Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēbers: "Divu gadu laikā Leklēra un "Ferrari" attiecības var sabojāties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēbers: "Divu gadu laikā Leklēra un "Ferrari" attiecības var sabojāties"
°Foto: Motorsport.com

Savulaik lielu pieredzi "Formulā 1" guvušais pilots Marks Vēbers uzskata, ka tuvāko gadu laikā "Ferrari" un Šarla Leklēra attiecības vairs var nebūt tik rožainas kā pašlaik.

Sebastians Fetels savulaik kā četrkārtējs F1 čempions ar sajūsmu tika uzņemts "Ferrari" nometnē, bet, gadiem ejot, tā arī nespēja ne reizi izcīnīt titulu, kā rezultātā faktiski kļuva par nevēlamu pilotu. Šogad "Ferrari" izlēma, ka sadarbību ar Fetelu vairs nevēlas turpināt, un nākamgad viņa vietā startēs Karloss Sainss.

Tikmēr Leklērs, kurš ar konkurēt nespējīgo SF1000 modeli šogad pamanījies divos posmos tikt pie pjedestāla, pašlaik aizvada vien otro sezonu "Ferrari" rindās. Vēbers uzskata, ka dažu gadu laikā attiecības viņa un komandas starpā var sabojāties.

"Pavērojiet Leklēru," intervijā "Channel 4" sacīja Vēbers. "Mani interesē, kas ar viņu "Ferrari" komandā būs nākamajos dažos gados. Tagad starp viņiem ir medusmēneša periods, bet paies 24 mēneši vai varbūt trīs gadi, un, iespējams, Leklērs būs noguris no viņiem. Braukt "Ferrari" komandā, tam nepieciešama liela, liela uzņēmība, un Leklērs var būt nākamais, kurš nonāks krustugunīs."

Leklērs intervijās parasti neslēpj savu viedokli arī tad, ja tas nav optimisma pilns. Pēc posma Mudžello trasē, kur sportists startēja piektais, bet finišēja astotais starp sacīkstes pabeigušajiem 12 pilotiem, Leklērs neslēpa, ka mašīna pašlaik ir pārāk lēna.

"Mēs vienkārši bijām lēni, tur neko vairāk nevar piebilst," viņš sacīja reportieriem. "Mums pietrūka ātruma. Man padevās labs starts, nostādīju sevi iespējami labākajā pozīcijā. Priekšā man bija tikai abi "Mercedes" piloti, kuri attālinājās, varēju braukt brīvā trasē, bet ar šādu mašīnu bija grūti cīnīties. Ir jāstrādā un jācenšas saprast, kāpēc citās trasēs neesam gana ātri kvalifikācijā, bet sacīkstēs klājas labāk, kā tas bija sezonas sākumā, kamēr šoreiz bija otrādi. Šis mums ir grūts laiks."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...