Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko dubultspēlē "neiespējama" uzvara pret "Australian Open" čempionēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko dubultspēlē "neiespējama" uzvara pret "Australian Open" čempionēm
Aļona Ostapenko
Foto: SIPA/Scanpix

Nogurums un kājas savainojums Aļonai Ostapenko, spēlējot kopā ar Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteju, nebija šķēršļi uzvaras gūšanai Romas "Premier 5" turnīra pusfinālā pret spēcīgo Timejas Babošas un Kristinas Mladenovičas duetu – 6:2, 7:5.

Ungārijas un Francijas pāris šogad punktu ieskaitē ieņem augsto 2. vietu, atpaliekot tikai no Krievijas komandas Jekaterina Makarova/Jeļena Vesņina. Baboša un Mladenoviča viņas janvārī pieveica "Australian Open" finālā, bet pagājušajā nedēļā Krievijas tenisistēm piekāpās Madrides "Premier Mandatory" finālā.

Baboša un Mladenoviča bija lielas favorītes mačā pret Ostapenko un Kirsteju, viņu izredzēm vēl lielākām kļūstot, pateicoties Aļonas problēmām. Ostapenko dubultspēle bija jāspēlē vien divas stundas pēc sāpīgi zaudētā "maratona mača" pret Mariju Šarapovu. Ostapenko šodienas pirmā uzstāšanās Romā ilga 3:10 stundas.

Ostapenko dubultspēli aizvadīja ar nosietu labo augšstilbu, tam būtiski ietekmējot viņas pārvietošanos. Latvijas un Rumānijas komandā bija tikai viena tenisiste, kura spēja skriet ar pilnu jaudu. Neskatoties uz divām veselām tenisistēm savā sastāvā, Baboša un Mladenoviča nespēja izmantot priekšrocības.

Baboša un Mladenoviča spēja realizēt tikai vienu no 15 breikbumbām, īpaši neveiksmīgi spēlējot 2. setā (1/10). Aļona ar Soranu vienreiz servi noturēja pat no 0:40, bet mača pēdējā geimā atspēlējās no 15:40.

Ostapenko un Kirsteja rīt pusfinālā plkst. 17:00 tiksies ar Austrālijas un Nīderlandes duetu Ešlija Bārtija/Demija Shūrsa. Viņām rangā attiecīgi 6. un 28. vieta, bet Ostapenko atrodas 50. vietā, savukārt Kirstejai ir 147. Pusfināla sasniegšana dod 350 reitinga punktus.

     [+] [-]

, 2018-05-19 16:09, pirms 6 gadiem
Bērziņ, kā tad īsti ir? Bija pusfināls vai būs?