Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijā Covid-19 dēļ tiek pārcelta jau sezonas pirmā spēle

Rolands Eliņš

Francijā Covid-19 dēļ tiek pārcelta jau sezonas pirmā spēle
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas augstākā futbola līga „Ligue 1” iepriekšējo sezonu neizspēlēja līdz galam pandēmijas dēļ un arī jauno sezonu neizdosies sākt pēc paredzētā plāna – piektdienas mačs starp „Marseille” un „Saint-Etienne” ir pārcelts vairāku Covid-19 saslimšanas gadījumu dēļ.

Marseļas un „Saint-Etienne” komandu mačs bija paredzēts piektdien, taču iepriekšējā nedēļā pozitīvs Covid-19 tests bija Marseļas aizsargam Džordanam Amavi. Sekoja visas komandas atkārtota testēšana, un tajā tika konstatētas vēl trīs inficēšanās ar koronavīrusu. Visi saslimšanas gadījumi bijuši pirmajā komandā.

Francijas līgas protokols paredz, ka trīs vai vairāk pozitīvi testi vienā komandā, visticamāk, nozīmēs spēles pārcelšanu, un tieši tas noticis arī tagad. Spēle pārcelta uz septembra vidu un tiks izspēlēta 16. vai 17. septembrī.

Veiktas arī citas izmaiņas, un piektdien Francijas sezonu atklās „Bordeux” un „Nantes” mačs, tiesa, Francijas mediji vēsta, ka arī par to pilnīgas drošības nav, jo tiek ziņots par septiņiem saslimšanas gadījumiem „Nantes” pirmās komandas kolektīvā.

Pirms čempionāta sākuma Francijas premjerministrs ir apstiprinājis, ka koronavīrusa situācija valstī ne tuvu nav atrisināta un tendences ir negatīvas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...