Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas kausa finālā "Watford" cerēs uz brīnumu pret "City"

Andrejs Siliņš

Anglijas kausa finālā "Watford" cerēs uz brīnumu pret "City"
Anglijas kauss. Foto: PA Wire / Scanpix

Šovakar pulksten 19:00 Vemblija stadionā Londonā sāksies Anglijas kausa izcīņas fināls - tajā nule kā Premjerlīgas čempiontitulu izcīnījusī "Manchester City" tiksies ar "Watford", kam panākums nozīmētu tikšanu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

"Watford" aizvadītā sezona izvērtās kāumiem un kritumiem bagāta- pēc lieliskā sakuma ar četrām uzvarām pēc kārtas sekoja kritums un sezonas noslēgumā trīs zaudējumi pēc kārtas lika palikt 11. pozīcijā Premjerlīgas tabulā. Tā ir labākā vieta kopš atgriešanās Premjerlīgā 2015. gadā. Vēl vairāk - arī Anglijas kausā otro reizi vēsturē izdevies tikt līdz finālam (iepriekšējo reizi 1984. gadā, kad zaudēts "Everton").

"Watford" ceļā uz finālu izdevās izvairīties no superklubu barjerām - apspēlēta zemāko līgu komanda "Woking", tad pieveikta Premjerlīgas vienība no Ņūkāslas, vēlāk pārvarēts arī QPR un "Crystal Palace" izaicinājums, bet pusfinālā papildlaikā izdevās pieveikt arī "Wolverhampton Wanderers". Tikmēr "City" ceļā uz finālu pieveica "Rotherham United", "Burnley", "Newport County", "Swansea" un "Brighton & Hove Albion".

Mančestras komanda šogad vietējā mērogā dominējusi - uzvarēts gan "Community Shield" mačā, gan Premjerlīgā, gan Līgas kausā un zaudējums Anglijas kausa finālā būs jāuztver kā liela neveiksme. Vatforda savukārt nevar sākt priecāties tikai par tikšanu finālā vien, jo spēles likme ir ļoti augsta - dalība Eiropas līgā. "Watford" nav spēlējusi Eiropā kopš deviņdesmito gadu pirmās puses un kopumā tas darīts tikai dažas reizes visā garajā kluba vēsturē (121 gads). Ja uzvaru šovakar svinēs "City", tad Premjerlīgā 7. vietā palikusī "Wolverhampton Wanderers" tiks pie vietas Eiropas līgas kvalifikācijā.

"Watford" šovakar būs jāpaveic mazs brīnums, jo spēlēs pret "Manchester City" nav veicies jau labu laiku - pēdējā uzvara savstarpējos mačos izcīnīta pirms 31 gada (1987. gada aprīlī Premjerlīgas spēlē). Pēdējās desmit savstarpējās cīņās (kopš 2013. gada) uzvaras svinējuši mančestrieši. Par "Watford" lielāko biedu kļuvis Serhio Agvero, kurš pēdējās septiņās savstarpējās spēlēs guvis desmit vārtus, turklāt divreiz izcēlies ar "hat-trick".

Šī būs arī pirmā reize, kad Anglijas kausa finālā abām komandām galvenie treneri ir spāņi - Pepu Gvardiolu izaicinās Havi Grasija. "Vienmēr ir kaut viena iespēja uzvarēt un mums pie tās jāstrādā. Noderēs katra iepriekš gūtā pieredze," Vatfordas treneris Garsija atsaucās uz savu iepriekšējo pieredzi, trenējot Malgas komandu, ar ko, pateicoties vieniem gūtiem vārtiem, izdevās uzveikt pat "Barcelona".

  +1 [+] [-]

, 2019-05-18 15:06, pirms 5 gadiem
Var pieminēt arī šādu faktu - ja Watford uzvarēs, tad United būs jāsāk EL kvalifikācija no otrās kārtas, kas ir jūlija beigās.

     [+] [-]

, 2019-05-18 15:09, pirms 5 gadiem
Cerams ,ka Watford uzviks dvielu galvas.