Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pārkers: "FIBA izlašu logi ir briesmīga ideja"

Andrejs Siliņš

Pārkers: "FIBA izlašu logi ir briesmīga ideja"
Tonijs Pārkers
Foto: SIPA / Scanpix

Francijas izlases bijušais basketbolists Tonijs Pārkers asi kritizējis Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) izveidoto valstsvienības turnīru sistēmu, norādot, ka izlašu logi sezonas laikā esot briesmīga ideja.

"Jaunie FIBA logi ir briesmīga ideja," itāliešu laikrakstā "La Gazzetta dello Sport" citēts Pārkers. "Nesaprotu, kāpēc tādi tika izveidoti. Ir jokaini, ka kvalifikācijā komandu pārstāv spēlētāji, kuri nespēlēs Pasaules kausā. Man patika iepriekšējā sistēma, bet ideālais scenārijs būtu četru gadu sistēma. Vienu gadu notiktu Eiropas čempionāts, nākamajā gadā - Pasaules kauss un gadu vēlāk olimpiskās spēles. Viens gads spēlētājiem būtu pavisam brīvs."

36 gadus vecais Pārkers, kurš pēc 17 Sanantonio "Spurs" pavadītajām sezonām šovasar piekrita pārcelties uz Šarlotes "Hornets", Francijas valstsvienībā spēlēja 15 gadus, bet pēdējoreiz to darīja Rio olimpiskajās spēlēs. Pēc tām basketbolists apstiprināja, ka vēlas beigt karjeru izlasē un pagājušā gada Eiropas čempionātā savu valsti vairs nepārstāvēja.

Pārkers atzīst, ka FIBA un Eirolīgas strīdā nostājas Eirolīgas pusē: "Eirolīgai ir nozīmīga vieta Eiropas basketbolā. Ir ļoti skumji, ka viss noticis šādi. Visi vēlamies redzēt Eiropas basketbolu uzplaukstam, īpaši tādi cilvēki kā es, kuri paši iegulda daudz savas naudas."

Pārkers ir Lionas kluba ASVEL īpašnieks. Čempionu līgas pirmajā sezonā klubs startēja šajā turnīrā, tiekot līdz ceturtdaļfinālam, bet pagājušajā sezonā atgriezās ULEB Eiropas kausā. Arī nākamsezon ASVEL spēlēs ULEB rīkotajā turnīrā, bet ilgtermiņā cer nonākt Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
https://www.gazzetta.it/

  +2 [+] [-]

, 2018-07-18 09:40, pirms 6 gadiem
Tāda kluba "Šarlotes Bobcats" jau sen vairs nav! Kā var tik jocīgu kļūdu uzdrukāt?!?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-18 10:03, pirms 6 gadiem
Aizvien biežāk Šarlotes Bobcats atdzimst pie sc.com autoru rakstiem
Klauni, kā var vairākas reizes atkārtoties šī kļūda ?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 11:09, pirms 6 gadiem
Andrej Siliņ, Tu tak esi ķipa "basketbola eksperts". Vai es kļūdos? Šarlotes "Bobcats". Un tu vēl raksti rakstus par un ap basi. KAUNS, KAUNS, KAUNS

     [+] [-]

, 2018-07-18 11:12, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!

     [+] [-]

, 2018-07-18 16:12, pirms 6 gadiem
janioss rakstīja: Tāda kluba "Šarlotes Bobcats" jau sen vairs nav! Kā var tik jocīgu kļūdu uzdrukāt?!?
uzdrukaat var, visi esam tikai cilveki, bet vairakas reizes pec kartas tas jau par kko liecina

     [+] [-]

, 2018-07-18 17:43, pirms 6 gadiem
..liecina, ka autori paļaujas uz copy paste un rakstus nepārlasa, kā arī nav redaktora, kurš tādas kļūdas ''izķer'' pirms raksts nonāk pie lasītājiem.Tā var dažus eiro ietaupīt, ko novirzīt honorāriem.Pohu isms uz kvalitāti, ko jaunie saimnieki arī diez vai izskaudīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja