Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvas U20 netiek EČ pusfinālā, Turcijai ļoti dārga kļūda soda metienā

Rolands Eliņš

Lietuvas U20 netiek EČ pusfinālā, Turcijai ļoti dārga kļūda soda metienā
Foto: FIBA

Izraēlā notiekošajā Eiropas čempionātā basketbolā U20 izlasēm norisinājušās ceturtdaļfināla spēles, un par vietu finālā sacentīsies Spānija pret Vāciju un Francija pret mājinieci Izraēlu, kas šovakar ar 94:78 apspēlēja Lietuvu.

Lietuvas izlasei turnīra sākumā bija izdevies uzvarēt trīs no četrām spēlēm, ieskaitot astotdaļfinālu pret Latviju, kurā tika iemesti 114 punkti. Šovakar gan lietuviešiem pietrūka tieši aizsardzībā, jo viņi paši ielaida 94 punktus pret Izraēlu. Lietuva atradās krietnos iedzinējos gandrīz visu spēles gaitu, un neglāba arī Luka Ulecka 23 gūtie punkti un komandas kopā trāpītie 12 tālmetieni. Izraēla turklāt ļoti vāji izpildīja soda metienus (12/26), bet ar sabalansētu uzbrukumu un 30 (!) rezultatīvām piespēlēm iekļuva pusfinālā.

Pusfinālā Izraēla spēlēs ar Franciju, kas savukārt pieveica Horvātiju ar 71:63. Francija pirmajā puslaikā ielaida tikai 22 punktus, tiesa, turpinājumā Horvātijai sekmējās daudz labāk, 24 punktus sakrājot Toni Nakičam.

Spraigs mačs tika aizvadīts starp Turcijas un Spānijas izlasēm. Turki pirms pēdējās ceturtdaļas bija iekrājuši piecu punktu pārsvaru, bet galotnē nokļuva iedzinējos ar 67:70 un svarīgā brīdī trāpīja tikai vienu soda metienu no diviem. 20 sekundes pirms beigām savu uzbrukuma nerealizēja spāņi, un pašās spēles beigās Turcija tika pie diviem soda metieniem – Muhaiminam Mustafam atlika trāpīt abus un būtu papildlaiks. Taču otrajā viņš kļūdījās, un Spānija uzvarēja ar 70:69.

Spānijai pusfinālā pretim stāsies Vācija, kas pēc līdzvērtīga sākuma saplosīja Lielbritāniju ar 81:56. Rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Filips Herkenhofs.

Eiropas čempionāta ceturtdaļfināli

KomandasRez.
Francija-Horvātija71:63
Turcija-Spānija69:70
Lielbritānija-Vācija56:81
Izraēla-Lietuva94:78

     [+] [-]

, 2019-07-19 01:01, pirms 5 gadiem
Izraēla pārgāja pāri leišiem diezgan pārliecinoši! Iespaidīgi izskatījās!

     [+] [-]

, 2019-07-19 11:36, pirms 5 gadiem
Izraēla spēlēja ļoti labi, bet lūzuma punkts bija kad Kairim iedeva tehnisko piezīmi plus vēl komandai sodu pēc pārķertas bumbas. Pie pārķeršanas bija atklāts sods Izraēlas spēlētājam. Pēc tam vēl pāris epizodēs tiesneši atklāti kļūdījās par labu Izraēlai.Mājinieku priekšrocība ir līdzjutēju atbalsts nevis tiesnešu.