Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaka" treneris Stradiņš: "Spēlētāji pēc mača vaicāja, kāpēc tā tiesā"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Spartaka" treneris Stradiņš: "Spēlētāji pēc mača vaicāja, kāpēc tā tiesā"
Aleksandrs Stradiņš
Foto: Ģirts Gertsons

Jūrmalas "Spartaka" galvenā trenera vietas izpildītājs Aleksandrs Stradiņš uzskata, ka viņa komandai, maču pret "Skonto" (1:3) pabeidzot pilnā sastāvā, būtu izdevies sasniegt labāku rezultātu. Gan Stradiņš, gan arī viņa kolēģis pie "Skonto" stūres Tamazs Pertija pauda neapmierinātību ar tiesāšanu.

"Spartaka" galvenā trenera v.i. Aleksandrs Stradiņš "Esmu ļoti vīlies rezultātā. Taču no otras – ļoti lepojos ar komandu, kas, paliekot mazākumā, parādīja raksturu. Zinājām, ka būs ļoti grūta spēle, labi izpētījām "Skonto" stiprās un vājās vietas. Diemžēl neizturējām, un Romāna Mickeviča noraidījums sabojāja spēles plānu. Tos spēkus, kurus mums vajadzēja patērēt uzbrukumā, atstājām aizsardzībā. "Nākamo maču pret "Skonto" nospēlēsim vēl labāk, vēl agresīvāk un noskaņosimies tikai uzvarai."

Kārlis Kņūts pēc pirmā puslaika tika nomainīts, jo bija piekusis pēc jauniešu izlases spēles, bez tam aizsargam ir muguras savainojums. Izlasē uzkrātā noguruma dēļ šoreiz malā palika tikai 17 gadus vecais vārtsargs Roberts Ozols. Stradiņš uzsvēra, ka tādā režīmā, kad ir vairākas spēles nedēļā, jaunajiem futbolistiem ir smags pārbaudījums.

"Mums ir divi līdzvērtīgi vārtsargi, bija grūti izvēlēties, kuru likt vārtos. Tā kā viņš trešdien spēlēja U-19 izlasē, iedevām viņam atpūtu. Roberts ir jaunāks nekā Jānis, kuram ir vairāk pieredzes. Tāpēc arī viņu šoreiz izvēlējāmies. Nevēlamies radīt Ozolam tik lielu psiholoģisku spiedienu. Zinājām, ka arī vairāki "Skonto" futbolisti bija izlasēs, tāpēc augstā līmenī visu spēli aizvadīt nespēs. Mums bija jābūt fiziski labāk. Ja paliktu pilnā sastāvā, spēle izvērstos citādāk," piebilda Stradiņš.

Lūgts komentēt Mickeviča rīcību noraidījuma brīdī, Stadiņš nosūtīja sveicienus tiesnešu brigādei ar Aleksandru Golubevu priekšgalā: "Kad pēc spēles iegāju ģērbtuvē, no futbolistiem vienīgais jautājums bija – kāpēc tiesneši tā tiesā. Varu apmācīt spēlētājus, parunāt ar treneriem, bet tiesnešus mācīt man nav pa spēkam. Visi spēlētāji vaicāja, man nebija, ko atbildēt. Ir viedoklis, taču presei to neteikšu. Individuāli ar tiesnesi izrunāt varu."

Tiklīdz notika pieskaršanās tiesnešu jautājumam, savs sakāmais bija arī "Skonto" galvenajam trenerim Tamazam Pertijam: "Man arī ir jautājums tiesnesim! Guvām vārtus, taču tie netika ieskaitīti. Simtprocentīgi zinu, ka nebija aizmugures stāvokļa. Apzinātas vai ne, taču tās ir kļūdas. Pagājušajā gadā daudz runāja par to, ka "Skonto" tiek piešķirts daudz "pendeļu". Šogad esam iesituši tikai divas. Gandrīz visus vārtus gūstam no spēles. Tāpēc arī man ir jautājums tiesnesim."

Runājot par pašu spēli, Pertija atzina, ka notika tas, ko gaidījis: "Kad apspriežam "Spartaka" spēli, zinām, ka tai ir ļoti spēcīgs uzbrukums. Par to runājām katru dienu pirms mača – ja pretinieku nenovērtēsim, mums neklāsies viegli. Nevarētu teikt, ka bija pretinieka nenovērtēšana. "Spartaks" sākumā iesita lieliskus vārtus, bet pēc tam spēles gaita bija viegli paredzama – mēs uzbrukām, bet viņi gaidīja iespējas pretuzbrukumos.

