Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Trīs, trīs, trīs zviedri cēlās kaujai... un mazākumu nosargāja

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Trīs, trīs, trīs zviedri cēlās kaujai... un mazākumu nosargāja
Zviedrijas līdzjutēji
Foto: EPA/Scanpix

Skaistākās sievietes nāk no Latvijas. Tā mums vienmēr pašiem ir šķitis un ar tādu pārliecību dzīvojam, bet visos interneta topos mūžīgi pirmo vietu iegūst zviedru blondīnes. Ja visai pasaulei nevaram iestāstīt patieso skaistuma etalonu, tad vismaz jāsadod zviedriem pa pakaļgalu otrajā labākajā lietā – hokejā.

Pirms spēles

- Pirms mača komentāros to vien Latvijas komandas pārstāvji dara kā uzsver Zviedrijas komandas ātro slidošanu. Kāds tur zviedriem ātrums, Ķēniņs vairāk nekā par diviem km stundā slido ātrāk nekā fiksākais zviedrs Kempe.

Pirmais periods

- Trīs kroņi taustās. Pirmās deviņas minūtes ļoti piesardzīgi skandināvi apietas ar ripu. Jūtami sabijušies, jo avīžu virsrakstus pie zaudējuma dzeltenie var arī nepārdzīvot.

- Ādams Lāšons čempionāta laikā sajuties vientuļš. Bračka viņam nav tik labs, lai tiktu Zviedrijas izlasē, tādēļ aizsargs laukuma stūrī sirsnīgi apskauj jaunāko no Bukartiem. Īstai brāļu mīlestībai nekas nespēj stāties ceļā.

- Jo tālāk iet pasaules čempionāts, jo grūtāk būt Dīvāna ekspertam. Nav pat par ko vairs Latvijas izlasi kritizēt. Pārliecinoši uzvaram iemetienus, ļaujam periodā uzmest pa vārtiem tikai četras reizes, nepārkāpjam noteikumus un pat tribīnēs līdzjutēji skaļāki.

Otrais periods

- Divdesmit minūtes nolaiduši luni, zviedri otrajā periodā jau sāk spēlēt hokeju. Elvim ne tikai špagatas jātaisa, lai glābtu savus vārtus. Vairākkārt paši sataisām problēmas, ļaujot dzeltenajiem aizskriet pretuzbrukumos ar viena spēlētāja pārsvaru.

- Kāpēc aizsargi atļauj zviedram brīvi lēkāt Elvja vārtu priekšā? Tak tie visi ir jānoslauka malā, lai Merzļikins redz metienu, tad viss būtu kārtībā. Esam iedzinējos – 0:1. Stepīša komentārs, ka tas nav nekāds rezultāts, ir hipokrātisks, jo pirms divām dienām ar tādu Dāniju uzvilkām.

- Uzrauties uz skaitliskā sastāva pārkāpumu jāmāk, mēs to varam pat izdarīt divreiz minūtes laikā. Savukārt Zviedrijas NHL zvaigznes ir lielas princeses pāri bortam nelec, gaidot, ka fizioterapeits atvērs rezervistu soliņa durvis.

- Padomju stila kombinācijas sāk aizvien vairāk pievilt. Ķēniņš ar piespēli uzliek ripu uz nūjas Galviņam tukšā vārtu priekšā, bet tāpēc uzbrucēji met vārtus, bet aizsargi aizsargājas. Tukšos vārtos metiens neseko.

- Kas ilgi nāk labi nāk. Bļugers visu čempionātu iekšā nebija metis, bet pats nobloķē metienu un pats aizskrien uzbrukumā, iemetot golu tālajā štangā. Nilsons jau pēc 1:0 bija sapriecājies un pazaudēja savus vārtus, ļaujot iemest virs ķērājcimda.

- Ja zviedri mācētu, tad dziedātu dziesmu par Velna kalpiem, kur trīs vīri cēlās kaujai un droši cīnījās. Ja vien tā dziesma nebūtu par kauju tieši ar zviedriem. Trīs kroņi kā karaļi nostāv lielo mazākumu.

- Nilsonam lielākas problēmas sagādā savu spēlētāju slidas, no kurām divas reizes ripa slīd zviedru kastē, nevis Latvijas hokejistu metieni. Šķīlienu vietā vairākkārt latvieši pārkombinē.

Trešais periods

- Zviedrijas hokejisti perioda pārtraukumā intensīvi dzēruši Brūsa Vilisa reklamēto enerģijas dzērienu. Skandināvi skrien kā velni un zibenīgi sagriež virpuļus mūsu zonā, ietriecot ripu Elvja vārtos. Bez variantiem vārtsargam.

- Zviedrijas trenera teiktais, ka Latvijai ir bīstams vairākums, nevarēja būt vēl tālāks no patiesības. Otrajā periodā trīs kroņi četrreiz noraidās, trešās trešdaļas sākumā paņem uz sevi mazākumu, bet vārtus Boba puikas skaitliskajā pārsvarā iemocīt nespēj.

- Trešajos ielaistajos vārtos atceramies veco spēli no skolas laikiem – čupiņa krājas. Freibergs uzkrīt virsū Merzļikinam, Elvis ar kājsargu paklupina un apgāž potenciāli pēdējo glābējsalmiņu Balceru, liekot visai izlasei guļot uz ledus noskatīties Ekmana-Lāšona vārtu guvumā.

- Uzbrucēji parasti no zilās līnijas golus nemet, bet barakuda noķer uz pārsteigumu Nilsonu. Zviedru vārtsargs jau bija domās par to kādas markas alu piedzers vēlajām vakariņām, bet še pēkšņi Balcers pārmet šaibu pāri vārtsarga plecam un atkal starpība minimāla.

- Futbola terminoloģijā, Zviedrija uzlikusi autobusu. Visi pieci piespiedušies tuvu saviem vārtiem, lai neļautu ripai iziet līdz Nilsonam. Pasaules čempioniem tā neklājas.

- Pēdējā iespēja izraut neizšķirtu atkal tiek izspēlēta līdz metienam pa tukšiem vārtiem. Šoreiz Ķēniņam neizdodas trāpīt pa ripu. Ja kaut ko šajā spēlē esam iemācījušies, tad tas ir - jāmet no distances, nevis jāspēlē kombinācijas uz tukšiem vārtiem.

Pēc beigu sirēnas

- NHL spēlētājs neatbrauc, KHL meistariem viss kas sāp, bet, kamēr pretinieku komandām klāt brauc NHL konferenču pusfinālos izkritušo komandu spēlētāji, mēs priecājamies par diviem no fārmklubu līgas atbraukušiem puikām. Šovakar katram Latvijas hokeja fanam jāuztaisa pašiņš un jāierāmē bilde, jo nez kad nākamreiz būsim tik tuvu pusfinālam. Bobs pēc ceturtdaļfināla jau var likt parakstu uz Lukašenko atsūtītā papīra par trīsreiz lielāku ciparu.