Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kanādietis Blekers gatavs pārstāvēt Kazahstānas izlasi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādietis Blekers gatavs pārstāvēt Kazahstānas izlasi
Džesijs Blekers. Foto: Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubā Nursultanas "Barys" spēlējošais kanādiešu aizsargs Džesijs Blekers paudis vēlmi pielaikot Kazahstānas izlases kreklu.

"Būtu neticami, ja man tiktu dota šāda iespēja. Visi ārzemju spēlētāji sevi lieliski parādījuši izlasē un ir līderi. Man valstsvienības pārstāvēšana būtu jauns izaicinājums un jauna iespēja. Spēlēt starptautiskā turnīrā – tā nav iespēja, kas bijusi katram hokejistam," teica Blekers. "Kazahstānā viss ir lieliski. Es un mana ģimene esam laimīgi, jūtamies komfortabli. Šeit ir mūsu otrās mājas, un nākotnē skatos ar optimismu."

28 gadus vecais aizsargs Kontinentālajā hokeja līgā debitēja 2017. gadā, pārstāvot Pekinas "Kunlun Red Star", bet pirms pagājušās sezonas viņš devās uz "Barys". Aizvadot 54 spēles, viņš guva trīs vārtus un sakrāja 19 punktus, kamēr šīs sezonas ievadā Blekers septiņos mačos izcēlies ar vienu piespēli. Viņa kontā ir arī viena spēle Nacionālajā hokeja līgā – 2014./15. gada sezonā viņš pārstāvēja Anaheimas "Ducks".

Kazahstānas izlasē jau spēlē divi kanādieši – aizsargs Darens Dics un uzbrucējs Dastins Boids. Tāpat valstsvienībā ir zviedru vārtsargs Henriks Kārlsons. Iepriekš izlasi pārstāvēja arī aizsargs Kevins Dalmens un uzbrucējs Brendons Bočenskis, bet abi šovasar lika punktu karjerai.

Pirms neilga laika par vēlmi spēlēt Baltkrievijas izlasē pavēstīja Minskas "Dinamo" jaunpienācējs Frēnsiss Parē.

Izmantotie resursi:
https://shaiba.kz/

  +8 [+] [-]

, 2019-09-18 13:27, pirms 5 gadiem
visām šīm "nacionālajām" izlasēm no sirds novēlu izkrišanu atpakaļ līmeni zemāk

  -1 [+] [-]

, 2019-09-18 13:31, pirms 5 gadiem
Atļaušos paprovocēt diskusiju drusku plašāk.. Interesanti, kāpēc neviens no Dinamo ārzemniekiem, ko tādu nesaka..??? Nav vēlmes, nav intereses no lhf, citi mērķi ilgtermiņā...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-18 13:45, pirms 5 gadiem
Agrilson rakstīja: Atļaušos paprovocēt diskusiju drusku plašāk.. Interesanti, kāpēc neviens no Dinamo ārzemniekiem, ko tādu nesaka..??? Nav vēlmes, nav intereses no lhf, citi mērķi ilgtermiņā...
1. JA LHF solītu naudu, tad noteikti, ka būtu.
2. Reti kurš te nospēlē vairāk par 1 sezonu.
3. LHF vietā jau nu es censtos, šo kaut kā ierobežot, jo paliek jau par traku, kazahiem, taču naturalizētie būs vairākumā maijā. Pat basketbols saprata, ka vairāk, kā 1 nevar.

  +3 [+] [-]

, 2019-09-18 13:53, pirms 5 gadiem
Agrilson rakstīja: Atļaušos paprovocēt diskusiju drusku plašāk.. Interesanti, kāpēc neviens no Dinamo ārzemniekiem, ko tādu nesaka..??? Nav vēlmes, nav intereses no lhf, citi mērķi ilgtermiņā...
Pie kazahiem brauc pelnīt, tur ir garāki kontrakti, kuri ļauj izpildīt limitu hokeja pilsonības saņemšanau (2 vai 4 gadi) un ta kazahu pase ļauj papildus nopelnīt, neba viņi par velti to dara un kādam arī ļauj cerēt uz dalību OS. Rīgā brauc uz īstermiņu, lai parādītu sevi dabūtu lielāku naudu kolhozā, kas protams nenotiks Rīgā. Un hokejisti prot lasīt, viņi zin kuras valstis maukojas ar pasēm un kur savu pasi ciena, attiecīga ir arī retorika.

