Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ņūvijs uz pilnu slodzi atgriežas "Red Bull" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ņūvijs uz pilnu slodzi atgriežas "Red Bull" komandā
Adrians Ņūvijs. Foto: Red Bull

Adrians Ņūvijs, ar kura radītajām mašīnām savulaik četrus titulus "Formulā 1" izcīnīja Sebastians Fetels, šobrīd uz pilnu slodzi atgriezies darbā "Red Bull" komandā. Tikmēr aizkulisēs baumo, ka par viņa pakalpojumiem ieinteresējusies Fetela nākamās sezonas komanda "Aston Martin".

Ņūvijs tiek uzskatīts par vienu no labākajiem inženieriem visā F1 pasaules čempionāta vēsturē. Savulaik viņš radīja arī uzvarēt spējīgus "McLaren" un "Williams" sacīkšu auto, bet kopumā Ņūvija mašīnas palīdzējušas komandām izcīnīt desmit titulus Konstruktoru kausā.

Pēdējos gados Ņūvijs vēlējās izmēģināt spēkus ārpus "Formulas 1", tādēļ "Red Bull" komandā darbojās tikai uz nepilnu slodzi. Paralēli viņš palīdzēja būvēt sacīkšu burulaivas, kā arī piedalījās "Aston Martin" un "Red Bull" kopprojektā "Valkyrie" ielas sporta automobiļa radīšanā.

Tagad viņš uz pilnu slodzi atkal ir atgriezies "Red Bull" komandā, apstiprina vienības vadītājs Kristians Horners.

"Pēdējos trīs vai četrus gadus viņš bija pamatīgi iesaistījies "Valkyrie" projektā," stāsta Horners. "Šajā laikā viņš vairs nespēja izbaudīt darbu F1 čempionātā, jo tobrīd mums bija dzinēji, ar kuriem nebija iespējams konkurēt. Tagad viņš redz, ka mēs atkal esam daudz konkurētspējīgākā pozīcijā. Domāju, tagad viņš atkal spēj izbaudīt to, ko dara, un ir daudz vairāk motivēts. Tas viņam palīdz justies jaunam. Tāpat viņš aizvien ir spējīgs paveikt milzīgu darba apjomu, kas jaunajiem speciālistiem neļauj atslābt."

Horners turpina: "Mēs visi zinām, ka darbu nepaveic tikai viens cilvēks. Adrians ar savām spējām paveic lielu mentora darbu un vada komandas tehnisko personālu. Kad Adrians daļēji no saviem pienākumiem atkāpās, mēs stiprinājām savu tehnisko nodaļu ar tādiem speciālistiem kā Pjērs Vašs un citiem, kas komandai šajā periodā devis tikai un vienīgi ieguvumus. Tomēr kopā ar Adrianu mūsu komanda vienmēr būs vēl spēcīgāka, turklāt tagad viņš atkal pilnībā koncentrējas darbam "Formulā 1"."

Tikmēr itāļu laikraksti "La Gazzetta Dello Sport" un "Corriere Dello Sport" vēsta, ka Ņūviju pie sevis pārvilināt vēlas "Racing Point" komanda, kas no nākamā gada startēs kā "Aston Martin", turklāt tās sastāvā brauks inženiera labi iepazītais Sebastians Fetels. Tikmēr komandas konsultants Helmuts Marko intervijā vācu "Auto Bild" komentējis izskanējušās baumas, sakot, ka "Horneram "pavisam noteikti ir kontrakts" ar "Red Bull" komandu."

"Nesen Adrianam tika dota iespēja testēt retu "Aston Martin", un viņš pateicās par to Lorensam Strolam, bet tas arī ir viss," sacīja Marko.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!