Laizānu izlaida īstajā brīdī, jo tieši tad vajadzēja nomierināt pārējos futbolistus. Pārsvars mums bija, bet, ar lieliem spēkiem dodoties uz priekšu, bija uztraukums par aizsardzību. Tādos gadījumos pretiniekam rodas momenti. Jau otrajā spēlē izmantojām skaitlisko vairākumu, tas liecina par meistarību. "Spartaks" atstāja ļoti labu iespaidu ar savām darbībām aizsardzībā, aizslēdzot visas zonas."

Pertija pirms dažām nedēļām pārliecinoši stāstīja, ka izlasē spēlējošajiem "skontiešiem" nākamajā mačā klubā labā līmenī nospēlēt problēmu nebūs. Šodien laukumā varēja redzēt pretējo. Virslīgas līderu treneris tam piekrita: "Protams, ka viņi nenospēlēja labi, taču tas ir saprotams, jo pirms trim dienām lielākā daļa nospēlēja ap 70 minūtēm, augsta līmeņa izlašu spēlē. Un pēc trim dienām mums nākamais mačs, nebūs viegli. Daži spēlētāji neiztur. Tiklīdz pamanīju, ka Ritvars Rugins un Alans Siņeļņikovs piekusa, viņus nomainīju.

Kopumā gan pretenziju nav. Ja pirmo puslaiku zaudētu ar 0:1, tad ģērbtuvē varētu dzirdēt kliegšanu. Spēle ritēja pēc mūsu scenārija, mums bija bumbas kontrole. Vēlreiz uzsveru, ka "Spartaks" atstāja ļoti labu iespaidu taktiskajā ziņā. Tas ir trenera nopelns."

Vaicāts, kad būs gatavs spēlēt Sergejs Kožans, Pertija konkrētu atbildi nevarēja dot: "Nezinu. Viņš trenējas ar mums, saņems slodzes. Skaidrs, ka viņam nepieciešams iegūt formu. Mums komandā ir milzīga konkurence, man nav svarīgi, kurš uzvārds spēlē. Galvenais, lai rādītu skaistu futbolu un dominētu."

Pertijam tika adresēts jautājums par viņa agresīvo un brīžiem nekulturālo uzvedību spēles laikā. "Skonto" treneris skaidroja situāciju: "Droši vien man tas jau sen bija jāpasaka. Ja netiek aizskarta mana tautība, neuzvedos agresīvi. Šodien viens nelietis 90 minūtes aizskāra manu nacionālo piederību. Esmu gruzīns un ar to lepojos. Taču es mīlu arī Latviju, jo šeit dzīvoju 17 gadus. Viens nelietis sēž aiz muguras un grib mani nokaitināt... Apsveicu. Viņam tas izdevās. Vai tas ir nacisms? Jā, ir!

Par emocijām pārējos gadījumos. Varētu spēli vadīt, mierīgi sēžot. Ticiet man – mēs zaudētu. Savus futbolistus pazīstu ļoti labi. Katrs treneris ir psihologs. Zinām, kad varam sēdēt un kad nevar atļauties atslābināties. Vai komandu var vadīt bez lamāšanās? Protams, ka var un mēs uz to tiecamies, taču pie mums, tukšos stadionos, to var labāk dzirdēt nekā ārzemēs. Arī tur, Krievijā vai Itālijā, treneri lieto "tādus" vārdus. Galvenais, lai tas neatkārtotos ārpus laukuma."

 +11 [+] [-]

, 2013-08-18 22:18, pirms 11 gadiem
Nu nezinu... Laikam Pertija par tādiem izgājieniem jāsūta mājās. Nu nav vieta tādiem sportā!

  +5 [+] [-]

, 2013-08-18 22:29, pirms 11 gadiem
Kāpēc Pertijam nepiemēro administratīvo sodu par lamāšanos sabiedriskā vietā?

  +1 [+] [-]

, 2013-08-18 22:31, pirms 11 gadiem
Redzēju/dzirdēju daļu no konflikta izskaņas pēc spēles; tas krievs, kurš kaitināja Pertiju bija izteikti riebeklīgs, savukārt Datunašvili, kurš arī iesaistījās vārdu apmaiņā, arī nebija nekāds miera mika...

 +12 [+] [-]

, 2013-08-18 22:46, pirms 11 gadiem
Par to, lai no tribīnēm neatskanētu rasistiski u.tml. saukļi un komentāri, atbild mājinieku komanda jeb tās nolīgtā apsardzes firma. Ja "Skonto" pats nevar nodrošināt kārtību tribīnēs un pēc tam pašu treneris sūdzas par to, kaut kas nav kārtībā ... Un vēl jau arī LFF DK par to (kārtības nenodrošināšanu tribīnēs) var arī piespriest sodu.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-18 22:46, pirms 11 gadiem
Par spēli. Noraidījums, protams, ietekmēja, taču īpaši krasi aina mainījās 10 minūtes vēlāk, līdz ar Laizāna uznākšanu laikumā. Tad varēja novērtēt viņa devumu Skonto apēlei.

