Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas spēlētāji izveido spēlētāju savienību

Andrejs Siliņš

Eirolīgas spēlētāji izveido spēlētāju savienību
Kails Hainss
Foto: Sputnik / Scanpix

Eirolīgas klubos spēlējošie basketbolisti īstenojuši ideju par spēlētāju savienības izveidi, kas sestdien tiks prezentēta īpaši sasauktā preses konferencē.

Jau vairākus gadus Eiropā spēlējošo basketbolistu vidū tika apviļāta ideja par savas savienības izveidi, kas kalpotu līdzīgiem nolūkiem kā Nacionālās basketbola asociācijas Spēlētāju asociācija (NBA) - aizsargātu spēlētāju intereses Eiropas basketbolā.

Šonedēļ par spēlētāja karjeras beigšanu paziņojušais slovēnis Boštjans Nahbars aizvadītajā sezonā nespēlēja, un uzņēmās iniciatīvu, lai izveidotu šādu savienību arī Eiropā. Rītdien īpašā preses konferencē tiks paziņots par izveides nolūkiem un darbības principiem. Preses konferencē piedalīšoties arī Stambulas "Fenerbahce" itāliešu uzbrucējs Džidži Datome, kā arī Maskavas CSKA centrs Kails Hainss.

Spēlētāji jau iepriekš izteikušies par to, ka būtu nepieciešams aizstāvēt viņu tiesības Eiropas basketbolā, kas sevī iekļauj gan konkrētu apstākļu nodrošināšanu, slodžu dozēšanu saspringto spēļu kalendāru dēļ un citas lietas.

Vēl tikai vakar parādījās ziņas par to, ka grieķu klubs "Koroivos" ne tikai kavējies ar algu izmaksām, bet arī nav nodrošinājis līgumā noteiktās mājupceļa biļetes vairākiem savas komandas ārzemju spēlētājiem.

Pagaidām nav zināms arī tas, cik plašā diapazonā savienība plāno strādāt un vai tā attieksies tikai uz Eirolīgas spēlētājiem vai arī tiem, kas spēlē ārpus šī turnīra.