Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Pirmo reizi 29 čempionātu laikā redzēju kaut ko tādu"

Fāzels: "Pirmo reizi 29 čempionātu laikā redzēju kaut ko tādu"
Foto: TASS/Scanpix

Svētdienas vakarā ar pārliecinošu Kanādas izlases uzvaru Prāgā noslēdzās pasaules hokeja čempionāts. Kanādieši ar 6:1 uzveica Krievijas izlasi, kuras lielākā daļa pat nesagaidīja uzvarētāju himnas atskaņošanu un pameta ledu priekšlaicīgi.

"Nevar tā vienkārši izgaist un pazust no laukuma. Ir organizatori, kuri ir atbildīgi par hokejistu noiešanu no laukuma. Tā ir īpaša ceremonija. Mēģināsim tikt skaidrībā," medijiem norādīja Krievijas hokeja izlases preses sekretārs Igors Larins.

"Mēs zinām, ka šajā dienās izlasi atbalstīja visa Krievija. Ir vainas apziņa, ka nespējām pielikt skaistu punktu. Vispirms Krievijai jākļūst par normālu valsti. Tiklīdz par tādu kļūsim, tad arī spēlēsim tādā līmenī kā kanādieši," piebilda Larins.

Paši hokejisti, kuri pameta laukumu, norāda, ka nevēlējās izrādīt necieņu kanādiešiem. "Nevajag meklēt nekādus slēptos žestus. Tā nebija necieņas izrādīšana, mēs vienkārši netikām skaidrībā ar situāciju. Visi skatījās viens uz otru, nezināja, ko darīt, un devās uz ģērbtuvēm," sacīja Krievijas izlases aizsargs Jegors Jakovļevs. "Puiši vienkārši nezināja, ka ir jāpaliek un jāgaida. Visi bija sarūgtināti, mums šķita, ka viss jau ir beidzies. Laukuma pamešana bija tikai pārpratums, nekas vairāk," piebilda uzbrucējs Nikolajs Kuļomins.

Daži hokejisti gan palika laukumā, lai izrādītu cieņu uzvarētājiem. Viens no tiem bija aizsargs Dmitrijs Kuļikovs: "Nesaprotu, kāpēc tā notika. Daļa puišu devās uz ģērbtuvēm, bet daļa palika uz ledus. Skaidrs, ka, ja lielākā daļa dodas prom, arī citi viņiem vēlas pievienoties. Es biju no tiem, kuri negribēja pamest laukumu, jo domāju, ka pēc Kanādas himnas skanēs arī Krievijas."

"Man ir sarežģīti komentēt iemeslus, kāpēc tā notika – tas jājautā izlases vadībai. Uzskatu, ka tie spēlētāji, kuri pameta ledu priekšlaicīgi, rīkojās nepareizi. Ir jāprot pieņemt zaudējumu un ar cieņu jāizturas pret uzvarētāju," hokejistu rīcību nosodīja Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko.

"Pēc atgriešanās no čempionāta šis jautājums tiks izskatīts, sazināsimies arī ar Krievijas Hokeja federāciju. IIHF ir reglaments, un sods noteikti tiks piespriests. Kad to ieraudzīju, sajutu milzīgu vilšanos. 29 čempionātu laikā kaut ko tādu redzēju pirmo reizi. Spēles laikā laukumi var notikt dažādas lietas, bet necieņas izrādīšana pēc spēles nekam neder," norādīja Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

"Redzēju, kā Ovečkins un Malkins centās apturēt citus hokejistus, kuri devās uz ģērbtuvēm. Šajā gadījumā nevajag uzvelt vainu spēlētājiem. Izlasei ir galvenais treneris un ģenerālmenedžeris, kuriem tobrīd vajadzēja būt klāt un novērst situāciju," piebilda Fāzels.

Krievijas hokejisti pamet laukumu

Izmantotie resursi:
ТАСС - Новости в России и мире
Русская служба новостей
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат

1 2 3 4 5 6 7 224 komentāri

 +61 [+] [-]

, 2015-05-18 14:50, pirms 9 gadiem
Es biju no tiem, kuri negribēja pamest laukumu, jo domāju, ka pēc Kanādas himnas skanēs arī Krievijas."

Da labi..

