Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ivanovičs turpinās trenēt "Baskonia"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ivanovičs turpinās trenēt "Baskonia"
Foto: baskonia.com

Spānijas basketbola klubs "Baskonia", kuru pārstāv arī Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs, varētu pagarināt līgumu ar galveno treneris Duško Ivanoviču, kas pie komandas stūres stājās jau šīs sezonas gaitā.

Atsaucoties uz apskatnieka Roberto Arrilagas ierakstu Twitter, par to ziņo portāls ""Sportando. Melnkalnes treneris pagājušā gada decembrī nomainīja horvātu Velimiru Perasoviču, kurš galvenā trenera amatā nostrādāja tieši 13 mēnešus. Ivanovičam tā bija jau trešā reizi, stājoties "Baskonia" galvenā trenera amata.

Ivanoviča vadībā basku klubs Eirolīgā 13 mačos izcīnīja sešas uzvaras un ieņem 13. vietu, bet Spānijas ACB līgā deviņos mačos komanda tika pie pieciem panākumiem un šobrīd ir dalītā 7.-9. vietā. Sākotnēji vienošanās ar treneri tika noslēgta līdz šīs sezonas beigām, bet klubs ir gatavs to pagarināt vēl par sezonu.

Ivanovičs “Baskonia” jau vadījis no 2000. līdz 2005. gadam, kā arī no 2008. līdz 2012. gadam. 2000. gadā, pirms došanās uz Spāniju, Ivanovičs kopā ar "Limoges" izcīnīja Francijas titulu. Melnkalnietis ir vadījis arī tādas komandas kā "Barcelona", Atēnu "Panathinaikos", Bosnijas un Hercegovinas izlase un "Khimki", bet kopš 2018. gada vasaras viņš trenēja Stambulas "Besiktas".

Artūrs Kurucs aizvadītajā sezonā tika izīrēts VEF, bet pēc basketbola sezonas pārtraukšanas Latvijā jau atgriezies Spānijā un, ja ACB sezona tiks atjaunota, varēs doties laukumā "Baskoni" rindās. Komanda jau atsākusi kopīgus treniņus, kuros piedalās arī Kurucs.