Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai pirmais uzvarētais sets pret Vozņacki, visam mačam nepietiek

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai pirmais uzvarētais sets pret Vozņacki, visam mačam nepietiek
Anastasija Sevastova
Foto: Reuters/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 20.) otrajā setā atspēlēja mačbumbu un pirmoreiz tika līdz izšķirošajam setam pret Karolīnu Vozņacki (WTA 2.), Dānijas tenisistei tomēr zaudējot piekto reizi tikpat cīņās – 2:6, 7:5, 3:6.

Sevastova pirms ceturtdienas tikšanās ar Vozņacki Dānijas tenisistei bija zaudējusi visos astoņos setos, turklāt nevienā no tiem nebija spējusi paņemt vairāk par četriem geimiem. Visas četras bezcerīgās cīņas notika uz "hard" seguma, bet māls, kas Sevastovai ir patīkamākais segums, bet Vozņacki neērtākais, Latvijas tenisistei deva cerības uz cienīgāku rezultātu.

Vozņacki bija vadībā ar setu un 2:0, tuvojoties kārtējās uzvaras virzienā, taču tad pēkšņi notika pavērsiens. Sevastova sāka spēlēt agresīvāk, kamēr iepriekšējā setā daudz aktīvāk spēlējusī Vozņacki tagad ļāva Sevastovai daudz diktēt izspēles. Anastasija breiku uzreiz atguva, bet pēc septītā geima jau pati bija vadībā ar breiku (4:3). Vozņacki uzreiz saņēmās un atspēlējās.

Sevastovai devītajā geimā bija breikbumba, Vozņacki to atspēlēja ar "dropšotu", kuram Sevastova netika klāt, jo atradās pārāk tālu. Vozņacki noturēja servi, liekot Sevastovai servēt par palikšanu turnīrā.

Sevastova no 4:5, 30:15 divreiz pēc kārtas nospēlēja neprecīzi ar "forehand" un saīsināto sitienu, pretiniecei dodot mačbumbu. Vozņacki bija iespēja jau tobrīd pielikt punktu – viņa spēcīgi uzsita ar "backhand" gar kreiso sānu līniju, Sevastova ar grūtībām bumbiņu atsita, un Vozņacki izspēli pabeidza ar bumbiņas pārmešanu pāri gan Sevastovai, gan gala līnijai. Sevastova "izdzīvoja", panākot izlīdzinājumu 5:5.

Anastasija 11. geimā divreiz ar "forehand" trāpīja uz līnijas, vienreiz Vozņacki apspēlēja ar saīsināto sitienu un punktu geimam pielika ar diagonālo apvedošo sitienu. Otro reizi setā izvirzījusies vadībā ar breiku, Sevastova šoreiz savā serves geimā uzvarēja, to izdarot ātri, kas viņai nozīmēja pirmoreiz piecos mačos uzvarēt setā pret Vozņacki – 7:5.

Pēdējais sets spēle ziņā bija tāds pats kā pirmais. Vozņacki uzbrukumā darbojās aktīvi, neļaujot Sevastovai pārāk bieži būt situācijas noteicējai, kā arī sīvi spēlēja aizsardzībā, Latvijas tenisistei radot ļoti grūti apspēlējamu kombināciju. Vozņacki 1. un 3. setā pieļāva tikai piecas nepiespiestās kļūdas, bet zaudētajā 2. setā viņai bija 11.

3. setā bija tikai viens breiks, kas notika sestajā geimā. Sevastova vairākās garajās izspēlēs nespēja apspēlēt Vozņacki aizsardzību un "sausā" zaudēto geimu pabeidza ar sasteigtu "forehand" uzbrukumu, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Kad bija nospēlētas precīzi divas stundas, Vozņacki ieguva izšķirošo pārsvaru, tobrīd uzvarot astoņās izspēlēs pēc kārtas un drīz izvirzoties vadībā ar 5:2.

Sevastova uzvarēja savā serves geimā, bet centieni atspēlēties nākamajā geimā uzņemšanā cieta neveiksmi. Karolīnai atkal dzelžaina aizsardzība, un Sevastova maču pabeidza ar "backhand" trāpījumu tīklā, izpildot sitienu gar sānu līniju.

Statistika

KategorijaSevastovaVozņacki
Eisi11
Dubultkļūdas12
1. serves precizitāte52%61%
Iegūtie punkti ar 1. servi26/4334/57
Iegūtie punkti ar 2. servi16/3921/36
Tīri uzvarētās izspēles3031
Nepiespiestās kļūdas3521
Breikpunktu realizācija4/96/7
Visi iegūtie punkti8095

Sevastovai tagad ir 0-5 bilance pret Vozņacki un 0-4 pret Top 2 spēlētājām, divreiz zaudējot Vozņacki un Simonai Halepai.

Sevastova rangā pirmā desmitnieka tenisistes nav uzvarējusi jau nedaudz vairāk nekā gadu – kopš pagājušā gada 8. maija, kad viņa Madridē apspēlēja tolaik 3. vietā bijušo Karolīnu Pliškovu.

