Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

"MX Ādaži" Brocēnos zaudē cīņā par "Superkauss" titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

"MX Ādaži" Brocēnos zaudē cīņā par "Superkauss" titulu
Foto: mxadazi.lv

13. septembrī Brocēnu novada ''Bērzu'' mototrasē tika aizvadīts ceturtais - noslēdzošais motokrosa seriāla ''Monster Energy Superkauss'' posms, kurā tika noskaidroti 2015. gada čempioni piecās motociklu klasēs un komandu ieskaitē. ''MX Ādaži Motosports RT'' komanda finālposmā izcīnīja otro vietu un kļuva par ''Superkauss'' sezonas vicečempioniem.

2015. gadā ''Superkauss'' seriālā tika aizvadīti četri posmi - Valmierā, Rīgā, Madonā un Brocēnos. Uz pirmo posmu, kurš tradicionāli notika maija pirmajā dienā Valmierā, mūsu komanda ieradās 19 sportistu sastāvā, kuri pārstāvēja visas klases. Komandai tika izvirzīts mērķis uzvarēt komandu ieskaitē un cīnīties par godalgām atsevišķās klasēs. ''Senioru'' klasē pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja viens no komandas līderiem - Leons Kozlovskis, kurš izcīnīja uzvaras abos braucienos un kļuva par posma uzvarētāju. Kā otrs komandas sportists, kuram izdevās izcīnīt uzvaru Valmieras posmā jāmin ''Junioru'' klases sportists Ralfs Edgars Ozoliņš, kurš to paveica sīvā cīņā ar Krievijas sportistu Alekseju Zorinu.

Kvadru klasē labākais no komandas Raivis Sootee, kuram piektā vieta. Augsto ceturto vietu izcīnīja otrs ''Senioru'' klases pārstāvis Mareks Lavrovs. ''Jauniešu'' klasē debitēja Rainers Žuks, kurš pirmo sezonu startē ar 125cm3 kubatūras motociklu un debijā nācās smagi cīnīties ar konkurentiem, absolūti lielākā daļa no kuriem startē ar četrtaktu motocikliem. Kopvērtējumā Raineram 22.vieta 38 sportistu konkurencē. Prestižākajā ''MX Pro'' klasē startēja seši sportisti ar komandas līderiem Tanelu Leoku un Tomu Macuku ierindā. Tieši uz šiem sportistiem tika liktas lielākās cerības cīņā par uzvaru komandu vērtējumā, jo ''MX Pro'' klasē ir iespēja izcīnīt lielāku punktu skaitu kā citās klasēs. Diemžēl otrajā no trim braucieniem tehniskas problēmas piedzīvoja Tanela Leoka motocikls, kas igaunim liedza startēt noslēdzošajā trešajā braucienā un krasi samazināja komandas izredzes cīņā par uzvaru posmā. Labākais ''MX Pro'' klasē Leoka tautietis Kaurits, kuram 7.vieta posma kopvērtējumā, bet 8.vietu izcīnīja Toms Macuks. Komandas līdera neveiksme liedza iespēju cīnīties par uzvaru posmā un Valmierā nācas samierināties ar trešo vietu, piekāpjoties ''MX Moduls'' un ''Rodeo MX RT'' komandām.

21.jūnijā seriāla otrais posms norisinājās Rīgā, Zaķusalā izveidotā trasē. Uz starta izgāja 14 komandas sportisti,kā arī uz Rīgas posmu bijām piesaistījuši pasaules čempionātu dalībnieku Harri Kullasu (piez.: Kullass vēlāk jūlijā PČ posmā Ķegumā izcīnīja 3.vietu MX2 klasē). Izvērtējot konkurentu sastāvus un savas iespējas,tika izvirzīts mērķis uzvarēt posmā un deldēt konkurentu pārsvaru pēc pirmā posma Valmierā. Uzdevums tika izpildīts - uzvara posmā izcīnīta un pirms trešā posma Madonā konkurentu pārsvars tika sadeldēts līdz 4 punktiem. Galvenie uzvaras kaldinātāji Rīgas posmā bija ''MX Pro'' klases sportisti - Kullass kļuva par sacensību uzvarētāju, lielisku sniegumu nodemonstrēja Macuks, kuram 4.vieta posmā, bet 5.vietu, neskatoties uz tehniskām problēmām, izcīnīja Tanels Leoks. ''Kvadru'' klasē konkurentiem smagajā trasē neatstāja Raivis Sootee, 3.vieta Kasparam Haibam, ceturtais vēl viens mūsu komandas sportists - Kristaps Veinbergs, bet astotā vieta Jānim Saldavam. ''Senioru'' klasē nepārspēts abos braucienos un posmā Leons Kozlovskis, bet vienīgais ''Jauniešu'' klases pārstāvis Reinis Palkavnieks izcīnīja 15.vietu 36 sportistu konkurencē. ''Junioru'' klasē labākais Martins Vasjaks, kuram 4.vieta, 8.vietā Jānis Kubuliņš, bet 12.Ričards Kursītis.