  +6 [+] [-]

, 2013-08-18 22:47, pirms 11 gadiem
Kas tur notika?

Netiku uz spēli, bet nu gribu zināt.

  +4 [+] [-]

, 2013-08-18 22:57, pirms 11 gadiem
lilsis rakstīja: Kas tur notika?

Netiku uz spēli, bet nu gribu zināt.
Nekas īpašs jau nenotika.
Gruzīnu speciālists, kārtējo reizi, atrādīja sevi no labākās puses

  +3 [+] [-]

, 2013-08-18 23:03, pirms 11 gadiem
Piedod man, bet tādu losi, kurš spēles laikā ilgtermiņā kaitina treneri un līdz ar to jaucas viņa darbā, vēl pie tam tik rupji, tādu kadru ir jāpatriec no stadiona. Futbolisti rasistisku izteicienu dēļ mēdz noiet no laukuma, skaidrs, ka Pertija šajā situācijā stadionu nepamestu, bet nu savu stulbumu "fans" var izrādīt arī citur, nevis stadiona tribīnēs.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-18 23:05, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka šādā spēlē nervi bija uzvilkti, bet nu Mickevičs, zinot to, ka viņam jau bija viens brīdinājums, tādu muļķību izdarīja un pats savējos iegāza. Jau vienādos sastāvos spēlēt pret Skonto šogad ir grūti, kur nu vēl mazākumā. Spartaks izskatījās labi un pašiem bija iespējas gūt vārtus, bet neprata tās izmantot. Pēdējos mačos ļoti patīk kolumbiešu aizsarga Kastanjedas darbības, kurš regulāri ļoti veiksmīgi pieslēdzas uzbrukumiem.

     [+] [-]

, 2013-08-18 23:06, pirms 11 gadiem
Apsargi gādāja tikdaudz, lai apsaukātājs un Datunašvili no tiesas nesakautos. Un nevar jau apsargs spēles laikā nevienam muti aizbāzt. Klaigāšana pēc spēles jau nu tur bija liela, tiesa, bez lamuvārdiem.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-18 23:11, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Apsargi gādāja tikdaudz, lai apsaukātājs un Datunašvili no tiesas nesakautos. Un nevar jau apsargs spēles laikā nevienam muti aizbāzt. Klaigāšana pēc spēles jau nu tur bija liela, tiesa, bez lamuvārdiem.
Muti aizbāzt nevar, bet palūgt atstāt stadionu nepiedienīgas uzvedības dēļ var jebkurā brīdī.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-18 23:51, pirms 11 gadiem
No otras puses, apsargam jābūt arī iejūtīgam un, cik vien iespējams, jāatturas no spēka pielietošanas. Atceros, kā reiz LU stadionā apsargs taisījās ņemt pie krāgas Varšavu, kurš rupji lamājās, bet beigās tomēr apmierinājās ar nostrostēšanu (jāatzīst, tai tomēr bija zināms efekts).

  +8 [+] [-]

, 2013-08-18 23:56, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Muti aizbāzt nevar, bet palūgt atstāt stadionu nepiedienīgas uzvedības dēļ var jebkurā brīdī.
Apsargi tak nedzīs ārā savējos. Bet presē pēc tam rakstīs, ka vainīgi latvieši un latviešu nacisms. Bet to, ka tas ir krievu nacisms, par to tak nedrīkst ne rakstīt, ne runāt!

  +5 [+] [-]

, 2013-08-19 06:21, pirms 11 gadiem
" "Spartaks" sākumā iesita lieliskus vārtus."
Cik es skatijos, Spartaks vartus neguva saja spele, Tamaz.
Cik vareja saprast no komentetaja, tad Mickevics to otru bridinajumu bija pelnijis, tatad Stradins varetu iemacit savejos vienkarsi cienit tiesnesi.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-19 07:37, pirms 11 gadiem
Pēdējā laikā treneri sākuši intervijās atklāti "uzbraukt" tiesnešiem.Šis jau otrais gadījums pēdējā laikā,kad apstrīd noraidījumu(tagad Stradiņs,pirms tam Dobrecovs),lai gan noraidījumi pa lietu.Jelgavai arī tiesneši traucē gūt punktus.Varbūt SC žurnālisti varētu griezties LFF un palūgt atbildīgām personām par tiesāšanu,kādu interviju.Kā viņi raugās uz šādu situāciju.Vai tad pēkšņi ir krities ne tikai virslīgas līmenis ,bet arī tiesāšanas līmenis?Tiesnešiem jau ari notiek paaudžu maiņa,vai jaunie nevelk?Daudz jautājumu.