  +3 [+] [-]

, 2019-09-18 13:57, pirms 5 gadiem
Vairāk jau izskatās, ka kazahu leģionāriem, tā spēlēšana izlase ir, ka brīvprātīgi obligāta "haltūra" pavasarī..

     [+] [-]

, 2019-09-18 14:03, pirms 5 gadiem
Un piesaukt basketbola leģionārus izlase vispār ir kosmoss.. Es vēl saprotu, ka tas spēlētājs noteiktu laiku ir nospēlējis tajā zeme, bet basketbola taču izskatās, ka apskatās, kurā pozīcija jāpastiprina.. Tad apskatās tirgū un atkarībā no maka biezuma nopērk.. Kāds tur sakars ar nosaukumu.. VALSTS IZLASE!!!
Slēpts komentārs: OILER1981

  +5 [+] [-]

, 2019-09-18 14:24, pirms 5 gadiem
Zināma atšķirībā starp mūsu 90.gadu nsturalizetajiem leģionāriem un Kazahu ir tā, ka lielais vairums arī beidzot hokejistu gaitas savas dzīves ir saistījuši ar Latviju..

  -4 [+] [-]

, 2019-09-18 14:28, pirms 5 gadiem
Agrilson rakstīja: Zināma atšķirībā starp mūsu 90.gadu nsturalizetajiem leģionāriem un Kazahu ir tā, ka lielais vairums arī beidzot hokejistu gaitas savas dzīves ir saistījuši ar Latviju..
Kuri tie ir? Znaroks, Pavlovs, Panteļejevs, Čudinovs, Grigorjevs, Maticins, Kerčs, cik zinu, nav Latvijā. Lielākā daļa no šiem strādā un dzīvo Krievijā

  +5 [+] [-]

, 2019-09-18 14:53, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Kuri tie ir? Znaroks, Pavlovs, Panteļejevs, Čudinovs, Grigorjevs, Maticins, Kerčs, cik zinu, nav Latvijā. Lielākā daļa no šiem strādā un dzīvo Krievijā
Znarokam ir māja Latvijā, sieva rīdzeniece. Panteļejevs ir Latvijas hokeja audzēknis (Beļavskis arī), Čudinovu un Grigorjevu tiešam var teikt ka ar Latviju maz sakara, Maticins un Kerčs lai kur strādātu, tomēr dzīvo Latvijā, vismaz tā bija.
Un reiz par visām reizēm - viņi netika naturalizēti, viņi dzīvoja ar neeksistējošas valsts pasēm, nevis kā kādas valsts pilsoņi tika naturalizēti.

  +6 [+] [-]

, 2019-09-18 15:09, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Nez vai Tu to novēlēji LV izlasei 90.gados (ja tad vēl staigāji pa zemes virsu). 1990.gados LV izlasei vismaz puse bija naturalizētie spēlētāji, kuri PSRS laikā iebrauca Latvijā un uzspēlēja pāris sezonas Dinamo Rīga rindās. Znaroks, Pavlovs, Čudinovs, Grigorjevs, Beļavskis, Fanduļs, Kerčs, Maticins (droši vien būs arī citi) - tie visi 90.gados bija NATURALIZĒTIE spēlētāji, kuriem iedeva LV pasi un viņi spēlēja LV izlasē tikai tāpēc, ka pirms tam PSRS čempī bija pāris gadus nospēlējuši Rīgā.
Ei nu beidz muldēt, 90. ir atsevišķs stāsts, visām PSRS republikām sportā bija PSRS laika migranti un trimdinieki no Ziemeļamerikas. Tas stāsts jau gadus 15 ir beidzies un tam nav nekāda sakara Kazahstānas. Pie tam tevis nosauktie Rīgā bija vismaz 10 gadus nodzīvojuši.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-18 16:34, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Znarokam ir māja Latvijā, sieva rīdzeniece. Panteļejevs ir Latvijas hokeja audzēknis (Beļavskis arī), Čudinovu un Grigorjevu tiešam var teikt ka ar Latviju maz sakara, Maticins un Kerčs lai kur strādātu, tomēr dzīvo Latvijā, vismaz tā bija.
Un reiz par visām reizēm - viņi netika naturalizēti, viņi dzīvoja ar neeksistējošas valsts pasēm, nevis kā kādas valsts pilsoņi tika naturalizēti.
atrodas vienmēr kāds pat tagad, kas šito cilā, nezinot visus apstākļus
runājot par mūsdienām un tēmu, tad nav izredžu, ka kaut kas tiks mainīts, kaut vai nodrošinot Ķīnas izlases daudzmaz konkuretspēju OS 2022 u.t.t.
neviens no tā neatteiksies IIHF...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-18 16:43, pirms 5 gadiem
Agrilson rakstīja: Atļaušos paprovocēt diskusiju drusku plašāk.. Interesanti, kāpēc neviens no Dinamo ārzemniekiem, ko tādu nesaka..??? Nav vēlmes, nav intereses no lhf, citi mērķi ilgtermiņā...
Latvijas hokejā pagaidām par naturalizēšanu nedomā . Ārzemnieki kuri spēlē Baltkrievijā un Kazahstānā, zina ka šeit pieņemts naturalizēt. Klubos kaut vai visi ārzemnieki, bet izlasē atbalstu naturalizāciju tikai tad ja ir cieša saikne ar valsti-ieprecējies, patstāvīgi dzīvo, ilgstoši spēlē vietējā komandā (vismaz gadus 5). Neatbalstu pat ļoti laba, izcila hokejista naturalizāciju tikai tādēļ ka viņš ir labs un nospēlējis 2-3 gadus DR. Atbalstu Torresa naturalizāciju futbolā piemēram. Nevajag skatīties naturalizējot cik viņš labs vai slikts sportists, bet cik noturīga saikne ar valsti.

