Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Kalniņš un Dāle atzīmē, ka uzvaras izcīnītas, neparādot labāko sniegumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kalniņš un Dāle atzīmē, ka uzvaras izcīnītas, neparādot labāko sniegumu
"RTU/Rockets" līksmo par sekmīgo sezonas sākumu
Foto: RTU Rockets

Aizvadītajā nedēļas nogalē startēja Latvijas florbola čempionāts vīriešu 1. līgā. Spraigākā cīņa tika aizvadīta ar "FBK SĀC" un "Lielvārde/FANS" komandu divcīņu, bet pārliecinošākā uzvara "RTU/Rockets". Toms Dāle atzina, ka "FBK SĀC" uzvaru izcīnīja, neskatoties uz drausmīgo spēles kvalitāti, savukārt "RTU/Rockets" labākais spēlētājs Ainārs Kalniņš atzina, ka panākuma iemesls meklējams labā spēlē skaitliskajā vairākumā. Savu viedokli izteica arī citu komandu pārstāvji.

Šovasar daļa "Lekrings-1" komandas spēlētāju sagatavošanās posmu aizvadīja kopā ar virslīgas vienību, piedalījāmies vairākos turnīros un guvām vērtīgu pieredzi," pēc izcīnītās uzvaras sezonas pirmajā mačā atzina Jorens Malkavs, kurš cīņā ar "Rēzeknes BJSS" izcēlās ar trim precīziem metieniem. "Pret Rēzeknes komandu labu sniegumu rādīja mūsu vārtsargs Norberts Golubkovs, kuram tā bija pirmā spēle pieaugušo konkurencē. Sāncenšu rindās bija vairāki jauni spēlētāji, kuri demonstrēja ātru, taču tajā pašā laikā arī nepacietīgu spēli. Mums sastāvs, salīdzinot ar pagājušo sezonu, ir pamainījies un cerams, ka sezona būs veiksmīga. Mērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs." Jāpiezīmē, ka cēsniekiem tas nav izdevies jau pēdējos trīs čempionātos.

Principiālu uzvaru kaimiņu divcīņā izcīnījuši "Valmiera/BSS" florbolisti, kas viesos ar rezultātu 8:5 pieveica "Rubene-1". Valmierieši pēdējās sezonās spēlēja Latvijas čempionāta 2. līgā, kur nebūt nebija pieskaitāmi favorītu pulkam. Neskatoties uz to, šosezon komanda spēlē otrajā spēcīgākajā līmenī un viens no potenciālajiem līderiem varētu būt Toms Gertners, kurš spēlē pret Kocēnu vienību atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli, tiekot pie cīņas vērtīgākā spēlētāja balvas. Pēc mača florbolists sniedza komentāru Sportacentrs.com: "Spēle bija ļoti līdzīga, bet mēs labāk spējām realizēt savus momentus, turklāt mums labi palīdzēja vārtsargs. Pretinieks vairākas reizes pietuvojās līdz vienam vārtu deficītam, taču mēs ātri spējām atbildēt, kas arī bija galvenais iemesls uzvarai. Individuālie mērķi šajā sezonā ir būt pēc iespējas noderīgākam komandai un klubam kopumā."

Ļoti pārliecinoši sezonu iesākuši "RTU/Rockets" florbolisti, kas savā laukumā ar rezultātu 9:2 pieveica pirmās līgas debitantus "SC Mēmele/Code". Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju atzina Aināru Kalniņu, kura rēķinā viens vārtu guvums. "Mačā pret šo komandu nebūt neparādījām savu labāko spēli, jo daudziem mūsu spēlētājiem spēle nevedās kā vēlētos. Tomēr florbols ir komandu sporta spēle, tādēļ centāmies palīdzēt viens otram. Daudz deva mūsu vārtsargs, kurš glāba mūs arī šķietami bezcerīgās situācijās. Tāpat izcelt varētu mūsu vairākumu, ko realizējām ar augstu procentu, turklāt pēc otrajiem vārtiem vairākumā šķita, ka pretinieki nedaudz salūza. Beigās rezultāts varēja būt arī lielāks, vienīgi pašiem jāpiestrādā pie momentu realizācijas."

Krietni vairāk pūles nācās pielikt FBK SĀC, lai jauno sezonu sāktu ar 7:6 panākumu pār pēdējo sezonu vienu no labākajām 1. līgas komandām "Lielvārde/Fans". Cīņas laikā mājinieki atradās iedzinējos ar 0:2 un 2:4, bet uzvaras vārtus izdevās gūt pamatlaika pēdējā minūtē. "Spēli sākām briesmīgi, nesapratu, kas ar mums notika," pēc mača atzina uzvarētāju labākais florbolists Toms Dāle, kuram vieni gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles. "Visi laukumā bijām kā aizmiguši vai apmaldījušies, tādēļ arī tāds rezultāts. Pretinieks spēlēja savu diezgan aso spēli un noteikumu pārkāpumu robežas, ko otrajā trešdaļā arī pārkāpa. Tas mums ļāva izmantot vairākumu un sajutām savu spēli. Pēdējā periodā pašiem spēki sāka zust, līdz ar to arī paši sākām pelnīt noraidījumus, kas pretiniekam ļāva izlīdzināt rezultātu. Pēdējos vārtos klāt stāvēja arī veiksme."

Katru periodu uzvarot ar identisku 3:1 rezultātu, beigās pie pārliecinoša 9:3 panākuma pār "Saulkalni" tika "JeNo" florbolisti, kuru rindās trīs vārtus guva un divas piespēles izdarīja Oļegs Stasivs, saņemot cīņas vērtīgākā spēlētāja balvu. "Aizvadījām kopumā labu spēli, iesākot to ar spēli no aizsardzības un gaidot pretinieku kļūdas. Tās arī sagaidījām un, pats galvenais, pratām tās arī realizēt. Par galveno panākuma iemeslu uzskatu tieši spēli savā laukuma pusē, kur konkurentiem ļoti sarežģījām dzīvi, liekot viņiem kļūdīties, tādējādi ļaujot mums doties ātrajos pretuzbrukumos. Kopumā Jelgavas komandas uzdevums ir iekļūt izslēgšanas turnīrā un pēc tam cīnīties par čempionāta zelta medaļām."

Principiāla bija cīņa starp "Irlava/Avant" un "Talsu NSS/Zerorisk" vienībām, ko klātienē vērot bija ieradušies vairāk kā 200 līdzjutēju. Soli pa solim irlavnieki palielināja pārsvaru, spēli uzvarot ar rezultātu 9:6. Lielisku maču aizvadīja komandas jaunpienācējs Krists Paulovičs, kuram trīs vārtu guvumi un tikpat rezultatīvu piespēļu. Par labāko spēlētāju gan atzīts tika Kristaps Kazlovskis, kuram 3+1. Viņam Sportacentrs.com arī jautāja viedokli par spēli: "Talsu komanda ir gados ļoti jauna, salīdzinot ar mūsu vienību, tādēļ domāju, ka uzvarējām tīri uz pieredzes rēķina. Protams, arī mūsu vārtsargs Alvis Sala rādīja ļoti labu sniegumu vārtos." Lūdzām spēlētājam arī komentēt kā ir izdevies saspēlēties ar Pauloviču. "Krists ir ļoti daudzpusīgs spēlētājs, kurš prot gan iemest, gan atdot fantastiskas piespēles. To viņš nodemonstrēja arī spēlē pret Talsu komandu. Viņš ar savu pieredzi arī dalās un tas mums ir liels plus, tāpēc domāju, ka sezonas laikā mūsu saspēle uzlabosies vēl vairāk."