Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "Sastāvā vācām kvantitāti, nevis kvalitāti – tagad plūcam augļus"

Agris Suveizda

Koņevs: "Sastāvā vācām kvantitāti, nevis kvalitāti – tagad plūcam augļus"
Mihails Koņevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

SMScredit.lv Virslīgas septītajā kārtā "Spartaks" svinēja laimīgu uzvaru Jūrmalas derbijā (1:0). "Spartaka" galvenais treneris Oļegs Kubarevs gan joprojām nebija apmierināts ar komandas spēli uzbrukumā. "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs bija priecīgs par spēlētāju attieksmi, taču viņam nepatika darbība ar bumbu.

"Par uzvaru esam priecīgi, bet ar spēli neesam apmierināti. Bija maz kustības, trūka svaiguma, šķita, ka abas komandas bija tādas kā ļenganas," pēcspēles preses konferencē sacīja "Spartaka" galvenais treneris Oļegs Kubarevs. "Mums bija pārsvars, bet nespējām izmantot tos momentus, kas mums bija – lai izveidotu pusmomentus un tos pārvērstu izdevībās gūt vārtus, vajadzēja svaigumu un izpildījumu. Šodien mums tā nebija. Līdz pēdējai minūtei meklējām, mēģinājām, bet mums pietrūka pēdējās piespēles un asuma. Bet kopumā uzskatu, ka abām komandām ir kādi kopīgi iemesli, kāpēc tā sanāca. Varbūt blīvais kalendārs pie vainas, varbūt laika apstākļi, nezinu. Bet šodien kustības ziņā komanda nepatika un pretenziju pret tās spēli ir ļoti daudz."

"Lai kādā līgā un valstī nespēlētu, vienas pilsētas divu komandu mačs vienmēr būs principiāls. Bet varu atzīmēt, ka, neskaitot vienu momentu, kopumā puiši spēlēja korekti. Skaidrs, ka katrs pārdzīvoja par savu komandu, bet uzskatu, ka futbols bija atklāts un nebija nekādu rupjību. Tāpēc no komandu puses bija Fair Play, un, kam vairāk paveicās, tas arī uzvarēja. Vai rezultāts atbilda spēlei? Manuprāt, jā," Kubarevs turpināja. Baltkrievu treneris arī piebilda, ka vienības sniegumu arī ietekmēja pāreja atpakaļ uz mākslīgo laukumu. Ņemot vērā šo pāreju, neseno spēli Liepājā un arī medicīnas līmeni, spēlētāji droši vien nepaspēja atjaunoties.

"Pirmkārt, [Jūrmalas derbijs] ir principāla spēle. Vēl kad pagājušajā sezonā trenēju citu komandu, vienmēr bija tādas principiālas spēles – lai kurā vietā komandas arī neatradās, tās vienmēr sitās viena pret otru. Šodien bija tāda pati aina, daudz emociju," sacīja "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs. "Runājot par spēli, "Spartaks" saspēles, bumbas pieturēšanas un kombinacionālā futbola ziņā izskatījās labāk. Ja pirmajā puslaikā mums vēl kādos momentos bija labas kombinācijas un pāreja uzbrukumā, tad otrajā puslaikā mums spēle šajā ziņā pajuka."

"Problēma varētu būt spēlētāju līmenī – "Spartaka" spēlētāji ir labāki, to darīja vairāk profesionāli. Mēs katrā otrajā trešajā piespēlē zaudējām bumbu, pirmajā puslaikā jo īpaši. Tādēļ daudz skrējām, un otrajā puslaikā tādu laika apstākļu dēļ palika mazāk spēka. Tāpēc galotne mums nesanāca. Vārti varbūt brieda, bet bija nepatīkami atkal ielaist vārtus pēc standartsituācijas. "Ventspilī" bija tāda pati aina – nesliktā spēlē ielaidām trīs vārtus. Žēl, bet kopumā man patika puišu pašatdeve, cenšanās," teica Koņevs.

"Bija mums kaut kādi momenti, kur varējām gūt vārtus, bet kopumā uzskatu, ka "Spartaks" uzvarēja pelnīti. Viņi spēlēja futbolu, bet mēs vairāk skrējām un aizsargājāmies. Problēmas uzbrukumā varētu būt saistītas ar mūsu komplektāciju. Kā jau teicu, starpsezonā bija tikai trīs četri spēlētāji un laika un izvēles trūkuma dēļ ņēmām spēlētājus tikai tādēļ, lai vienkārši izveidotu komandu. Negājām pēc kvalitātes, bet gan kvantitātes. Šobrīd vācam šos augļus. Nesaku, ka viņi ir slikti, bet objektīvi mums daudzi cilvēki, pat pamatsastāva, krīt ārā," Koņevs turpināja, sakot, ka vasaras pāreju periodā komandā noteikti būs papildinājums.

"Man arī patīk veidot komandas spēli tā, kā spēlē "Spartaks", bet tā, kā daudzi spēlētāji krīt ārā, mums vienkārši nesanāk. Tāpat arī uzbrukumā. No "Gulbenes" laikiem zināju [Hideaki] Takedu – tur viņš bija pavisam cits spēlētājs. Oļegam [Malašenokam] varbūt trūkst kaut kādas tehnikas. Esot labā fiziskajā formā, viņš var nospiest, atsegties, uzvarēt divcīņā. Bet, kad nogurst, viņam uzreiz ir redzamas šīs tehnikas nepilnības. Savukārt Takeda vienkārši nepilda to, ko no viņa prasa. Vienkārši nepazīstu viņu. Pret "Ilūksti" vismaz radījām kādus momentus, strādāja flangi. Tagad flangos principā arī [Konstantīns] Belovs krīt ārā – tik daudz brāķa, nesapratnes," sastāva realitāti paskaidroja Koņevs.