Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Hondurasā fanu sacelšanās laikā pirms galvaspilsētas derbija trīs cilvēki zaudē dzīvību

Andrejs Siliņš

Hondurasā fanu sacelšanās laikā pirms galvaspilsētas derbija trīs cilvēki zaudē dzīvību
Foto: EPA / Scanpix

Hondurasas galvaspilsētā Tegusigalpā sestdien bija paredzēts derbijs starp valsts čempioni "Motagua" un vicečempioni "Olimpia", taču līdzjutēju sacelšanās rezultātā dzīvību zaudēja trīs cilvēki.

"Motagua" ir aktuālā Hondurasas čempione, kas pagājušajā sezonā izcīnīja savu 17. titulu. "Olimpia" palika otrā, taču tās kontā ir visvairāk titulu vēsturē - 30. Jauno sezonu komandas sākušas mainīgām sekmēm ("Olimpia" trīs uzvaras, viens neizšķirts un otra vieta, kamēr "Motagua" divas uzvaras, viens neizšķirts, viens zaudējums un piektā vieta desmit komandu konkurencē), bet sestdien bija nolikta pirmā tikšanās savā starpā.

Tā tomēr nenotika, jo jau pirms mača sākuma līdzjutēji izraisīja milzu nekārtības. Viss sākās ar "Olimpia" līdzjutēju neviesmīlīgo pretinieku uzņemšanu, "Motagua" komandas autobusu nomētājot ar akmeņiem. Tā rezultātā saplīsa autobusa logs un no stikla šķembām cieta trīs futbolisti. Kautiņi komandu līdzjutēju vidū turpinājās gan ārpus stadiona, gan stadionā, kur vairāk nekā 10 000 līdzjutēju jau laikus bija ieradušies uz maču.

Diemžēl asiņaino kautiņu rezultātā dzīvību zaudēja trīs cilvēki. "Trīs cilvēki ir miruši, bet septiņi vai nu sašauti vai sadurti," informēja vietējās slimnīcas pārstāve Laura Šēnherra. "Viens no ievainotajiem ir kāds zēns. Trīs no ievainotajiem pieaugušajiem atrodas kritiskā stāvoklī."