Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Monaco" atlaidīs treneri un vietā ņems Minhenes "Bayern" vadījušo Kovāču

Agris Suveizda

"Monaco" atlaidīs treneri un vietā ņems Minhenes "Bayern" vadījušo Kovāču
Niko Kovāčs. Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo franču laikraksts L'Equipe, Francijas futbola čempionāta klubs "Monaco" ir nolēmis atbrīvot no amata spāņu treneri Roberto Moreno un jau ir panācis vienošanos ar horvātu speciālistu Niko Kovāču.

Šādu lēmumu "Monaco" negaidīti pieņēmusi četrarpus mēnešus pēc iepriekšējās oficiālās spēles, taču kluba vadība esot secinājusi, ka Moreno, kuram līgums ir vēl uz diviem gadiem, nebūs īstais cilvēks, kurš spēs tikt galā ar intensīvu vasaru pāreju periodā. Tāpat "Monaco" šaubās, vai viņš varēs izveidot pietiekami uzbrūkoša stila komandu.

Luisa Enrikes bijušais asistents, kurš neilgu laiku vadīja arī Spānijas izlasi, amatā stājās iepriekšējā gada izskaņā un pie "Monaco" stūres aizvadīja tikai 13 spēles. Ja Leonardu Žardima vadībā Francijas čempionātā "Monaco" 18 spēlēs ieguva 28 punktus jeb vidēji 1,56 spēlē, tad Moreno vadībā 10 spēlēs nopelnīti tikai 12 jeb 1,20. "Monaco" līdz pandēmijai finišēja devītajā vietā un atkal palika bez Eirokausiem. Kausā "Monaco" izstājās astotdaļfinālā.

42 gadus veco Moreno acīmredzot aizvietos 48 gadus vecais Kovāčs, kurš novembrī pameta Minhenes "Bayern" pēc sagrāves pret savu bijušo klubu Frankfurtes "Eintracht" (1:5). Bez dzimtenes Vācijas Kovāčs kā galvenais treneris ir strādājis arī etniskajā dzimtenē, vadot Horvātijas U21 un vēlāk arī Horvātijas pieaugušo izlasi. Trenera karjeru Kovāčs sāka Zalcburgas "Red Bull" akadēmijā.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.lequipe.fr/Football/Art...