Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: vienradzis hokeja izlasē, nē, tas nav Porziņģis

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: vienradzis hokeja izlasē, nē, tas nav Porziņģis
Foto: Sputnik/Scanpix

Skaisti zaudēt - tas ir Latvijas sporta moto. Kārtīgi pacīnījāmies, bet kaut kā pietrūka. Dīvāna eksperts pateiks, kā pietrūka - pietrūka iemest vairāk nekā pretiniekiem. Šeit nav stāsts par 160 alus kausiem bārā, bet par ripām vārtos, jo nozīme ir tikai rezultātam uz tablo.

Pirmais periods

- Barabanovs ar saviem formai neatbilstošajiem spilgti zilajiem cimdiem atgādina Karsumu, kurš Latvijas izlasē arī ar ziliem cimdiem spēlēja laikā, kad Kirovs žmiedzās ar ekipējumu.

- Ķēniņš.. numurs 91... Vasiļevskim bija ļoti daudz laika, lai lasītu šīs uzdrukas savā acu priekšā. Kamēr stāvēja un lasīja, tikmēr Cibuļskis iešāva ripiņu vārtos. Ķēniņam par tādu skata nosegšanu būtu vismaz rezultatīvs asistējums pienācies.

- Nu baigi tai superzvaigznei Ovečkinam neiet. Nevar iedabūt ripu Elvja vārtos un vēl dabū pa muti ar nūju. Labāk nemaz nebūtu ķēmojies un braucis uz Bratislavu.

- Malkinam arī jābrauc mājās. Ja NHL veci noskrien Optibet hokeja līgas spēlētājs Marenis, tad Bļugeram jāatdod vieta Pitsburgas "Penguins" otrās maiņas centrā un jāsūta Malkins atpakaļ uz Magņitegorsku.

Otrais periods

- Fāzela kungs, Latvijas hokeja vārdā vēlos ierosināt izmaiņas pasaules čempionāta spēļu izspēles sistēmā. Uzskatu, ka pietiek ar vienu perioda aizvadīšanu. Tie otrie periodi negodīgi bojā Elvja atvairīto metienu procentu.

- Nav jau hokejistam jāpārzin noteikumu grāmatiņa no vāka līdz vākam, taču to kas uz sevi attiecas vajadzētu zināt. Vai tad pirmo reizi Cibuļska komandas vārtsargam no rokām izkritusi nūja? Pieliecies un pacel, nevis baksti ar savējo. Elementāri, Vatson!

- Kadrs no jaunās "Emīla nedarbi" adaptācijas. Ģēģeris nozog ripiņu krievu onkuļiem - Kovaļčuks un Ovečkins, kratīdami dūres, dzenas pakaļ latviešu palaidniekam. Līdz vārtiem gan aizbēgt šoreiz nesanāca.

- Te arī nevar paprasīt video atkārtojumu par aizmuguri? Galviņam, nokārtojot ripu savos vārtos, varējām sarunāt neieskaitīšanu. Sočam ar sanāca pārspēt Elvi. Būtu jauki šo metienu arī neieskaitīt.

- Zebrām oža acīmredzot ir labāka par redzi. Ja latvietis trāpa pa galvu tizlam čeham, tad ir 5+20, bet ja krievs uzbrūk latvietim, tad sodu neviens neredz. Kas te kāda Karaosta?

Trešais periods

- Ir jau forši, ka aizsargs iemetis golu, bet par tiešajiem pienākumiem ari nevajadzētu aizmirst. Iepriekš Cibuļskis muļķīgi nopelnīja divas minūtes, bet vairākumā sataisa pamatīgas auzas ar ripas atdošanu uz zilās līnijas. Tā var pazaudēt visu pozitīvo vērtējumu par sniegumu spēlē.

- Nē tas nav Porziņģis, tas ir aizsargs ar labo nūjas tvērienu! Kā vienradzis vairākumā palaists Jānis Jaks. Tāds brīnums Latvijas hokeja izlasē sen nav redzēts. Jāliek pirmajā vairākuma maiņā!

- Pārāk bieži krievi aizmet garām pustukšiem vārtiem, trāpot pa stabiņu vai vārtu tīklu no ārpuses. Godīgi, tik nelielai rezultāta starpībai nebūtu jābūt. Šoreiz uz tablo rezultāts krietni cienīgāks, nekā 2006. gadā pret Kanādu.

- Jāņem augšā statistikas pieraksti, bet liekas, ka teju katru pretinieku noraidījumu šajā čempionātā izprovocējis Rihards Bukarts. Ekspertu blociņā jāievelk liels, trekns krusts.

- 1:3 atkal skaisti zaudējām, kā vienmēr. Būtu labāk vienreiz dzīvē neglīti uzvarējuši.