Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Konta Romas pusfinālā pārtrauc Bertensas astoņu uzvaru sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Konta Romas pusfinālā pārtrauc Bertensas astoņu uzvaru sēriju
Johanna Konta. Foto: Reuters/Scanpix

Madrides "Premier Mandatory" čempionei Kiki Bertensai (WTA 4.) neizdosies uzvarēt arī Romas "Premier 5" turnīrā, jo viņa pusfinālā lielas favorītes statusā zaudēja Johannai Kontai (WTA 52.), kura ar 5:7, 7:5, 6:2 uzvaru svinēja karjeras lielāko panākumu uz māla seguma.

Kiki Bertensa 2:49 stundas ilgajā mačā bija divu punktu attālumā no uzvaras – 7:5, 5:4 un 30:30. Nīderlandes tenisiste tobrīd izpildīja nepietiekami labu saīsināto sitienu, un Johanna Konta viegli tika klāt bumbiņai, pretinieci sodot ar "forehand" uzbrukumu. Konta nosargāja servi, pēc tam izcēlās ar breiku un vēlāk 3. setā ar uzbrukuma spēli radīja Bertensas aizsardzībai neatrisināmas problēmas.

Pagājušajā nedēļā Madridē karjeras lielāko titulu izcīnījusī Bertensa šodienas mačā ieradās ar astoņu uzvaru sēriju, taču uz sava mīļākā seguma nespēja apliecināt favorītes statusu pret tenisisti, kurai māls ir neērtākais segums. Konta šodien uz māla pirmoreiz uzvarēja rangā pirmā piecinieka tenisisti. Viņai pret Bertensu tagad ir trīs uzvaras (3-2), visus četrus iepriekšējos mačus spēlējot uz "hard" seguma.

Ātro segumu speciālistei Kontai pirms divām nedēļām nebija neviena fināla uz māla seguma, bet tagad viņai ir divi. Johanna 5. maijā Rabātas "International" finālā ar 6:2, 4:6, 1:6 zaudēja Marijai Sakari, toreiz esot vadībā ar setu un 4:2. Ranga 39. vietā esošā Grieķijas tenisiste varēja kļūt par Kontas pretinieci arī Romas finālā, taču tas nenotika, jo viņa otrajā pusfinālā ar 4:6, 4:6 piekāpās Karolīnai Pliškovai (WTA 7.). Čehiete revanšējās Sakari par pagājušā gada zaudējumu Romā ar 6:3, 3:6, 5:7. Pliškova toreiz cieta no kļūdainas tiesnešu darbības un pēc mača ar raketi izsita caurumu tiesneses krēslā.

Rītdienas fināls plānots plkst. 14:00. Pliškovai savstarpējos mačos 5-1 pārsvars. Karolīnai uzvara Romā būt atkārtots lielākais triumfs WTA līmeņa turnīros, jo viņai jau ir viens "Premier 5" tituls, 2016. gadā uzvarot Sinsinati. Savukārt Kontai būtu pirmais māla tituls un otrais vērtīgākais tituls aiz Maiami "Premier Mandatory" trofejas, kuru viņa ieguva 2017. gadā.