Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Baško: "Pasaules kausā cīnīsimies līdz pēdējam"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baško: "Pasaules kausā cīnīsimies līdz pēdējam"
LBS prezidents Valdis Voins un izlases kapteine Gunta Baško. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases ilggadējā spēlētāja Gunta Baško atzīst, ka gatavošanās posmā komanda progresējusi, bet vēl jāizlabo agresīvā aizsardzība, lai 22. septembrī sekmīgi varētu sākt cīņu Tenerifē ieplānotajā Pasaules kausā, lasāms laikrakstā "Diena".

2007. gadā Latvijas izlases sastāvā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, 2008. gadā ieguva devīto vietu olimpiskajās spēlēs, bet šoruden piedalīsies Pasaules kausā. Gunta Baško tagad atzīst, ka ir pacilājoši startēt visos šajos svarīgākajos turnīros.

Latvijas sieviešu izlase iepriekš netika uz Pasaules kausu, tagad beidzot tas izdevies. Gatavošanās process bijis ļoti labs, pieredzējusī spēlētāja un izlases kapteine jūt progresu, meitenēm ir vēlme uzvarēt un potenciāls izpildīt treneru teikto.

Kāds ir mērķis? "Par lieliem mērķiem, domāju, šobrīd nav jēgas runāt. Protams, kurš gan negrib izcīnīt medaļu?! Tam jābūt galvenajam mērķim, bet to var panākt, tikai koncentrējoties mazajiem mērķīšiem, katrai nākamajai spēlei. Par lielajiem mērķiem lai domā treneri," saka Gunta Baško. "Varu apsolīt, ka darīsim, ko varēsim, un cīnīsimies, uhh, līdz pēdējam!"

Pasaules kauss Tenerifē mūsu valstsvienībai sāksies 22. septembrī pret Ķīnu, nākamajā dienā pretī stāsies D grupas pastarīte Senegāla, bet 25. datumā būs jācīnās pret turnīra galveno favorīti ASV izlasi.

Latvijas izlases kapteine nosauc mūsu trumpjus - "agresīva aizsardzība un ātra pāreja uzbrukumā, meklējot brīvus metienus uzbrukumā." Galvenais arguments tomēr būšot agresīva aizsardzība, kur gan vēl vajadzīgi uzlabojumi.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis