Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Dragičs: "Iegaumējiet manus vārdus: Dončičs būs labākais spēlētājs Eiropā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dragičs: "Iegaumējiet manus vārdus: Dončičs būs labākais spēlētājs Eiropā"
Gorans Dragičs un Luka Dončičs
Foto: AFP/Scanpix

Pirmo reizi vēsturē par Eiropas čempioni basketbolā kļuva Slovēnijas izlase, kas finālā ar 93:85 apspēlēja Serbiju. 18 gadus vecais Luka Dončičs sacīja, ka savainojums nav pārāk nopietns, bet par MVP atzītais Gorans Dragičs solīja, ka Dončičs pāris gadu laikā kļūs par labāko spēlētāju Eiropā. Tikmēr serbu galvenais treneris Aleksandars Džordževičs bija neapmierināts ar tiesnešu darbu, uzskatot, ka viņa komandai netika dota iespēja cīnīties par zeltu.

"Jā, tas pavisam noteikti ir manas karjeras lielākais sasniegums," pēc Eiropas čempionāta zelta medaļu izcīnīšanas sacīja par MVP atzītais Gorans Dragičs, kurš izšķirošajā mačā iemeta 35 punktus, bet beigas skatījās no rezervistu soliņa, jo cīnījās ar krampjiem. "Joprojām gaidu NBA gredzenu, bet šis ir pavisam cita veida sasniegums. Veltījums manai valstij. Tā man devusi visu. Piedzimu un uzaugu tur, tāpēc priecājos, ka varu Slovēnijas iedzīvotājiem atdarīt. Paši redzējāt, cik līdzjutēju bija atbraukuši uz finālu. Gribu viņiem visiem pateikties no visas sirds."

Dragičs, kurš laboja Slovēnijas izlases rezultativitātes rekordu, sacīja, ka tik labu maču aizvadījis pirmo reizi karjerā. Tomēr viņš norādīja, ka galvenā bijusi komandas spēle. "Komandas biedri man palīdzēja. Un treneri – visas lieliskās kombinācijas bija viņu izdomātas," sacīja saspēles vadītājs, kurš vienlīdz labi uzbruka caurgājienos un no tālās distances. "Vienmēr sapņojām par goda pjedestālu. Kaut iekļūt starp trim labākajām komandām. Šis mēnesis bija lielisks."

Savainojuma dēļ maču nepabeidza arī 18 gadus vecā zvaigzne Luka Dončičs, un Dragičs viņam atkal veltīja komplimentus: "Pāris gadu laikā viņš būs labākais spēlētājs Eiropā. Un arī NBA. Viņš ir dzimis, lai uzvarētu. Es nejokoju. Iegaumējiet manus vārdus: viņš būs viens no pašiem labākajiem visā pasaulē."

"Nezinu, ko teikt. Nespēju noticēt, ka tikko uzvarējām Eiropas čempionātā. Mēs to paveicām! Pirmo reizi Slovēnijas vēsturē esam kļuvuši par čempioniem," sacīja pats Luka Dončičs, kura ambīcijas pēc beigu sirēnas nebija pierimušas. Aizsargs sacīja, ka, atgriežoties mājās, sagaida tikai vienu – ka lidostā uz sagaidīšanu būs sapulcējusies visa valsts.

"Potītes savainojums nav pārāk nopietns – domāju, ka nedēļas vai divu laikā būšu vesels un gatavs atkal spēlēt," norādīja Dončičs. "Nevarēju palīdzēt komandai, bet izskatījās, ka mana palīdzība nemaz nav vajadzīga. Izcīnījām uzvaru pret ļoti sīkstu pretinieku, tāpēc lepojos ar komandas biedriem un treneriem."

"Pirmkārt, gribu apsveikt Slovēnijas izlasi ar zeltu. Viņi to ir pelnījuši, jo visa turnīra laikā nezaudēja nevienu spēli un demonstrēja teicamu basketbolu," sacīja Serbijas izlases galvenais treneris Aleksandars Džordževičs. "Nepieturējāmies pie spēles plāna, un tas slovēņiem deva daudz punktus ātrajos uzbrukumos. Viņi laukumā rādīja NBA ātrumus – ātri aizsargi un ātras piespēles."

"Uzskatu, ka bijām pelnījuši vienādas iespējas cīnīties par zeltu, taču pēdējā minūtē to neredzēju. Tas gan nemazina Slovēnijas nopelnus. Sods uzbrukumā pret Lučiču, kam sekotu divi soda metieni. Bumba vairs nesvēra 900 gramus, bet gan 2,5 kilogramus," neapmierināts ar tiesāšanu bija Džordževičs. "Uzskatu, ka bijām pelnījuši iespēju cīnīties, taču pēdējās divās minūtēs to nesagaidījām."

