Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Krievijas mediju reakcija: "Ja vajadzēs, Merzļikins sitīs"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas mediju reakcija: "Ja vajadzēs, Merzļikins sitīs"
Elvis Merzļikins 2019. gada 18. maijā Bratislavā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Irbe 2000. gadā Sanktpēterburgā iedvesmoja latviešus uzvarai pār "komandu-caurumu", savukārt mūsdienās Latvija ar cerībām skatās uz Merzļikinu," Krievijas žurnālisti latviešiem veltīja ne mazums atzinīgu vārdu.

Sports.ru. Krievija pirmo reizi atspēlējas pasaules čempionātā: palīdzēja Orlovs, Gusevs un Kučerovs

https://www.sports.ru/tribuna/blogs...

“Krievijas izlase 2019. gada pasaules čempionātā turpina spēlēt bez zaudējumiem – šoreiz ar 3:1 tika apspēlēta Latvija. Taču spēle izvērtās par vienu no grūtākajām turnīrā – mūsu komandai pirmo reizi nācās atspēlēties.

Pirma perioda vidū Krievijas hokejisti palika trijatā un Oskars Cibuļskis nogādāja ripu Vasiļevska sargātajos vārtos. Līdz trešdaļas beigām Krievija tā arī nespēja izlīdzināt rezultātu, lai gan izdarīja vairāk metienu – 13:5.

Uzreiz pēc pārtraukuma Dmitrijs Orlovs iemeta pirmo ripu turnīrā. Krievija, izmantojot vairākumu, ātri izvirzījās vadībā – Dadonova piespēle sameklēja Ņikitu Gusevu. Viņa partneris maiņā – Ņikita Kučerovs – arī izcēlās otrajā trešdaļā: pēc ideālas Aņisimova piespēles izrāvās viens pret vienu. Metiens neizdevās, taču palīdzēja rikošets – ripa atlēca no pretinieka nūjas.

Ņikita Kučerovs savāca divus punktus un atkārtoti izvirzījās turnīra rezultatīvāko spēlētāju priekšgalā – četri vārti un astoņas rezultatīvas piespēles. Latvijā tā arī nespēja gūt vēl vienus vārtus.”

TV5. Urā, uzvara! Krievu hokejisti apspēlē Latviju un iekļūst PČ izslēgšanas spēlēs

https://www.5-tv.ru/news/251154/ura...

“Krievijas valstsvienība pieveica Latviju pasaules čempionāta grupas turnīra spēlē un laicīgi nodrošināja iekļūšanu “play-off”. Spēle, kura sestdien, 18. maijā, notika Ondreja Nelepas vārdā nosauktajā arēnā, beidzās ar rezultātu 3:1.

Izlase izcīnīja piekto uzvaru piecās spēlēs un savāca 15 punktus, tādējādi garantējot vietu ceturtdaļfinālā. Krievu sportistu uzvara nodrošināja arī Šveices un Čehijas komandu iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Sport.ru. Kā Krievija apspēlēja Latviju: “sarkanās mašīnas” piektās uzvaras video apskats

https://www.sport.ru/hockey/kak-ros...

“Krievijas izlase, apspēlējot Latviju, turpināja uzvaru gājienu pasaules čempionātā Slovākijā. Spēle ar baltiešiem notika Bratislavā un beidzās ar rezultātu 3:1.

Interesanti, ka rezultātu atklāja kanādieša Boba Hārtlija padotie, taču Oskara Cibuļska 11. minūtē iemestā ripa kļuva par Latvijas vienīgo mierinājumu cīņā pret “sarkano mašīnu”. Turpinājumā vārtus guva tikai Krievijas hokejisti.

Dmitrijs Orlovs izlīdzināja rezultātu jau otrā perioda sākumā. Vēl pēc trīs minūtēm izcēlās Ņikita Gusevs, bet punktu mačam pielika Ņikita Kučerovs, kurš guva vārtus pēc Artjoma Aņisimova rezultatīvas piespēles.

Jau rīt “sarkanā mašīna” cīnīsies ar Šveici, kura pasaules čempionātā arī nav zaudējusi punktus.”