  -3 [+] [-]

, 2013-08-19 07:48, pirms 11 gadiem
Kaut kā neatceros gadījumus, kad " cietušie" būtu apmierināti ar tiesnešu lēmumu.Varbūt kāds zina: cik ilgi Strazdiņš pabūs Spartakā? Varbūt to zina kabinetu noslēpumu "speciālists" Andris5? Kā nekā liepājnieks.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-19 07:57, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Pēdējā laikā treneri sākuši intervijās atklāti "uzbraukt" tiesnešiem.Šis jau otrais gadījums pēdējā laikā,kad apstrīd noraidījumu(tagad Stradiņs,pirms tam Dobrecovs),lai gan noraidījumi pa lietu.Jelgavai arī tiesneši traucē gūt punktus.
Vai tad Jelgavai šai kārtā bija pa tēmu noraidījums(otrā dzeltenā)?
Vai tad rugins pret LM nebija pelnījis noraidījumu? ..............
Pareizi dara ka kritizē!Spartaka noraidījums bija aiz kadra,tā kā kas tur bija .............. ???

  +5 [+] [-]

, 2013-08-19 07:58, pirms 11 gadiem
tiesneši ir saprogrammēti,tāpēc arī ir tāds bardaks viņu darbībās!
Slēpts komentārs: Zelta sietiņš

  -2 [+] [-]

, 2013-08-19 12:24, pirms 11 gadiem
Pareizi jau Tamazs darīja! Esmu pārliecināt , ka jebkurš no mums pateiktu kaut ko pretī!

     [+] [-]

, 2013-08-19 14:43, pirms 11 gadiem
Kāds igaunis varbūt arī savaldītos, bet gruzīns, kuram turklāt spēles laikā nervi jau tā uzvilkti ?! Nenosodīsim par to, ka nenotika neiespējamais

  +6 [+] [-]

, 2013-08-19 14:55, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Pareizi jau Tamazs darīja! Esmu pārliecināt , ka jebkurš no mums pateiktu kaut ko pretī!
Starp "pareizi" un "tā darītu jebkurš" nav liekama vienādības zīme.

 +11 [+] [-]

, 2013-08-19 17:24, pirms 11 gadiem
Sēdēju ļoti tuvu tam džekam - kaitinātājam. Un visu dzirdēju - 90 minūtēs tautība netika pieminēta! Bija tikai 2 teksti - par to kapēc visiem 90 min jāklausās Perijas bļaušana un lamāšanās (tas gan bija adresēts Naļivaiko) un jautājums vai Pertija var uzvarēt bez tiesnešu palīdzības? Pertija jau tad uzvilkās un uzaicināja uz "randiņu" pēc spēles. Pēc spēles varbūt tika pateikst kas vairāk .. Bet nu Pertija reāli lika mīksto uz tiesneša palīgu - tas 20to reizi aizrāda par Pertijas uzvedību, bet Tamazs iekāpj laukumā paskatās tam duraciņam acīs un izmet "Nu i što?!"

  +7 [+] [-]