 +44 [+] [-]

, 2015-05-18 14:52, pirms 9 gadiem
Kur nu krievi varēja iedomāties, ka finālspēlē arī uzvarētājus apsveic. Protams, ka pārpratums.
Zviedru trenerim Znaroks arī radīja "ejam iedzert". Tikai arī tur viņu pārprata.

 +43 [+] [-]

, 2015-05-18 14:53, pirms 9 gadiem
Kanadai pie kajas.
Tapat visi zina cik gan inteligenti ir pufaiku valsts parstavji.

 +54 [+] [-]

, 2015-05-18 14:57, pirms 9 gadiem
Kā var tā pateikt, ko teiks mūsu vatņiki.
Vispirms Krievijai jākļūst par normālu valsti. Tiklīdz par tādu kļūsim, tad arī spēlēsim tādā līmenī kā kanādieši, piebilda Larins.

 +53 [+] [-]

, 2015-05-18 14:58, pirms 9 gadiem
Izlases preses sekretārs labi pateica: "Vispirms Krievijai jākļūst par normālu valsti..." Zelta vārdi!!!

 +22 [+] [-]

, 2015-05-18 15:00, pirms 9 gadiem
Aceros kad Kanada savas majas zaudeja Krieviem,neviens no Kanadas izlase speltajiem nekur neaizskreja,ka isti viri,pienema sapigo zaudejumu un izradija cienu Krievu hokejistiem!

 +36 [+] [-]

, 2015-05-18 15:13, pirms 9 gadiem
Kāds vēl pārpratums??? Ja reiz daļa palika un Ovečkins esot aicinājis čaļus palikt, bet tikai daži palika, pārējie mierīgi aizgāja. Tas nav pārpratums! Tā ir attieksme, inteliģences līmenis, cieņas trūkums!
Slēpts komentārs: Raitcha

 +48 [+] [-]

, 2015-05-18 15:15, pirms 9 gadiem
labs>> ';

  +8 [+] [-]

, 2015-05-18 15:19, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: A kuram interesē vai Krievi pameta vai nepameta laukumu?
Medaļas saņēma, atsveicinājās, tak lai iet prom, jēga viņiem tur stāvēt un gaidīt kaut ko? Kanādieši tāpat priecājās, viņiem tas pie vienas vietas ir tur vēl kāda izlase vai nav..
Atrada ar kur brēku taisīt...

Bet nu biki spļāviens politikā bija
"Vispirms Krievijai jākļūst par normālu valsti. Tiklīdz par tādu kļūsim, tad arī spēlēsim tādā līmenī kā kanādieši."

Tikai nez kā viņiem valsts var palīdzēt labāk spēlēt? Kas krievijai hokejā naudas trūkst?
Jēga stāvēt bija - cieņas izrādīšana uzvarētājiem. Ja nebūtu jēgas, tad tagad arī tādu trobeli netaisītu

  +2 [+] [-]

, 2015-05-18 15:23, pirms 9 gadiem
R.Fazels:"Krievijas hokeja Federācija tiks sodīta ."

Kas arī bija paredzams.
Cerams , ka ar palielu summu vatostānai atgādinās civilizācijas pamatelementus uzvedībā.

ФХР будет наказана за уход игроков сборной...

 +21 [+] [-]

, 2015-05-18 15:32, pirms 9 gadiem
Laukuma pamešana pirms oficiālās ceremonijas beigām ir necieņa pirmām kārtām pret sevi, jo necieni hokeju un šī sporta veida tradīcijas, tātad neesi cienīgs saukties par hokejistu!
Visu cieņu tiem, kuri palika līdz oficiālās ceremonijas beigām (Ovečkins, Malkins, Panarins un vēl daži). Bet tie, kuri pameta laukumu līdz galam sagrāva Krievijas hokeja izlases reputāciju, kuru kanādieši pamatīgi sabojāja finālspēlēs laikā.
Slēpts komentārs: Raitcha

 +11 [+] [-]

, 2015-05-18 15:38, pirms 9 gadiem
"Vispirms Krievijai jākļūst par normālu valsti. Tiklīdz par tādu kļūsim, tad arī spēlēsim tādā līmenī kā kanādieši," piebilda Larins.
Kamēr pie varas būs Pūķis tikmēr nekas normāls tur nevar iznākt.
Kā mani uzjautrināja šis jaunums:
Putins kā īsts mačo gūst 8 (!) vārtus hokeja paraugspēlē.
Un tas notiek tieši pirms finālspēles, lai krievu tauta redz kāds hokeja varonis viņus vada. Problēma tikai tā, ka Putins nebija apmierināts pēc paraugspēles, jo pretiniekiem pēc iepriekšējās norunas bija jāielaiž 10 vārti no Putina.
Slēpts komentārs: Avs