Izmantotie resursi:
eurohoops.net

1 2 51 komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2017-09-18 09:57, pirms 7 gadiem
Dončič lai kļūst par labāko Eiropā, jo pasaulē labākais būs KP

 +11 [+] [-]

, 2017-09-18 10:01, pirms 7 gadiem
Nu redzēs kā viņam ies NBA, var būt grūti jo nav tik atlētisks un arī diezgan lēns, bet nu viņam ir daudz laika lai nobriestu. basketbola iq gan ir tiešām augstā līmenī.

 +12 [+] [-]

, 2017-09-18 10:04, pirms 7 gadiem
Jautājums vai Dončičam NBA kāds iedos piespēli.

  +8 [+] [-]

, 2017-09-18 10:05, pirms 7 gadiem
Ja drafts būtu pēc EČ, es noteikti paņemtu Dončiču ar pirmo numuru. To kā karjera attīstīsies lai rāda laiks, ko tu gudri spriest.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-18 10:11, pirms 7 gadiem
Viņš varētu būt otrs labākais!

  +7 [+] [-]

, 2017-09-18 10:34, pirms 7 gadiem
Baigi svarīgi ir tas lai viņš jau nebūtu basketbolu atēdies!

tas ir iespējams un tā var notikt un tad būs problēmas, ja tā nebūs un NBA viņu draftēs pareizais klubs tad viss būs ok, ļoti daudz viņa karjerā izšķirs tas kāds klubs viņu draftēs un ar ko viņam jākonkurē būs un tas ka NBA būs jākonkurē par vietu, tas ir skaidrs un tur (NBA) nevienam neinteresē kādi tituli Tev ir Eiropā bijuši, tur būs viss jāsāk atkal no nulles punkta un tas basketbols jau būs pavisam savādāks kādu viņš no bērna kājas spēlē Eiropā!

Un protams viņam būs jāiztur spiediens arī tādā ziņā ka visi no viņa prasīs un salīdzinās ar to pašu KP (parametri un pozīcijas laukumā ir atšķirīgas, bet tāpat salīdzinās) un kā viņš ar to visu tiks galā un tie vairs nebūs siltumnīcas apstākļi, tā būs vilku bedre, vai viņš izturēs šos pārbaudījumus?

Viegli nebūs, bet potenciāls ir milzīgs!

  +6 [+] [-]

, 2017-09-18 10:36, pirms 7 gadiem
Par agru vel spriest kas un kaa.Par to pasu KP6 nebija skaidribas lidz vinsh pieradija savas vertibas.
Bus nba,tad ari manis.To pasu Benderu salidzinaja ar KP...Ari Rubio bija mega talants Eiropa.Nba vinsh ir nebaidisos teikt,ka viduvejiba.Viss atkarigs no pasa un ari apstaklu sakritibas.Novelu,lai nav Milicica karjeras stasts

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 10:37, pirms 7 gadiem
Dončičs pats sev jau tagad ir uzstādījis ļoti augstu latiņu!

Viņa vērtība ir tā ka viņš nāk no bijušās Dienvidslāvijas basketbola skolas (tas nekas ka viņš jau dzimis neatkarīgā Slovēnijā, šī jugu skola nekur nav pazudusi un nepazudīs) kur ar pārliecību cilvēkiem lielākoties viss ir kārtībā!

     [+] [-]

, 2017-09-18 10:37, pirms 7 gadiem
Sogad jaskatas uz jauno somu talantu.Bulls ja nemaldos???

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 10:38, pirms 7 gadiem
Rubio pēdējos vajā traumas, bet tikko ar vesElību ir ok tā viņš savas kvalitātes pierāda augstā līmenī!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-18 10:41, pirms 7 gadiem
Eksistē KP un Grieķis.... Grieķis toč pailgi būs labāks. Un domāju, ka KP arī ir un paliks labāks par viņu.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 10:43, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Rubio pēdējos vajā traumas, bet tikko ar vesElību ir ok tā viņš savas kvalitātes pierāda augstā līmenī!
It sevišķi metienu

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 10:43, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Eksistē KP un Grieķis.... Grieķis toč pailgi būs labāks. Un domāju, ka KP arī ir un paliks labāks par viņu.
Tas ir pie noteikuma, ja KP traumas nevajās, šajās divās sezonās NBA, viņam ir bijis jau pietiekoši dažādu mikrotraumu utt.