Anastasija ar tikšanu līdz 3. kārtai jeb astotdaļfinālam sasniedza savu labāko rezultātu Romā, pārspējot pirms gada iespēto, kad viņa tika līdz 2. kārtai. Šogad nopelnīts par 45 punktiem vairāk, bet prēmijā pienākas 28 190 eiro.

Nākamais turnīrs – "French Open, kas sāksies nākamajā svētdienā, 27. maijā.

"Internazionali BNL d'Italia", WTA "Premier 5" turnīrs Romā uz māla seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – (13) Madison KeysUzvara bez cīņas
(2) Caroline Wozniacki – (15) Anastasija Sevastova6:2 5:7 6:3
(4) Elina Svitolina – (14) Daria Kasatkina0:6 6:3 6:2
(5) Aļona Ostapenko – Johanna Konta2:6 6:3 6:4
(7) Caroline Garcia – (9) Sloane Stephens6:1 7:6(7)
Anett Kontaveit – (8) Venus Williams6:2 7:6(3)
(11) Angelique Kerber – Maria Sakkari6:1 6:1
Maria Sharapova – Daria Gavrilova6:3 6:4

  +3 [+] [-]

, 2018-05-18 01:00, pirms 6 gadiem
Nastja cīnījās kā lauva, bet kur pazudusi viņas pirmā serve? Saīsinātie arī vairs nenes punktus.

     [+] [-]

, 2018-05-18 05:00, pirms 6 gadiem
Trešā setā pēc 2:2 salūza! Diemžēl tura līdz tikai īslaicīgi!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-18 07:47, pirms 6 gadiem
Pēc hokeja vēl palaimējās noskatīties otrā seta beigas un visu trešo setu.Nastja darīja ko varēja,bet nepietika jaudas ,lai pārspētu šo poļu-dāņu mašīnu.

  -3 [+] [-]

, 2018-05-18 09:12, pirms 6 gadiem
Labi Nastja turējās pret pasaules otro raketi, tas gan tā nosacīti, vismaz visas pirmā 20-30 ir spēkos ļoti līdzīgas!
Nastja pierādīja, ka tenisu var labi spēlēt bez klaigāšanas, stenēšanas, kviekšanas un briesmīgām grimasēm ar kurām var bērnus baidīt, un vielaicīgi palikt eleganta, pievilcīga sieviete!

  -2 [+] [-]

, 2018-05-18 09:20, pirms 6 gadiem
Vienīgi kāpēc Sevas spēles laikā ik pa brīdim rādīja Ostapenko reklāmu,
kāpēc ne pašas Nastjas reklāmu?
Un Rozentāla komentāri?? Dāniete Vozņacki, kura visu laiku runā poliski, tad jau tikpat labi var teikt latviete Ostapenko!
Bet vakar prieks gan par Kanādas uzvaru, gan Anetu Kontaveitu, kura atkal sasita Venusu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-18 10:40, pirms 6 gadiem
HMB - HOKEJS 2018!!!! rakstīja: es taa saprotu ka viss top 30 vienaads, tikai alona tur taads parpratums, ne???
Nu desmitniekam viņas spēle neatbilst, viņai šogad par veciem nopelniem priekšrocības- bieži jāspēlē tik no 2. kārtas, tad vēl veiksmīga izloze. . .
Bet viņa nav kā citas, ar savām sliktām manierēm, mutes palaišanu maigi izsakoties, tiešām grūti atrast viņai konkurenti. . .

     [+] [-]

, 2018-05-18 10:45, pirms 6 gadiem
HMB - HOKEJS 2018!!!! rakstīja: Dzeeruma kungs, sharapovas,azarenkas speli kadreiz esi redzejis??? ja vel nee, tad ludzu neriskee, vel nomirsi
Man nepatīk arī ne Šarapovas, ne Azarenkas manieres. . .
jāatzīst gan, ka tīri tenisa spēles ziņā viņas tiešām bija top spēlētājas, ne viendienītes. . .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-18 12:24, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Labi Nastja turējās pret pasaules otro raketi, tas gan tā nosacīti, vismaz visas pirmā 20-30 ir spēkos ļoti līdzīgas!
Nastja pierādīja, ka tenisu var labi spēlēt bez klaigāšanas, stenēšanas, kviekšanas un briesmīgām grimasēm ar kurām var bērnus baidīt, un vielaicīgi palikt eleganta, pievilcīga sieviete!
Jes, smieklīgākais tenisa komentārs studijā! Derum, es tik ļoti gaidīju Tavu uzstāšanos. Paldies liels, diena iesākusies lieliski!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-18 12:47, pirms 6 gadiem
Man gan patīk Aļona, dzīva, eksplozīva, emocionāla, enerģiska ar ambīcijām un vēlmi uzvarēt un būt labākā. Arī Sevastova ir laba. Es cienu personības, dažādību. Bet spēle un rezultāti paši visu saliek tālāk pa plauktiem