     [+] [-]

, 2019-09-18 16:49, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: atrodas vienmēr kāds pat tagad, kas šito cilā, nezinot visus apstākļus
runājot par mūsdienām un tēmu, tad nav izredžu, ka kaut kas tiks mainīts, kaut vai nodrošinot Ķīnas izlases daudzmaz konkuretspēju OS 2022 u.t.t.
neviens no tā neatteiksies IIHF...
interesanti, kā ķīnieši noverņīs savu sastāvu priekš OS - Ķīnā jau dubultpilsonība nav atļauta un naturalizēt var tikai tos, kam ir ķīniešu saknes dzimtā... Nebrīnīšos, ja Fāzels pievērs acis uz pilsonību Ķīnas gadījumā, tikai kā to akceptēs Starptautiskā Olimpiskā Komiteja...

     [+] [-]

, 2019-09-18 16:58, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: interesanti, kā ķīnieši noverņīs savu sastāvu priekš OS - Ķīnā jau dubultpilsonība nav atļauta un naturalizēt var tikai tos, kam ir ķīniešu saknes dzimtā... Nebrīnīšos, ja Fāzels pievērs acis uz pilsonību Ķīnas gadījumā, tikai kā to akceptēs Starptautiskā Olimpiskā Komiteja...
tak beidz šito visu laiku tralināt kopš uzzinājam par OS 2022 Ķīnā...
paskaties kunlunu sastāvu khl un triju komandu vhl, tur pusei jau sadotas ķīnas pases...līdz 2022 būs visiem!
Roster

     [+] [-]

, 2019-09-18 17:33, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: tak beidz šito visu laiku tralināt kopš uzzinājam par OS 2022 Ķīnā...
paskaties kunlunu sastāvu khl un triju komandu vhl, tur pusei jau sadotas ķīnas pases...līdz 2022 būs visiem!
http://hcredstar.com/krs/en/roster.html?teamId=568
Kur TU redzi, ka viņiem tiešām ir iedota Ķinas pilsonība??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-09-18 17:48, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Kur TU redzi, ka viņiem tiešām ir iedota Ķinas pilsonība??
Tu atkal kārtējo reizi uzvedies kā tāds padomju laika stagnāts funis
Kur es redzu? es redzu Ķīnas karodziņu pie viņu profiliem, 2 gadi pagājuši un domāju šie startēs par Ķīnu PČ 2020 pavasarī un 2022 OS...
pārējos vēl pielasīs līdz 2022 vēl ir laiks. Man nav pamata apšaubīt, ka viņiem ir Ķīnas pases un būs Ķīnas hokeja pilsonība , ieskaitot Brendonu Yip...
Tevi paklausoties un kā spurojies pretī attiecībā piemēram uz Āzija līgu, ka tur neviens no Latvijas nav vajadzīgs, tagad tur pat kaut kāds Girgensons seniors ir galvenais treneris + Auziņš un Augstkalns (Japānas klubā)
Tāpat nesen par Dzierkalu! Bet šeku-reku, kā teicu vajag tik aģentu nomainīt un būs darbs Liiga vai SHL...

