:2), ko gan "Lekringam" veiksmīgi izdevās nosargāt.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Miks Ozols, kurš šajā mačā atvairīja 25 pretinieku metienus. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Andris Malkavs. Ķekavas komandā labākā spēlētāja gods tika Gintam Klēģeram, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Cēsu "Lekrings" pēc šī panākuma ar 14 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 2.vietā.

Pastarīšu duelī "Talsi/Krauzers" pieveic "Pārgauju"

"Talsi/Krauzers" spēli Stalbē pret "Pārgauju" sāka vareni, jau pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 5:1. Toties otrajā trešdaļā pamodās mājinieki, kuri ne tikai iemeta trīs golus, bet arī spēja savus vārtus nosargāt neskartus – 4:5. Tiesa, savu panākumu sēriju stalbiešiem neizdevās turpināt pēdējā periodā, jo, kamēr viņi guva divus vārtus, talsenieki atbildēja ar četriem rezultatīviem metieniem, svinot uzvaru ar 9:6. Pamatlaika pēdējā minūtē neiztika bez asumiem, par ko spēles sodu 1 un noraidījumu uz piecām minūtēm nopelnīja gan mājinieks Aivis Ādminis, gan Talsu komandas spēlētājs Krišs Treimanis.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Markuss Plūdums, kurš šajā mačā atvairīja 31 metienu. Rezultatīvākie viņa komandā ar trim punktiem katram bija Krišs Treimanis, Mārtiņš Lapsiņš un Ģirts Škuburs. Par labāko starp stalbiešiem atzina Emīlu Eglīti, kuram, tāpat kā Laurim Ābolam, Jānim Levanovičam un Miķelim Roopam, 2 (1+1) punkti. "Talsi/Krauzers" pēc šī uzvaras pameta turnīra tabulas priekšpēdējo vietu, lai ar astoņiem punktiem ieņemtu sesto pozīciju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...