Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas grands PSG sezonas izšķirošajam posmam gatavojas ar 9:0 un 7:0

Agris Suveizda

Francijas grands PSG sezonas izšķirošajam posmam gatavojas ar 9:0 un 7:0
Kiljans Mbapē (no labās), Mauro Ikardi un Neimārs. Foto: EPA/Scanpix

Francijas spēcīgākais futbola klubs PSG aizvadījis otro pārbaudes spēli pirms sezonas atsākšanas un atkal izcīnījis graujošu uzvaru, šoreiz sakaujot Beļģijas klubu "Waasland-Beveren" (7:0).

Pirms sešām dienām PSG aizvadīja pirmo spēli kopš pandēmijas, izbraukumā ar 9:0 sagraujot Francijas 2. līgas sesto spēcīgāko vienību "Le Havre". Pa diviem vārtiem guva Neimārs, Mauro Ikardi un Pablo Saravija. Savukārt vakar parīzieši pirmoreiz kopš Dortmundes "Borussia" uzveikšanas (2:0) atgriezās "Parc des Princes" stadionā un ar 7:0 sasita Beļģijas augstākās līgas vājāko komandu "Waasland-Beveren". Gluži kā Francija, arī Beļģija nolēma neatsākt pašmāju čempionāta sezonu.

Vakardienas spēle gan aizritēja pēc neierasta formāta – 4x30 minūtes. Ar diviem vārtiem izcēlās kamerūniešu uzbrucējs Eriks Šupo-Motings, kuram starpsezonā jau bija pateikts paldies, taču pēc Edinsona Kavani atteikuma spēlēt Čempionu līgā tika nolemts parakstīt jaunu īstermiņa līgumu. Savukārt pa vārtiem guva arī izcilā priekšējā līnija Neimārs (pendele), Ikardi un Kiljans Mbapē (PSG gan spēlē ar 4-4-2: Mbapē un Ikardi priekšā, bet Neimārs un Anhels Di Marija flangos). PSG laukumā sūtīja praktiski kaujas sastāvu, vienīgi aizsardzības kreisajā malā vēl iztiekot gan bez Huana Bernata, gan Levena Kurzavā.


Otrdien PSG uzņems Glāzgovas "Celtic" un aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms piektdien paredzētā kausa fināla pret "St.-Etienne". Savukārt 31. jūlijā Līgas kausa finālā parīzieši spēlēs pret Lionas "Olympique", bet 12. augustā Čempionu līgas ceturtdaļfinālā tiksies ar Bergamo "Atalanta". Lai arī Francija bija vienīgā Eiropas futbola lielvalsts, kas jaunā TV līguma dēļ izbeidza līgas sezonu, Francija ir arī pirmā, kurā skatītāji atgriezušies tribīnēs. Vakar spēli vēroja gandrīz 3000 skatītāju, bet maksimālā atļautā pulcēšanās ir 5000 cilvēku apjomā – fanu grupas finālus gan varētu boikotēt.

Pārbaudes spēles aizvada arī otrs Francijas klubs, kas vēl palicis Čempionu līgā, - Lionas "Olympique". Lionieši pirmajā mačā ar 1:0 pārspēja "Nice", bet ceturtdienas vakarā piedzīvoja fiasko pret Glāzgovas "Rangers" (0:2), kaut arī lielu spēles daļu atradās vairākumā. Šovakar Turīnas "Juventus" pretiniece Liona tiksies ar jau pieminēto "Celtic".

Francijas čempionāta jaunā sezona sāksies 23. augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.psg.fr/equipes/equipe-p...