Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Sāksies Eirolīgas 1/4fināli: CSKA uzņems spāņus, Obradovičam atgriešanās Atēnās

Andrejs Siliņš

Sāksies Eirolīgas 1/4fināli: CSKA uzņems spāņus, Obradovičam atgriešanās Atēnās
Žeļko Obradovičs
Foto: AFP / Scanpix

Šovakar ar divām spēlēm tiks dots starts prestižākā Eiropas klubu basketbola turnīra ULEB Eirolīgas izslēgšanas turnīram - ceturtdaļfināla pirmajos mačos Maskavas CSKA 20:00 uzņems "Baskonia", bet Atēnās "Panathinaikos" 21:00 tiksies ar Stambulas "Fenerbahce".

Regulārā sezona noslēdzās ar Madrides "Real" panākumu, bet kā pēdējā izslēgšanas turnīram kvalificējās Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas "Darussafaka Dogus", kam ceturtdaļfinālā būs jātiekas tieši ar "Real". Šajā duelī, tāpat kā "Olympiacos" un "Anadolu Efes" cīņā, pirmie mači gan paredzēti rītvakar. Šodien laukumā dosies čempiontitula aizstāvētāja CSKA, kas uzņems regulārajā sezonā septītajā vietā palikušo "Baskonia", kā arī regulārās sezonas ceturtā un piektā vieta - attiecīgi "Panathinaikos" un "Fenerbahce".

CSKA un "Baskonia" cīņā Krievijas komanda ir izteikta favorīte, taču "Baskonia" ne reizi vien šajā sezonā pierādījusi, ka spēj nopietni cīnīties ar vārda ziņā skanīgākiem klubiem, kas liek cerēt - sērija varētu nebeigties trijos mačos. Arī savstarpējo spēļu rezultāti regulārajā turnīrā vedina uz domām par aizraujošu ceturtdaļfināla dueli. Proti, regulārajā sezonā katra no komandām uzvarēja savā laukumā (112:84 Maskavā, 79:78 Vitorijā). Mājas laukuma priekšrocības maskaviešiem bijušas izteiktas ne tikai kopumā, bet arī konkrēti pret "Baskonia" - CSKA savā laukumā uzvarējusi desmit pēdējās savstarpējās spēles pēc kārtas.

Pēdējo septiņu sezonu laikā šī būs jau trešā reize, kad ceturtdaļfinālā savā starpā spēlēs CSKA un "Baskonia". Pagātnei gan nozīmes šobrīd nekādas. "Zinām, ka mūs sagaida smaga sērija, tāpēc šobrīd koncentrējamies tikai pirmajai spēlei," pirms mača sacīja CSKA treneris Dimitris Itudis. Savukārt "Baskonia" stratēģis Sito Alonso uzsvēra psiholoģiskās gatavības nozīmi: "Zināt to, ka varam uzvarēt CSKA, ir viena no svarīgākajām lietām. Ja viņi pamanīs kaut mazākās šaubas mūsos, viņi to izmantos."

"Baskonia" rindās būs virkne Eirolīgas play-off debitantu, un viens no viņiem būs franču aizsargs Rodrigs Bobuā, kurš uzsvēra, ka psiholoģiskā ziņā pat viņa komandai, iespējams, ir priekšrocības, jo zaudēt nav ko: "Mums jādodas laukumā un jāspēlē visiem kopā kā komandai, jo tikai esot stipriem kā komandai varam viņus uzveikt. Mums nav spiediena, jo viņi ir čempioni."

Savukārt 21:00 Grieķijas galvaspilsētā Atēnās sāksies, iespējams, intriģējošākais ceturtdaļfināls - "Panathinaikos" uzņems "Fenerbahce". Tā būs divu lielisku aizsardzības komandu cīņa, turklāt fonu krāsaināku padarīs "Fenerbahce" trenera Žeļko Obradoviča cīņa pret bijušo komandu, kurā savulaik pavadīti 13 gadi, izcīnot piecus no saviem kopumā astoņiem Eirolīgas čempiontituliem.

"Kā "Fenerbahce" treneris esmu šeit viesojies četras reizes [regulārajās sezonās], bet nu ir pienācis laiks to darīt arī izslēgšanas turnīrā. Varbūt nākotnē tas notiks "Final Four" laikā vai varbūt finālspēlē. Man nekad nebūs patīkami spēlēt pret "Panathinaikos", taču tāda ir dzīve, tāds ir basketbols. Domāju, ka visi zina, ko jūtu pret "Panathinaikos" klubu, un tas nekad nemainīsies. 13 gadus no savas dzīves nevar aizmirst. Šī būs īpaša sērija, un "Panathinaikos" tajā būs mājas priekšrocības, ko viņi pilnā mērā ir pelnījuši," grieķu medijam sdna.gr sacīja Obradovičs.

Regulārajā sezonā abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm - Atēnās "Pao" svinēja panākumu ar 81:70, bet Stambulā "Fenerbahce" revanšējās ar 84:63. ""Panathinaikos" ir ļoti laba komanda, kas savās mājās spēlē teicami. Viņi ir ļoti agresīvi, tāpēc mums jau no paša sākuma jābūt koncentrējušamies maksimāli, mums jāseko plānam, ko sagatavojis treneru štābs. Tā būs ļoti svarīga detaļa," sacīja "Fenerbahce" aizsargs Kostass Slukass.

Savukārt "Pao" galvenais treneris Čavi Paskāls uzsvēra, ka "Fenerbahce" ir viena no stiprākajām komandām Eiropā: "Esam apmierināti ar līdz šim paveikto un mājas priekšrocību iegūšanu. Tagad mums jāspēlē pret vienu no labākajām komandām Eiropā, kas pagājušajā sezonā spēlēja finālā. Situācija ir sarežģīta. Tomēr mums būs līdzjutēju atbalsts, kas spēj dot milzu enerģiju."