NSN.fm. Hokeja leģenda atklāj krievu uzvaras iemeslu bīstamajā spēlē pret Latviju

https://nsn.fm/sport/legenda-hokkey...

“Apspriežot spēli ar NSN, nopelniem bagātais sporta meistars, PSRS un Krievijas Federācijas nopelniem bagātais treneris Vladimirs Jurzinovs atzinās, ka baidījies no spēles iznākuma, ņemot vērā, ka Latvijas valstsvienība ir nopietns pretinieks.

“Mums tas ir nopietns un sarežģīts pretinieks. Esmu ļoti apmierināts ar uzvaru un, runājot atklāti, baidījos no spēles iznākuma. Vēl jo vairāk, sākumā zaudējām ar 0:1, taču puiši saņēmās, parādīja raksturu un izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru.”

Krievijas hokejisti spējuši lauzt spēli, pateicoties komandas garam. “Tas ir ļoti svarīgs. Zinu, ka puiši ir noskaņojušies, gatavojas. Jūtams, ka sniegums katrā spēlē uzlabojas, jo cīņas paliek arvien smagākas. Rīt šveicieši, vēlāk zviedri – cīņa notiek par četrinieku un tiesībām palikt Bratislavā, tādēļ vajag izcīnīt pirmo vai otro vietu (grupā). Ļoti nopietni pretinieki.”

Iepriekšējā spēlē pret Itāliju krievu hokejisti izcīnīja uzvaru ar lielāko pārsvaru – Iļjas Vorobjova komanda iemeta 10 bezatbildes ripas.”

Rosijskaja gazeta. Krievija uzvarēja Latviju

https://rg.ru/2019/05/18/sbornaia-r...

“Krievijas pārsvaru 33. minūtē nostiprināja Ņikita Kučerovs, izslidojot viens pret vienu ar Latvijas vārtsargu Elvi Merzļikinu un viegli viņu apspēlējot – tiesa, ne bez rikošeta palīdzības. Latviešu aizsargs, cenšoties patraucēt Kučerovu, jau pēc viņa metiena ar nūju aizskāra ripu un tā mainīja lidojuma virzienu.

Rezultāts vairāk nemainījās, taču notikumu netrūka. Vienā no epizodēm Aleksandrs Ovečkins saņēma nūjas sitienu pa seju – ārsti uz soliņa būrās vairākas minūtes. Taču, ticis pie savainojuma, izlases vicekapteinis drīz atgriezās laukumā.

Ņikita Zadorovs otrā perioda beigās nopelnīja 2+10 minūšu sodu par Riharda Bukarta iemūrēšanu apmalē. Latvietis uzreiz nespēja piecelties, tomēr atgriezās spēlē. Spēles beigās latvieši noņēma vārtsargu, tomēr krievu hokejistu mēģinājumi trāpīt tukšos vārtus arī izrādījās nesekmīgi. Brīdī, kad Uvis Balinskis, cenšoties kavēt mūsējo pretuzbrukumu, tika noraidīts, kļuva skaidrs, ka intriga beigusies.”

Sport Express. Krievija iekļūst pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

https://www.sport-express.ru/hockey...

“Iļjas Vorobjova padotie izcīnījuši piecas uzvaras piecās spēlēs un savākuši 15 punktus. “Play-off” iekļūs katras grupas četras labākās komandas. Krievijas atrāviens no piektajā vietā esošās Latvijas sasniedzis deviņus punktus, tādējādi nav iespējams finišēt zemāk par ceturto vietu.

Sovetskij Sport. Piektā uzvara! Krievijas izlase pieveic latviešus, pateicoties Orlova un Guseva vārtiem

https://www.sovsport.ru/hockey/articles/2:903086?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

“Mūsējiem pirmo reizi nācās atspēlēties, taču ar raksturu izcīnītā 3:1 uzvara ir vēl patīkamāka. Tiesa, jautājumi paliek – divās trešdaļās Krievijas izlase tā arī nespēja gūt vārtus.