     [+] [-]

, 2017-09-18 10:58, pirms 7 gadiem
Te jau neiet runa par NBA, tikai par Eiropu un varbūt tas tā arī būs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 11:30, pirms 7 gadiem
Kad vispār NBA pēdējo reizi kāds eiropietis SG/SF pozīcijā ir bijis all star līmenī, vai tuvu tam? Reāli es varētu nosaukt tikai Draženu Petroviču un Peju Stojakoviču, varbūt vēl Kukočs.
Manuprāt, Dončičam būs smagi tieši tā iemesla dēļ, ka šajās pozīcijās eiropiešiem ir grūtāk izsisties, jo Dončičs zaudēs atlētismā labākajiem perimetra spēlētājiem, tā vienkārši būs, protams, viņš eurobasketos turpmāk dominēs, bet NBA nu nez, solīds 10-15 punktu metējs droši vien.
KP un Jokičam šajā gadījumā ir priekšroka viennozīmīgi, kā garajiem ar īpašu skillsetu.
Vēl jau ir frīks, bet nu to par eiropieti īsti nevar uzskatīt.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-18 11:56, pirms 7 gadiem
Tāpat kā Hezonja esot labāks par Kobi

     [+] [-]

, 2017-09-18 11:59, pirms 7 gadiem
galvenais , lai viņu nedraftē Bruklina vai Sakramento , kad viņam būs drafts

  +3 [+] [-]

, 2017-09-18 12:11, pirms 7 gadiem
NBA baigi daudz nosaka psiholoģija, ar to Dončičam izskatās, ka viss ok, bet tik un tā, tur tik daudz faktoru, vai Tu tiec galā ar līdera nastu, ar to spiedienu, ar lielo naudu utt. neko nevar zināt, dzīvos, redzēs. Bet nu Eiropai ir dzimis vēl viens reti spilgts talants.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-18 12:17, pirms 7 gadiem
Assasinss' rakstīja: Kad vispār NBA pēdējo reizi kāds eiropietis SG/SF pozīcijā ir bijis all star līmenī, vai tuvu tam? Reāli es varētu nosaukt tikai Draženu Petroviču un Peju Stojakoviču, varbūt vēl Kukočs.
Manuprāt, Dončičam būs smagi tieši tā iemesla dēļ, ka šajās pozīcijās eiropiešiem ir grūtāk izsisties, jo Dončičs zaudēs atlētismā labākajiem perimetra spēlētājiem, tā vienkārši būs, protams, viņš eurobasketos turpmāk dominēs, bet NBA nu nez, solīds 10-15 punktu metējs droši vien.
KP un Jokičam šajā gadījumā ir priekšroka viennozīmīgi, kā garajiem ar īpašu skillsetu.
Vēl jau ir frīks, bet nu to par eiropieti īsti nevar uzskatīt.
Dončičam ir potenciāls par tādu nākamo 2./3. nr eiropieti/zvaigzni kļūt. Viņam ir tikai 18 gadi, taču veču basketbola jau šobrīd ir lietaskoks. NBA ar jaunajiem spēlētājiem strādāt māk - pareiza individuāla pieeja un Dončičs kļūs gan ātrāks, gan atlētiskāks. Viņa galvenie trumpji ir all-around spēle, nereālā pārliecība un jaunība, kas krustojas ar nereālāko pieredzi. Neviens nākamā gada drafta spēlētājs nebūs ar tādu visaugstākā līmeņa praktisko basketbola pieredzi, kāda tā būs Dončičam. Tas ir tā, ka tev ir iespēja iegūt sastāvā veterānu, kurš reāli vēl varēs spēlēt 15-20 sezonas, no kurām vismaz 10, strauji progresēt. Neticu, ka kāda komanda laidīs garām iespēju šo čali nodraftēt kā 1.nr.

     [+] [-]

, 2017-09-18 12:38, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Tāpat kā Hezonja esot labāks par Kobi
Un Benders nākamais KP. Vispār šitais simulants ir no citas sugas, izskatās, ka tomēr viņš būs labāks par Hezonju un Benderu, bet vai būs zvaigzne NBA? To mēs redzēsim, kad viņu segs Klejs,Igijs,Smarts,Lenards, cik daudz viņš tad varēs izdarīt?

