Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

ASV izlasei Tenerifē pievienosies trīs WNBA čempiones un Delle Donne

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ASV izlasei Tenerifē pievienosies trīs WNBA čempiones un Delle Donne
Tīna Čārlza. Foto: USA Basketball

ASV sieviešu basketbola valstsvienības galvenā trenere Dona Steilija (Dawn Staley) otrdienas, 18. septembra, rītā pēc Latvijas laika nosauca 13 spēlētājas, no kurām tiks izvēlēts amerikāņu sastāvs Pasaules kausa izcīņā.

Komandā paliek deviņas spēlētājas, kuras piedalījas pārbaudes turnīrā Francijā. Viņu vidū ir Daiana Taurasi un Britnija Grainere – basketbolistes, kuras sacentās tikai pārbaudes spēlēs pret Kanādu, Senegālu un Franciju. Darbu neturpina Tifānija Mičela, Kelsija Mičela un studente Nafisa Koljera.

No treniņnometnes sākuma ierindā joprojām ir Tīna Čārlza, Nneka Ogvumīke, Leiša Klarendone, Kelsija Plama, Morgana Taka un Eiža Vilsone. Pēc pirmajām pārbaudēm komandai pievienojās WNBA pusfināliste Elizabete Viljamsa (Atlanta Dream).

Tenerifē komandai pievienosies vēl četras spēlētājas – WNBA čempiones Sjū Bērda, Briena Stjuarte un Džūela Loida (Seattle Storm), kā arī līgas fināliste un 2015. gada vērtīgākā spēlētāja Elena Delle Donne (Washington Mystics). No minētā trīspadsmitnieka Pasaules kausā spēlēs divpadsmit.

Bērda un Taurasi ir četrkārtējas Olimpiskās čempiones. Čārlza ir divkārtēja Olimpiskā čempione, pa vienai godalgai ir Elenai Dellei Donnei, Britnijai Grainerei un Brienai Stjuartei, savukārt Nnemkadi Ogvumīke 2014. gadā bija komandā, kura izcīnīja Pasaules kausu.

Kandidātu lokā ir sešas potenciālās Pasaules kausa debitantes: Leiša Klarendone, Džūela Loida, NCAA visu laiku rezultatīvākā spēlētāja Kelsija Plama, Morgana Taka, Elizabete Viljamsa un Eiža Vilsone.

FIBA ranga līdere ASV un pasaules desmitā spēcīgākā komanda Ķīna februārī tika ielozētas Pasaules kausa D grupā kopā ar Latviju un Āfrikas vicečempioni Senegālu. Kaimiņos, C grupā, spēlēs Spānija, Beļģija, Japāna un Puertoriko.

ASV kandidātes 18. septembrī

SpēlētājaPoz.KomandaSkola
Tina CharlesCNew York LibertyConnecticut
Layshia ClarendonGConnecticut SunCalifornia
Jewell LloydGSeattle StormNotre Dame
Nnemkadi OgwumikeFLos Angeles SparksStanford
Kelsey PlumGLas Vegas AcesWashington
Morgan TuckFConnecticut SunConnecticut
A`ja WilsonFLas Vegas AcesSouth Carolina
Elizabeth WilliamsF/CAtlanta DreamDuke
Sue BirdPGSeattle StormConnecticut
Diana TaurasiGPhoenix MercuryConnecticut
Elena Delle DonneFWashington MysticsDelaware
Brittney GrinerCPhoenix MercuryBaylor
Breanna StewartCSeattle StormConnecticut

Sastāvu izvēlējās atlases komiteja: valstsvienības ģenerālmenedžere Kerola Kollana (Carol Callan), sportistu pārstāve Keitija Smita (Katie Smith), WNBA pārstāvji Kurts Miller (Curt Miller) un Penija Tolere (Penny Toler), īpašais padomnieks Džīno Oriemma (Geno Auriemma).

Izmantotie resursi:
http://www.wnba.com/news/usa-basketball-world-cup-roster-down-to-thirteen-finalists/?cid=wnba:socialowned:twitter:article:usab:91718