, 2013-08-19 17:29, pirms 11 gadiem
Noskatījos klātienēs Daugavas, FKV un Skonto spēles - pilnīgi acīmredzami, ka tiesneši (Naļivaiko, Treimanis, Golubevs) kārtīgi vilka šīs spēcīgākās komandas. Nav runa par brutālu korupciju, bet skaidrs, ka vecā sistema joprojām darbojas - tiesneši velk vajadzīgos klubus (un tie tiek pie UEFA naudas), un paši tiesneši tad tiek pie starptautiskajām spēlēm (un tātad arī naudas).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-08-20 07:50, pirms 11 gadiem
Interesantus "secinājumus" nākās lasīt.Tiesneši velk spēcīgos klubus,lai tiktu pie UEFA naudasSasperjod,par kadu atklātību tu pateicies?Varētu domāt,ka pateicoties tiesnešiem Daugavas,FKV un Skonto tabulā ir tur kur ir.Citādi pirmajās vietās būtu LM,Spartaks,Jelgava utt.Tev pašam smiekls nenāk.Pirmkārt, jau pārvērst tiesnešu kļūdas par sistēmu var tikai šizofrēniķis.Otrkārt,protams tiesneši mēdz kļūdīties,jo ir cilvēki,nevis roboti.Jautājums tikai ir apzināti vai nejauši.Lasot komentus,lielākai daļai ir pārliecība,ka apzināti.Varētu domāt,ka pie datora sēž vieni vienīgie neapmierinātie ar dzīvi,kuri tādā veidā izlādē savu žulti.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-20 09:16, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Interesantus "secinājumus" nākās lasīt.Tiesneši velk spēcīgos klubus,lai tiktu pie UEFA naudasSasperjod,par kadu atklātību tu pateicies?Varētu domāt,ka pateicoties tiesnešiem Daugavas,FKV un Skonto tabulā ir tur kur ir.Citādi pirmajās vietās būtu LM,Spartaks,Jelgava utt.Tev pašam smiekls nenāk.Pirmkārt, jau pārvērst tiesnešu kļūdas par sistēmu var tikai šizofrēniķis.Otrkārt,protams tiesneši mēdz kļūdīties,jo ir cilvēki,nevis roboti.Jautājums tikai ir apzināti vai nejauši.Lasot komentus,lielākai daļai ir pārliecība,ka apzināti.Varētu domāt,ka pie datora sēž vieni vienīgie neapmierinātie ar dzīvi,kuri tādā veidā izlādē savu žulti.
Naivais ideālists . Varbūt šizofrēnija (visdrīzāk jau nekaunība) izpaužas, ja IZLIECIES, ka viss ir štokos un neredzi vairāk par savu degungalu. Varbūt lielākā daļa ne pirmo gadu interesējas par virslīgu, un tāpēc viņiem ir tiesības uz tādu viedokli. Un nav jābūt nekādam gaišreģim, lai saprastu, ka daži klubi ir vienādāki par citiem, kaut gan visi ir vienādi.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-20 10:36, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Interesantus "secinājumus" nākās lasīt.Tiesneši velk spēcīgos klubus,lai tiktu pie UEFA naudasSasperjod,par kadu atklātību tu pateicies?Varētu domāt,ka pateicoties tiesnešiem Daugavas,FKV un Skonto tabulā ir tur kur ir.Citādi pirmajās vietās būtu LM,Spartaks,Jelgava utt.Tev pašam smiekls nenāk.Pirmkārt, jau pārvērst tiesnešu kļūdas par sistēmu var tikai šizofrēniķis.Otrkārt,protams tiesneši mēdz kļūdīties,jo ir cilvēki,nevis roboti.Jautājums tikai ir apzināti vai nejauši.
lietotājs zigiss visu ļoti pareizi pateica!
Kur būtu FKV ja nebūtu tiesneši?Tur pat kur LM spartaks,bet varbūt zem viņiem!
2 riņķī Jelgavai neskaita otros vārtus(būtu 2-0 JEL labā pret FKV),spartaks izlīdzina beigas 3-3,bet neskaita,FKV smaidīgi paņem 3p,LM vadībā 2-1,treimanis mača beigās nozīmē pendeli ,kā nekā FKV savējie!Kad 1 riņķī DD bija vadībā 3-1,pēdejās 10 min šie nespēlēja(apzināti?TOTO?-domāju ka tā!),un atkal 3 punkti kā no gaisa nokrituši! .............
Kausa finālā FKV pret jauniešiem izmanto treimaņa palīdzību,lai tiktu pie kausa!
Un tās nav vienīgās epizodes.
Šosezon neapšaubāmi (ja notiktu neitrāls no tiesnešiem godigs čempis)
1 v. būtu skonta!
Tālāk ..............
DD,DR,FKV,SPA,LM - visi vienā katlā metami,varbūt no neminētiem klubiem vēl kāds pie šiem piebiedrotos,bet skaidrs ka FKV pakāstu autsaideriem ne vienu vien punktu!Un tā ir šo klubu realitāte!

  +2 [+] [-]

, 2013-08-20 10:52, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Varētu domāt,ka pie datora sēž vieni vienīgie neapmierinātie ar dzīvi,kuri tādā veidā izlādē savu žulti.
Tu jau esi tas neapmierinātais,vai ne tā?Un tu jau to žulti gāzi ārā,tik žēl ka pats to nesaproti!

alguns, 07:50, pirms 3 stundām, ignorēt, atbildēt
Tev pašam smiekls nenāk.Pirmkārt, jau pārvērst tiesnešu kļūdas par sistēmu var tikai šizofrēniķis.

----------------
p.s.
Pie neitrāliem tiesnešiem šosezon par eirokausiem cīnītos EL(,jo skonta ārpus konkurences) 5-6 klubi!