  -1 [+] [-]

, 2017-09-18 12:39, pirms 7 gadiem
Spurs varēs maukt Džinobli vietā

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 12:50, pirms 7 gadiem
ja Dončiču nevajās traumas, tad viennozīmīgi ar Janci būs labākie Eiropā.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-18 12:51, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Dončičam ir potenciāls par tādu nākamo 2./3. nr eiropieti/zvaigzni kļūt. Viņam ir tikai 18 gadi, taču veču basketbola jau šobrīd ir lietaskoks. NBA ar jaunajiem spēlētājiem strādāt māk - pareiza individuāla pieeja un Dončičs kļūs gan ātrāks, gan atlētiskāks. Viņa galvenie trumpji ir all-around spēle, nereālā pārliecība un jaunība, kas krustojas ar nereālāko pieredzi. Neviens nākamā gada drafta spēlētājs nebūs ar tādu visaugstākā līmeņa praktisko basketbola pieredzi, kāda tā būs Dončičam. Tas ir tā, ka tev ir iespēja iegūt sastāvā veterānu, kurš reāli vēl varēs spēlēt 15-20 sezonas, no kurām vismaz 10, strauji progresēt. Neticu, ka kāda komanda laidīs garām iespēju šo čali nodraftēt kā 1.nr.
Man neticas, ka viņu paņems ar 1. Numuru tīri tāpēc, ka baltais eiropietis, pie tam pēc gada šitais čempis jau būs aizmirsies un haips būs mazinājies. Teorētiski, ja viņš turpina tādā garā, tad viņam vajadzētu būt stabili pirmajām, bet nebrīnīšos, ja kāds noraustīsies ar 1. Nr ņemt.

Vēl arī tas pats Rubio piemērs, 17 gados spēlēt pret ASV zvaigznēm OS finālā l, fantastika vnk. Un īstenībā es teiktu, ka viņš savu potenciālu ir gandrīz izmantojis, top 3 playmakers, fantastiski redz laukumu, taču vājais metiens, atlētisma trūkums liedz būt kaut kur augstāk nekā starta PG viduvējās komandās.

Tāpat Dončičs tikpat labi varēs mest ap 20 punktiem lejasgala komandās, bet titula pretendentos viņš būtu par vāju priekš startera.

     [+] [-]

, 2017-09-18 12:52, pirms 7 gadiem
Negribu salīdzināt ar KP, jo viņi tomēr dažādi spēlētāji, bet ar basketbola sajūtu Dončičam viss kārtībā

     [+] [-]

, 2017-09-18 13:09, pirms 7 gadiem
Assasinss' rakstīja: Man neticas, ka viņu paņems ar 1. Numuru tīri tāpēc, ka baltais eiropietis, pie tam pēc gada šitais čempis jau būs aizmirsies un haips būs mazinājies. Teorētiski, ja viņš turpina tādā garā, tad viņam vajadzētu būt stabili pirmajām, bet nebrīnīšos, ja kāds noraustīsies ar 1. Nr ņemt.

Vēl arī tas pats Rubio piemērs, 17 gados spēlēt pret ASV zvaigznēm OS finālā l, fantastika vnk. Un īstenībā es teiktu, ka viņš savu potenciālu ir gandrīz izmantojis, top 3 playmakers, fantastiski redz laukumu, taču vājais metiens, atlētisma trūkums liedz būt kaut kur augstāk nekā starta PG viduvējās komandās.

