Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Iepriekš Vasiļevskim un Kuzņecovam zaudēju ar 0:14. Šoreiz bija labāk"

Agris Suveizda

Merzļikins: "Iepriekš Vasiļevskim un Kuzņecovam zaudēju ar 0:14. Šoreiz bija labāk"
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Slovākijā atzina Krievijas pārākumu (1:3). Krievu portāls Championat.com pēc mača citē Latvijas spēlētāju Elvja Merzļikina un Artūra Kuldas sacīto.

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins: "Kādēļ atkal zaudējām? Tu taču esi hokeja eksperts, tev būtu jāzina labāk par mani. Koncentrējos uz savu spēli. Iepriekšējā reizē, kad spēlēju pret Vasiļevski un Kuzņecovu, pasaules U20 čempionātā Kalgari [2011. gada decembrī] rezultāts bija 0:14. Tā ka tagad bija labi. Esmu laimīgs un lepojos ar savu komandu. Labi nospēlējām, labi aizsargājāmies un bloķējām metienus.

Kučerovam vārtu guvumā nesanāca metiens? Gribēju viņam to pavaicāt, bet viņš nav tik draudzīgs. Redzēju atkārtojumu. Viņš izdarīja piespēli, un mans aizsargs vienkārši neveiksmīgi pielika nūju, no kuras ripa arī ielidoja. Ovečkinam negāja metieni no viņa punkta? Lieliski! Godīgi sakot, visi zina, kāds viņš ir un kāds viņam ir metiens. Iepriekš pret viņu nebiju spēlējis, un šis mačs man bija teicama pārbaude nākamajai sezonai, kuru sākšu NHL. Lai es zinātu, kā tas ir, jo līdz šim viņu biju redzējis tikai televizorā un Play Station konsolē. Gaidīju vairāk devītnieku - devītniekos ripa viņam nelidoja, taču viņa metiens tik un tā ir skaists, labs un ass.

Orlova un Zadorova spēka paņēmieni? Atkal jautājumi par tiesnešiem. Kālab komentēt – tiesneši ir mani draugi! Viņi mani glābj, kad pretiniekam dod divas minūtes, jo tobrīd varu nedaudz uzelpot. Pret Batņu, manuprāt, vajadzēja dot. Paši redzējāt: elkonis gāja galvas rajonā. Citādi tiesnešiem, ticiet man, nav viegls darbs: pret viņiem ir abas komandas un vēl visas tribīnes. Padomājiet, ko viņi jūt. Hārtlija apvainojumi tiesnešiem? Mums ir lielisks treneris, kurš aizstāv mūsu komandu. Ja viņš kādu cilvēku arī apvainoja, tad šis cilvēks bija to pelnījis. Tāpat vien viņš nevienu neapvainos."

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda: "Cīnījāmies tikai par uzvaru. Aizvadījām labu pirmo un trešo trešdaļu. Otrajā varējām nospēlēt labāk, bet pretinieki ir ļoti spēcīgi – vieni no visa čempionāta favorītiem. Pret tādiem spēlētājiem kā Malkins nebiju spēlējis divus gadus – iepriekšējoreiz tikāmies pasaules čempionātā Vācijā. Pret viņiem spēlēt ir interesanti un lieliski. Taču vēl labāk būtu paņemt kādus punktus. Trešajā periodā iespējas bija – ja tās realizētu, viss varētu izvērsties citādi."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...