Kopumā komandai posms ļoti veiksmīgs - uzvaras trijās no piecām klasēm un arī komandu vērtējumā.

Augusta vidū pirmo reizi posms notika jaunizveidotajā ''Smeceres Sila'' trasē. Uz šo posmu devāmies 15 sportistu sastāvā. Madonā ''MX Pro'' klasē Rīgas posma uzvarētāju Kullasu aizstāja cits spēcīgs Igaunijas sportists - Gerts Krestinovs. Bijām gatavi cīņai par uzvaru, taču sīkas neveiksmes pašu sniegumā un konkurentu spēks šoreiz lika samierināties ar otro vietu. Kā ierasts ''Senioru'' klasē uzvarēja Leons Kozlovskis, lielisks rezultāts tika sasniegts ''Kvadru'' klasē - viss goda pjedestāls ''MX Ādaži Motosports RT'' komandai - 1.Sootee, 2. Kārlis Bole jr., bet trešais Kristaps Veinbergs. ''MX Pro'' klasē augsto otro vietu izcīnīja Tanels Leoks, viņa tautietis Krestinovs ieņēma 6.vietu, Toms Macuks astotais, bet desmitnieku noslēdza Uldis Spulle. ''Junioru'' klasē augstākā vieta Ričardam Kursītim, kurš divu braucienu summā trešais, bet ''Jauniešu'' klasē labāko vietu izcīnīja Reinis Palkavnieks, kuram 15.vieta.

Kopumā posms veiksmīgs un saglabātas cerības cīnīties par čempiontitulu komandu ieskaitē, fināla posmā Brocenos.

Finālposms norisinājās 13.septembrī Brocēnos, bet, diemžēl 12.septembra vakarā saņēmām nepatīkamu ziņu no Igaunijas, kur vietējā čempionāta pēdējā posmā bez konkurētspējīgas tehnikas bija palicis Tanels Leoks. Uz šo posmu sastāvu bijām papildinājuši ar vienu no talantīgākajiem un ātrākajiem Latvijas sportistiem Tomasu Šileiku, kā arī vienu no Lietuvas labākajiem sportistiem Neriusu Rukštelu. Diemžēl, Leoka prombūtne finālā neļāva reāli cīnīties par uzvaru un arī Brocēnos tika izcīnīta otrā vieta komandu ieskaitē, piekāpjoties spēcigajai ''MX Moduls'' komandai. Uzvaru sēriju, triumfējot visos astoņos sezonas braucienos izcīnīja Leons Kozlovskis, kurš kļuva par 2015.gada ''Superkauss'' čempionu. Finālā ''Kvadru'' klasē otro vietu izcīnīja Kārlis Bole jr., bet trešo Raivis Sootee, kuram ar to bija pietiekami, lai izcīnītu uzvaru sezonas kopvērtējumā. MX Pro'' klasē finālā labako rezultātu sasniedz Tomass Šileika, kuram 5.vieta, bet ''Junioru'' klasē uzvaru izcīnīja Ralfs Edgars Ozoliņš.

Komandas braucēju rezultāti "Superkausā"

Junioru klasē:

Martins Vasjaks – 6. Vieta
Ričards Kursītis – 7. Vieta
Ralfs Edgars Ozoliņš – 10. Vieta (startējot divos posmos)
Jānis Kubuliņš – 13. Vieta

Jauniešu klasē:

Reinis Palkavnieks – 16. Vieta
Rainers Žuks – 28. Vieta

Senioru klasē:

Leons Kozlovskis – 1. vieta
Mareks Lavrovs – 6. Vieta

Kvadru klasē:

Raivis Sootee – 1. Vieta
Kristaps Veinbergs – 2. Vieta
Kārlis Bole jr. – 10. Vieta
Jānis Saldavs – 12. Vieta
Kaspar Haiba – 15. Vieta
Reinis Purvēns – 17. Vieta

MX PRO klasē:

Toms Macuks – 4. Vieta
Uldis Spulle – 9. Vieta
Tanel Leok – 10. Vieta
Harri Kullas – 20. Vieta
Nikijs Platkēvičs – 21. Vieta
Tomass Šileika – 22. Vieta
Gert Krestinov – 23. Vieta
Ardo Kaurit – 25. Vieta
Nerius Rukštela – 29. Vieta

Lielu paldies vēlamies teikt visiem komandas sponsoriem, atbalstītājiem, sportistu ģimenēm, kā arī, protams, pašiem sportistiem par cīņām trasēm un pateicoties viņiem tika sasniegts šis rezultāts – 2. vieta komandu vērtējumā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - MX Ādaži