  +3 [+] [-]

, 2015-05-18 15:39, pirms 9 gadiem
Zinot dažu labu "lielā kaimiņa" inteliģences līmeni varu tikai secināt, ka tas nebija speciāli (ja nu vienīgi pats pirmais kas uzsāka aiziešanu).. un ne pirmo reizi RU izceļas ar šādu "paraugu". Interesantākais tas, ka RU ziņās šis incidents parādījās diezgan novēloti, acīmredzot pat RU "žurnālistiem" šis notikums nelikās uzreiz iespiedies pirms vēl ārzemju žurnālisti šo atspoguļoja TĀ kā tas ir atspoguļots.. Tas vien liecina par kopējo tautas inteliģences līmeni
Slēpts komentārs: Raitcha

 +11 [+] [-]

, 2015-05-18 15:40, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu pofig, pieklājība vai ne... Es zinu, ka stāv un skatās tur nokārtām galvām visi bla, bla, bla... Zinu, ka tā tas ir pieņemts... Bet saku, ka stulbi un nevajadzīgi tas ir...
Tāpat kā nevajadzīgi ir spiest roku pēc katras play-off spēles, ko atcēla, tāpat ir p[retīgi stāvēt un skatīties kā citi priecājās, kuriemn ir pie pakālas, skaties tu uz viņiem vai ne... Otro vietu 'neizcīna', tā pienākas par zaudējumu vissvarīgākajā spēlē... Nez vai tur baigi vajadzīgs ir pēc medaļas saņemšanas un rokas paspiešanas vēl dirnēt uz laukumu un gaidīt kā tur kam pasniedz kausus un ko tik ne...
Vismaz himnas laikā gan tā kā būtu jāstāv kājās, ko diez vai krievi ģērbtuvēs darīja.
Tās visas ir parastas pieklājības normas, kuras viņiem, un izskatās, arī tev, ir svešas.

     [+] [-]

, 2015-05-18 15:41, pirms 9 gadiem
Avs rakstīja: Atcerēsimies mūsu izlases dīvaini zaudēto spēli pret Franciju no 2:0, pirms runājam par Krievijas hokejistu necieņu pret pretinieku. Tas tā -pārdomām.
Izklausās, ka kāds pilnīgi pats bija laukumā un uzlika toķikā uz zaudētu spēli.. nu gan, nu gan.. Tu saproti, ka tagad apvaino visu LV izlasi par padošanos..?

 +12 [+] [-]

, 2015-05-18 15:45, pirms 9 gadiem
Znarokam bija kolosāla iespēja parādīt, cik labs treneris un "mužiks" viņš ir! Vajadzēja iet uz ģērbtuvi hokejistiem pakaļ un "palūgt" atgriezties laukumā!

  +3 [+] [-]

, 2015-05-18 15:47, pirms 9 gadiem
Kad Россия встаёт с колен, visi brīnās par viņu uzvedību.

 +20 [+] [-]

, 2015-05-18 15:52, pirms 9 gadiem
Pilnīgi nekāds pārsteigums vai jaunums.
tā ir ''russkij mir'' viena no sastāvdaļām- totāla necieņas izrādīšana pret citiem, pēc tam izliekoties par muļķiem, ka redz, mēs nezinājām vai citi ne tā saprata.
Pēteris I cirta cirta logu uz Eiropu, bet priekš mežoņiem tas logs bija par mazu, lielākā daļa jau vēsturiski palikusi kautkur tur- aizmugurē...
nav pat jāsāk cilāt mūžīgā tēma, kapēc redz nemīl nabaga krievus...
Bez goda un pašcieņas cilvēki.

     [+] [-]

, 2015-05-18 15:53, pirms 9 gadiem
Samaksas sodu, atbildigie no administracijas dabus pa di#su un nakamgad jau jauns PČ atkal!