Tāpat Dončičs tikpat labi varēs mest ap 20 punktiem lejasgala komandās, bet titula pretendentos viņš būtu par vāju priekš startera.
Es par to pieredzi runāju ne tik daudz Eiropas čempiona kontekstā(lai gan tajā, protams, arī), bet gan vairāk par pieredzi lielajā basketbolā kopumā. Kur viņš jau no tīņa gadiem ir sities par vietu zem saules ar Eiropas labākajiem spēlētājiem. Bet potenciāls kļūt krietni fiziskākam viņam ir - augums labs, rāmis ir, gaļa aug. Kā jau minēju - NBA viņu : uztaisīs par cilvēku" t.i. gana atlētisku spēlētāju.
Salīdzinājums ar Rubio nebūs līdz galam korekts, jo Rubio jau no laika gala bijis šketels aļa Kristaps Valters, kuram tīri ģenētiski ir nereāli kļūt par, nezinu, Raselu Vestbruku vai Džonu Volu. Pie tam - Rubio nav bijis metējs nekad - ne 15 gados, kad zipāja Eirolīgā, ne 21(ja nemaldos), kad pārcēlās uz NBA. Tajā pat laikā, ar visu to, Rubio vienmēr ir kotējies kā NBA TOP pleimeikers un TOP piespēļu pārtvērējs un nekad par viņu nav runāts kā par potenciāli 2.saspēles vadītāju kādā komandā.
Dončičs - kā jau minēju - rumpis ir, pārliecība ir, IQ ir. Punktus mest māk, metiens ir jau tagad. Fizisko dabūs. Ja kāds noraustīsies ņemt kā 1.nr. - pats vainīgs, taču tas tiešām nebūs tālredzīgi, iemainot tik ļoti full package spēlētāju kā Dončičs, pret kādu skoreri vai atlētu.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 13:11, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Spurs varēs maukt Džinobli vietā
Tad Spurs vajadzētu kapitāli noliet šo sezonu, lai tiktu pie Dončiča. Es pat teiktu - palikt TOP3 sliktākajiem līgā - būs grūti.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 13:19, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Tad Spurs vajadzētu kapitāli noliet šo sezonu, lai tiktu pie Dončiča. Es pat teiktu - palikt TOP3 sliktākajiem līgā - būs grūti.
Ar TOP3 spēlētāju līgā, pēdējo 20 gadu labāko treneri un organizāciju, tas nav iespējams!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-18 13:21, pirms 7 gadiem
Te tauta, protams, ka nenovēl neko labu Dončičam - Nedod Dievs, uzradīsies labāks spēlētājs par KP, to taču nedrīkst pieļaut...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 13:27, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Te tauta, protams, ka nenovēl neko labu Dončičam - Nedod Dievs, uzradīsies labāks spēlētājs par KP, to taču nedrīkst pieļaut...
Tu brīnies? Mēs taču abi zinām, kādi te kadri ir + kā gadu gaitā viss mainījies

     [+] [-]

, 2017-09-18 13:58, pirms 7 gadiem
Nevar nepiekrist

     [+] [-]

, 2017-09-18 15:14, pirms 7 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Par agru vel spriest kas un kaa.Par to pasu KP6 nebija skaidribas lidz vinsh pieradija savas vertibas.
Bus nba,tad ari manis.To pasu Benderu salidzinaja ar KP...Ari Rubio bija mega talants Eiropa.Nba vinsh ir nebaidisos teikt,ka viduvejiba.Viss atkarigs no pasa un ari apstaklu sakritibas.Novelu,lai nav Milicica karjeras stasts
Rubio, es nebaidos teikt, ir reāli attaisnojis savu atrašanos NBA. Pamata saspēles vadītājs play off komandā ar 33min, 9 piespēlēm un 11 punktiem spēlē. Respect. Rubio kā neizdevušos prospektu ir stipri nevietā piesaukt.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 15:15, pirms 7 gadiem
Dončičam ir liels potenciāls , bet vajag jau vismaz vienu sezonu NBA aizvadīt , lai varētu ko tādu teikt , jo vis kaut kas var gadīties karjerā un Dončičam vēl lies ceļš ejams es pašlaik uzskatu , ka Eiropā ir divi labākie Antetokounmpo un Porziģis , un Dočičam vēl ir daudz jāpierāda , lai varētu teikt , ka viņš ir labāks par šiem vīriem .

     [+] [-]

, 2017-09-18 15:29, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Dončičam ir potenciāls par tādu nākamo 2./3. nr eiropieti/zvaigzni kļūt. Viņam ir tikai 18 gadi, taču veču basketbola jau šobrīd ir lietaskoks. NBA ar jaunajiem spēlētājiem strādāt māk - pareiza individuāla pieeja un Dončičs kļūs gan ātrāks, gan atlētiskāks. Viņa galvenie trumpji ir all-around spēle, nereālā pārliecība un jaunība, kas krustojas ar nereālāko pieredzi. Neviens nākamā gada drafta spēlētājs nebūs ar tādu visaugstākā līmeņa praktisko basketbola pieredzi, kāda tā būs Dončičam. Tas ir tā, ka tev ir iespēja iegūt sastāvā veterānu, kurš reāli vēl varēs spēlēt 15-20 sezonas, no kurām vismaz 10, strauji progresēt. Neticu, ka kāda komanda laidīs garām iespēju šo čali nodraftēt kā 1.nr.
NBA (dažas komandas) spēj arī galīgi sačakarēt spēlētājus. Piemērs - Valančūnas. Ļoti svarīgi, kura komanda paņems. Un te jau teica, ka Eiropas pieredze draftu maz ietekmē. Kā slavēja Hezonju, Benderu... Un?
1 2 51 komentārs