Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Tarasovs tiek tālāk, Ašvortam sakāve, Serbijā – Eirokausu vistrakākā spēle

Rolands Eliņš

Tarasovs tiek tālāk, Ašvortam sakāve, Serbijā – Eirokausu vistrakākā spēle
Pols Ašvorts. Foto: Astana FC

UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā ceturtdienas vakarā tika aizvadītas 43 spēles. Tālāk izdevās tikt Igora Tarasova pārstāvētajai Somijas „KuPS”, pendelēs pieveicot Bratislavas „Slovan”, kamēr Latvijā labi pazīstamā trenera Pola Ašvorta vadītā „Astana” cieta neveiksmi pret „Buducnost”. Knapi no neveiksmes izglābās Londonas „Tottenham”, ar nokārtiem deguniem Gruzijā laukumu atstāja Maskavas „Dynamo”, bet nekas nevarēja mēroties ar spēli Serbijas pilsētā Sentā, kur „Backa Topala” divu vīru mazākumā spēlēja 6:6 pret Rumānijas FCSB

Igors Tarasovs „KuPS” sastāvā laukumā devās 115. minūtē, kad viņa komanda bija nokļuvusi iedzinējos ar 0:1. Papildlaika pēdējā minūtē tomēr izdevās atspēlēties un tikt pie pēcspēles sitienu sērijas, kurā Tarasova komanda nonāca sliktākās pozīcijās, atrodoties iedzinējos 2:3. Taču „Slovan” nerealizēja divus atlikušos sitienus, un „KuPS” tomēr izdevās iekļūt nākamajā kārtā. Tajā Tarasova komanda spēlēs pret Lietuvas vienību „Sūduva”, ko pārstāv Valērijs Šabala un Gļebs Kļuškins.

Uz uzvaru cerēja arī bagātā Kazahstānas komanda „Astana”, kas savā laukumā uzņēma Maķedonijas „Buducnost” un bija izteikta favorīte (bukmeikeri piedāvāja koeficientus virs 10.00 uz „Buducnost” uzvaru pamatlaikā). Taču „Astana”, kuras galvenā trenera pozīcijā šobrīd ir iepriekš ilgi Latvijā strādājušais Pols Ašvorts, cieta zaudējumu 0:1 un izstājās no Eirokausiem. Vienīgos vārtus „Astana” ielaida pirmā puslaika vidū. Pēc spēles Ašvorts uzņēmās visu atbildību un pauda sapratni, ka viņa amats ir briesmās, jo kluba pēc šādas neveiksmes esot jāparāda spēcīga reakcija.

Tālāk toties tika Igaunijas komanda „Flora”, ar 2:1 apspēlējot Islandes „Reykjavik”. Teritoriālais pārsvars gan piederēja Islandes komandai, taču „Flora” iesita divus vārtus pirmajā puslaikā, pēc tam no 58. minūtes varēja spēlēt vairākumā un nosargāja uzvaru. Tas tikmēr neizdevās Lietuvas „Žalgirim”, ar 1:3 zaudējot Norvēģijas „Bodo/Glimt”. „Žalgiris” pirmā puslaika vidū panāca neizšķirtu, taču drīz vien ielaida otros vārtus un pēc tam vairs neatspēlējās.

No futbola lielvalstīm jāizceļ „Tottenham” mocīšanās pret Bulgārijas „Lokomotiv Plovdiv”. Žuzē Morinju vadītā komanda 71. minūtē nokļuva iedzinējos 0:1 un bija spiesta domāt par izglābšanos. Tā sekoja, kad 78. minūtē pretinieku spēlētājs uz vārtu līnijas ar roku atsita bumbu, saņemot sarkano kartīti. Par sekojošajiem protestiem tiesnesis piesprieda vēl vienu noraidījumu, un „Tottenham” pavērās ceļš uz panākumu. Tas arī tika izmantots – Harijs Keins iesita pendeli un Ndombelē 85. minūtē guva uzvaras vārtus.

Drošāk savus panākumus nokārtoja „Milan” un „Wolfsburg”. Milāna ar Zlatana Ibrahīmoviča un Hakana Čalhanolu vārtiem apspēlēja Īrijas „Shamrock Rovers”, bet Vācijas klubs ar 4:0 pārspēja „Kukesi” no Albānijas. Savukārt izstāties nācās Maskavas „Dynamo”, kas principiālā cīņā negaidīti ar 1:2 zaudēja Tbilisi „Lokomotiv” no Gruzijas, savus vienīgos vārtus gūstot pašās beigās ar pendeli.

Taču vakara dramatiskākā un pavērsieniem bagātākā spēle nepārprotami notika starp Serbijas „Backa Topola” un Rumānijas FCSB vienībām. Līdz spēles 63. minūtei abas komandas bija guvušas pa trim vārtiem un Serbijas komanda nokļuvusi mazākumā. Likās, ka pienācis papildlaiks, taču kompensācijas laika trešajā minūtē „Backa” netīšām sita savos vārtos. Likās, ka Rumānijas komanda tikusi tālāk, taču pēc minūtes „Backa” atspēlējās.

Papildlaikā serbu komandā tika fiksēts vēl viens noraidījums, un likās, ka viss beidzies, jo FCSB 105. minūtē pārņēma vadību. Līdz papildlaika pirmā puslaika beigām Eirokausu debitante „Backa” paspēja atspēlēties un panākt 5:5. 108. minūtē FCSB vēlreiz guva vārtus un vēlreiz likās, ka, spēlējot divu vīru vairākumā, intrigai pielikts punkts, taču ne šajā mačā – 117. minūtē Saša Tomanovičs guva savus otros vārtus spēlē, panākot neticamo 6:6. Uzvarētājs noskaidrojās pendelēs, kurās „Backa” tomēr vienreiz kļūdījās, kamēr pretinieki sita nevainojami un beigās uzvarēja ar 7:6.

Šī ir pirmā spēle Eirokausu vēsturē, kurā abas komandas guvušas vismaz piecus vārtus (neskaitot tos, kas gūti pēcspēles sitienu sērijā), turklāt jāuzsver, ka "Backa" četrus vārtus iesita mazākumā, turklāt divus - par divu vīru mazākumā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  -1 [+] [-]

, 2020-09-18 00:51, pirms 4 gadiem
TOTO Serbija

     [+] [-]

, 2020-09-18 02:54, pirms 4 gadiem
Divām Ziemeļīrijas komandām nedaudz pietrūka veiksmes un nākamā kārta bija pavisam reāla. Vieni pendelēs zaudēja, otri Maltas komandai, kur principā bija līdzīgi.

Connahs Q. no Velsas rādīja labu pretestību pret Gruzijas Tbilisi.

Prognozēju, ka nākamo gadu laikā grupu turnīrā (nezinu kura līmeņa eirokausā) spēlēs kāda no Z-Īrijas/Velsas komandām.

Dundalk un Luksemburgas komandas jau ir regulāri viesi pie grupu turnīra durvīm.

Es runāju par semi-pro komandām, kamēr mūsu pro komanda šodien 1-5 zaudēja. Šādas komandas mēs saucam par pastniekiem, elektriķiem un šoferiem, bet tur reāli futbols aug..

     [+] [-]

, 2020-09-18 15:14, pirms 4 gadiem
Labs futbols bijis Rumānijā. Paldies arī par Sanmarīno ģērbtuves video.