  +3 [+] [-]

, 2015-05-18 15:55, pirms 9 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Znarokam bija kolosāla iespēja parādīt, cik labs treneris un "mužiks" viņš ir! Vajadzēja iet uz ģērbtuvi hokejistiem pakaļ un "palūgt" atgriezties laukumā!
Vai tik Značoks pats nebija atbalstītājs un iniciātors..., jo Ovi un daži citi taču aicināja atgriezties, bet viņam tā mužiku izpratne aprobežojas ar kulaku vicināšanu... Ja viņam būtu vairāk rakstura, tad nebūtu savos jaunajos gados uzaudzinājis tādu kuņģi!

     [+] [-]

, 2015-05-18 15:57, pirms 9 gadiem
Fāzels esot redzējis kā Ovečkins ar Malkinu cenšas apturēt pārējos
Fāzels jau vsp.ar saviem strīpainajiem bieži redz ko tādu ko citi nespēj ieraudzīt!
Mans viņš tracina vairāk kā jebkurš no hokejistiem! Nauda pirmā, tad kādā 4. vietā varētu būt sportiskie principi (godīga spēle).

  +9 [+] [-]

, 2015-05-18 16:00, pirms 9 gadiem
Par znaroku pārsteigums nav. Pēc savas smadzeņu uzbūves tāds tipisks "pusurka" bijis vienmēr neskatoties uz Latvijā un Vācijā pavadīto ne mazo laiku. Kaut kā neērti par Vītoliņu kaut arī saprotot ka viņa balsij nekāda svara nav....

  -2 [+] [-]

, 2015-05-18 16:00, pirms 9 gadiem
ghettostar rakstīja: Izklausās, ka kāds pilnīgi pats bija laukumā un uzlika toķikā uz zaudētu spēli.. nu gan, nu gan.. Tu saproti, ka tagad apvaino visu LV izlasi par padošanos..?
Kur es tev kādu apvainoju? Bet pie 2:0 un 15.min līdz 3. trešdaļas beigām sākt ''atmesties'un mērķtiecīgi ļaut pretiniekam uzbrukt, nevis mēģināt maksimāli novirzīt spēli uz viņu zonu un tikai perioda otrā pusē sākt ''nosēsties'', jā tas bija dīvaini! Visas iespējas bija uzvarēt un čempionāta pēdējā spēlē noklausīties Latvijas himnu.

  +7 [+] [-]

, 2015-05-18 16:01, pirms 9 gadiem
Uzvaras tajos ledus hokeja turnīros, kur valstu komandām bijušas dotas iespējas spēlēt savos spēcīgākajos sastāvos (5 Kanādas kausi, 2 Pasaules kausi un 5 olimpiskās spēles):
Kanāda 8
PSRS 1
ASV 1
Čehija 1
Zviedrija 1

     [+] [-]

, 2015-05-18 16:02, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: labs>>
Riktīgi labs!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-18 16:03, pirms 9 gadiem
Bet ko tad var gribēt no mongoļu tatāru ordas mantiniekiem? Civilizētu attieksmi?

     [+] [-]

, 2015-05-18 16:09, pirms 9 gadiem
Straka rakstīja: Kur nu krievi varēja iedomāties, ka finālspēlē arī uzvarētājus apsveic. Protams, ka pārpratums.
Zviedru trenerim Znaroks arī radīja "ejam iedzert". Tikai arī tur viņu pārprata.
Pēc spēles visi krievi, vācu galvenais treneris un Vītoliņš ar tādu ģīmi, ka kaku būtu norijis, jau ar medaļām kaklā vispār jau uzvarētājiem gāja un rokas paspieda

     [+] [-]

, 2015-05-18 16:16, pirms 9 gadiem
als rakstīja: Riktīgi labs!
Kā saka par māksleniekiem, viņa bildes runā. Var redzēt ka profesionāls, bez perversijām ar visādām pakaļām.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 16:17, pirms 9 gadiem
kasukuli rakstīja: Pareizi dara ka neizrāda cieņu kaut kādiem kanādiešiem. Lai latvieši izrāda cieņu un atsūka viņiem, ja grib
ē ko ?

  +7 [+] [-]

, 2015-05-18 16:20, pirms 9 gadiem
Normāla lieta,krievs kārtejo reizi parāda ka viņam vis pie Tirsas un nekadas cieņas pret pārējiem cilvēkiem,un malači Kanādieši ka sasita krievu lupatās un to izdarija tieši finālā!!!
1 2 3 4 5 6 7 224 komentāri