     [+] [-]

, 2019-09-18 17:49, pirms 5 gadiem
Agrilson rakstīja: Un piesaukt basketbola leģionārus izlase vispār ir kosmoss.. Es vēl saprotu, ka tas spēlētājs noteiktu laiku ir nospēlējis tajā zeme, bet basketbola taču izskatās, ka apskatās, kurā pozīcija jāpastiprina.. Tad apskatās tirgū un atkarībā no maka biezuma nopērk.. Kāds tur sakars ar nosaukumu.. VALSTS IZLASE!!!
Basketbolā tikai viens drīkst būt naturalizēts,bet hokejā naturalizē kaut visu izlasi.Piemēram 80 gados PČ A grupā iekļuva Nīderlande un ja vien pareizi atceros ,tad 90% spēlētāju tur bija no ZA ar Nīderlandes saknēm.Tas pats savulaik notika arī ar Francijas un Itālijas izlasēm jo savējo tur praktiski nebija.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-18 17:51, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Basketbolā tikai viens drīkst būt naturalizēts,bet hokejā naturalizē kaut visu izlasi.Piemēram 80 gados PČ A grupā iekļuva Nīderlande un ja vien pareizi atceros ,tad 90% spēlētāju tur bija no ZA ar Nīderlandes saknēm.Tas pats savulaik notika arī ar Francijas un Itālijas izlasēm jo savējo tur praktiski nebija.
visi naturalizē. pat TOP6 valstu izlasēs varam atrast naturalizētos, visvairāk Krievijas izlasē, sākot ar Kasparaiti, Nabokovu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-09-18 17:54, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Viņi visi bija legāli LPSR pastāvīgie iedzīvotāji, pats "jaunākais" no viņiem, nodzīvoto gadu ziņā, bija Čudinovs, kurš ieradās Rīgā 1987. gadā un visus turmpmākos gadus, apmēram līdz 90. to beigām, pavadīja Latvijā, ja ne kā LR pilsonis, tad vismaz kā legāls un leģitīms rezidents
Čudinovs līdzīgi Znarokam no LR pases atteicās un paņēma Vācijas pasi 2000.gadu sākumā...
tagad trenē kaut kādu vācu joberlīgas klubu man liekas vai vismaz trenēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-09-18 18:09, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tādu, kuri nospēlētu tikai "pāris gadus" vecajā Rīgas Dinamo, kā te viens otrs raksta, un automātā kļūtu par LV izlases dalībniekiem, tik tiešām nebija Toties tādi kadri bija agrīnajā Belaru izlasē
Labs piemērs Igors Matuškins, dzimis Čeļabinskietis, ilggadīgs Traktora spēlmanis Kad skatījos OS kvali Rīgā 1996. gadā, neizpratnē nobrīnījos, ko ta šitais žuks vispār dara Belaru izlasē? Izrādās, toreiz, uz PSRS augstākās līgas beigām, biju palaidis momentu garām, kad viņš no Traktora īslaicīgi bija pārgājis uz Minskas Dinamo un par to vien kļuva par pilnvērtīgu Baltkrievu
atceros belaru izlasē labākie varotčiki Kovals un Mezins ar krievi naturalizētie...gan jau tur vēl bija padaudz krievu pirms viņi sāka kolhoza kanādiešus naturalizēt. kaut kā tad uz to daudz neiespringa. tagad tas parādījies, kad kazahi un belari naturalizē vairumā kolhozniekus...uzreiz citi tiek pieminēti - itāļi, franči, korejieši. tagad Ķīna būs ko apspriest...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-09-18 18:28, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: atceros belaru izlasē labākie varotčiki Kovals un Mezins ar krievi naturalizētie...gan jau tur vēl bija padaudz krievu pirms viņi sāka kolhoza kanādiešus naturalizēt. kaut kā tad uz to daudz neiespringa. tagad tas parādījies, kad kazahi un belari naturalizē vairumā kolhozniekus...uzreiz citi tiek pieminēti - itāļi, franči, korejieši. tagad Ķīna būs ko apspriest...
Bija daži laukuma spēlētāji, kā Ugarovs, Demagins kuri samērā jauni atbrauca uz BAČu un tur bija līderi un paņēma pases, tad jau ar viņu talanti tika vilināti uz Krieviju un tur dabūja mainīt pasi, dēļ sapņa par lielo hokeju, vairums tur arī pazaudējās.