Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Emerijs par Ezilu: "Ikvienam spēles laikā ir jāstrādā arī aizsardzībā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Emerijs par Ezilu: "Ikvienam spēles laikā ir jāstrādā arī aizsardzībā"
Mesuts Ezils un Unajs Emerijs
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba Londonas "Arsenal" jaunais galvenais treneris Unajs Emerijs norādījis, ka aizsardzībā jāspēlē ikvienam viņa padotajam, ieskaitot vācu pussargu Mesutu Ezilu, kurš karjeras laikā daudz kritizēts par pasivitāti bumbas atņemšanā.

"Ikvienam futbolistam spēles laikā ir jāstrādā aizsardzībā, kad to prasa situācija. Ir mirkļi, kuros jādomā par uzbrukumu, un ir mirkļi, kuros uzmanība jāvelta aizsardzībai. Ikvienam spēlētājam ir jābūt gatavam upurēties. Manuprāt, mēs visu darām kā komanda – kā aizsardzībā, tā uzbrukumā. Gribu šādu attieksmi no katra futbolista," teica "Arsenal" galvenais treneris Unajs Emerijs, atbildot uz jautājumu, cik daudz tieši aizsardzībā viņš gaita no Mesuta Ezila.

"Ezils visas karjeras laikā ir spēlējis kā desmitais numurs, kā labās malas uzbrucējs, kurš raujas iekšā, lai saņemtu bumbu. Viņam ir nepieciešama bumba, lai uzbrukumā veidotos bīstamas situācijas. Viņam tas jādara katrā mačā, viņam jāprasa bumba, taču tāpat jebkuram spēlētājam būs savi uzdevumi aizsardzībā," teica Emerijs. Viņam debija nebija izdevusies – savā laukumā ar 0:2 zaudēts "Manchester City". Šovakar gaida vēl viens grūts duelis, izbraukumā cīnoties ar "Chelsea".

Karjeras laikā pussargs saņēmis kritiku par nevēlēšanos spēlēt aizsardzībā gan Londonas "Arsenal", gan Vācijas izlases kreklā. Kad viņš paziņoja par aiziešanu no valstsvienība, Ezilam tika veltīta kritika, ka viņš pēdējo veiksmīgo izklupienu izdarījis pirms 2014. gada Pasaules kausa, kurā Vācija triumfēja.

Pirmajā spēlē Emerijs izvēlējās 4-2-3-1 izvietojumu, tomēr viņš norādīja, ka sezonas laikā domas var mainīties. "Viss atkarīgs no tā, kāds būs sniegums un vai tas būs labs," teica galvenais treneris. "Tagad spēlējam svētdien, svētdien, svētdien, bet no septembra grafiks būs saspringtāks – svētdiena un ceturtdiena. Būs vairāk spēļu, tāpēc ikviens tiks pie savas iespējas pierādīt, ka der pamatsastāvam."

Izmantotie resursi:
Unai Emery warns Mesut Ozil 'every player' must...

  -1 [+] [-]

, 2018-08-18 14:08, pirms 6 gadiem
katrs sevi cienošs musliks vienmēr uzskatīs, ka jāstrādā ir vergiem (tātad neticīgajiem), viņš tikai saņems bonusus