Deviņās cīņās pret Latvijas valstsvienību mūsējie pasaules čempionātos piedzīvoja divus zaudējumus. Krievijas “komandu-caurumu” (dir tīm – vārdu spēle ar “dream team”) 2000. gadā Sanktpēterburgā apspēlēja visi, kam nebija slinkums – 2:3. Savukārt 2003. gadā Turku zaudējums ar 1:2 laupīja pārliecību Vladimira Pļuševa jaunajai komandai.

Par abu Latvijas uzvaru iedvesmotāju kļuva Artūrs Irbe, kuru atzina par labāko vārtsargu 1990. gada pasaules čempionātā Bernē. Sāka viņš kā otrais vārtsargs, bet pēc tam... Finālčetriniekā PSRS izlase sakāva pretiniekus ar vārtu attiecību 15:1, kamēr jaunais Irbe izkaltēja divus sausiņus.

Arī tagad visa Latvija ar cerībām skatās uz savu vārtsargu. Divdesmit četrus gadus vecais Elvis Merzļikins visu karjeru aizvadījis Šveicē, bet 2019. gada 29. martā parakstīja pirmgadnieka līgumu ar “Colorado Avalanche” (patiesībā ar “Blue Jackets” – Sportacentrs.com). Agresīvs vārtsargs – ja vajag, sitīs.

Latviešiem atlikušajās spēlēs vajadzīgs brīnums. Krieviem jāstrādā pie vairākuma un jādod iespējas tiem, kuri spēlējuši maz. Tāpēc notika rokāde Plotņikovs – Kaprizovs. Savādi, protams, ka ignorē KHL spilgtāko uzbrucēju. Taču apvainoties nevajag.

Pasaules čempionātā 2006. gadā Rīgā notika atteikšanās no paša Kovaļčuka, kura rēķinā tobrīd bija divas Olimpiādes un trīs pasaules čempionāti. “Lai atpūšas Himalajos,” noteica Krievijas valstsvienības toreizējais treneris Vladimirs Krikunovs.

Vārtus, tāpat kā retro spēlē pret Itāliju – metienu krusa un savērptās kombinācijas uz mirkli atgrieza uzvarošajā padomju pagātnē – sargāja Vasiļevskis. Nevajag zaudēt tonusu pēc divām atpūtas dienām un “slodzes” pret pastarīšiem. Jāpatur prātā arī “sausiņu” rekords. Vasjam pasaules čempionātā ir sešas spēles bez ielaistiem vārtiem, Tretjakam desmit. Var noķert jau Bratislavā.

Taču nē. Latvieši mūsu vārtus atvēra diezgan ātri. Cibuļskis vairākumā guva vārtus pēc Indraša piespēles. Ripa vārtsargam neizdevīgā augstumā ielidoja tuvējā stūrī.

Latvieši centīgi aizsargājās un gandrīz palielināja pārsvaru. Aizsargs Kulda, saņemot piespēli no kapteiņa Dārziņa, izdarīja metienu Vasiļevska degungalā, taču ripa skāra ribas un tālāk lidoja “tauriņstilā”. Vārtsargs to pārvērta pankūkā.”

  +3 [+] [-]

, 2019-05-18 18:42, pirms 5 gadiem
Noraidīts par uzbrukuma kavēšanu??????????????? Viena frāze, kas liecina par hokeja izpratni.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-18 19:16, pirms 5 gadiem
Pašiem SC neliekas, ka iet par traku? Esat lasījuši pēdējo rindkopu?
Arī komentētāji ir unikāli - gan telpu futbola pārbaudes spēlē, gan volejbolā. Neiespējami klausīties!

  +6 [+] [-]

, 2019-05-18 19:30, pirms 5 gadiem
"Vārtsargs to pārvērta pankūkā" Autori saņematies un beidzat lietot google translate! Jeb vismaz vajag pārbaudīt ko iekopē
Slēpts komentārs: Karalis Hokejs

  +1 [+] [-]

, 2019-05-18 23:30, pirms 5 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Ļoti cienīgi izsakās par Latviju. Uz ko Puče, piemēram, no Latvijas puses par Krieviju nekad nebūtu spējīgs.
Kāda gan cieņa pret latviešu slepkavām, izvarotājiem un aplaupītājiem ?!