Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF saņem informāciju par "Babītes" iepriekšējo spēli, klubs aizdomas noliedz

Agris Suveizda

LFF saņem informāciju par "Babītes" iepriekšējo spēli, klubs aizdomas noliedz
"Babīte"/"Dinamo" pret "Ventspili"
Foto: SK "Babīte"

Totalizatoru likmju monitoringa organizācija FederBet savā profilā sociālo tīklu vietnē Facebook paziņoja, ka novērojusi ļoti aizdomīgas koeficientu svārstības "SynotTip" Virslīgas nesenajā spēlē starp "Babīti"/"Dinamo" un "Ventspili", kurā tika fiksēta pirmā sagrāve šosezon – 4:0 kurzemnieku labā.

"Pateicoties lielam darbam, kuru paveica Latvijas līga, spēļu sarunāšanas vīruss bija pazudis no Latvijas futbola, bet viss liecina, ka problēma ir atpakaļ," teikts FederBet paziņojumā. "Tikai iedomājieties – koeficienti uz gūto vārtu skaitu no 1,85 uz vairāk nekā 2,5 gūtiem vārtiem nokrita līdz 1,25 uz vairāk nekā 2,75 gūtiem vārtiem. Tam nav nekāda matemātiska izskaidrojuma."

"Šī nav pirmā reize, kad "Babīte" nokļuva zem mūsu mikroskopa. Pagājušajā ziemā viņi zaudēja ārkārtīgi aizdomīgā spēlē Ziemas kausā pret "Sūduvu". Piemēram, 34. minūtē pie rezultāta 0:0 koeficients uz 1,00 handikapu bija 1,17. Neticams skaitlis. Un "Babīte" zaudēja ar 1:3. Divi aizdomīgi mači ar tās pašas komandas dalību," paziņojumā turpināts. Jāpiebilst gan, ka jāņem vērā arī iespējamā bukmerikeru kļūda - neskatoties uz debitantu un kurzemnieku pirmajiem rezultātiem, koeficients 1,85 uz vairāk nekā 2,5 gūtiem vārtiem varētu nebūt atbilstošs šai konkrētajai spēlei un komandu pamatsastāviem.

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka federācija saņēmusi ziņojumu no Sportsradar par aizdomām šīs spēles sakarā. Pēc Ziemas kausa spēles Marijampolē gan Mežeckis, gan biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Olivers Šlēgls paziņoja, ka "Babītei" parādīta pēdējā dzeltenā kartīte. "Šobrīd vēl ir stipri pāragri runāt par kaut kādām sekām un sankcijām. Vispirms ir jāveic izmeklēšana," šodien bilda Mežeckis.

Tikmēr "Babītes"/"Dinamo" pārstāvis sarunā ar Sportacentrs.com bija pārsteigts par aizdomām un sacīja, ka vismaz klubā nekādu šaubu par tā darbinieku godīgumu neesot: "Pirms katras spēles kaut kas svārstās un kaut kas krīt, un mēs nepārtraukti sadarbojamies ar federāciju. Mums ir cilvēks, kurš tam seko līdzi, un pirms katras spēles notiek viens un tas pats. Tas viss bija arī pirms pirmajām spēlēm, un šīs svārstības notiek tieši uz gūto vārtu skaitu. Pirmajās divās spēlēs tas viss [lieli rezultāti] nenotika ["Babītes"/"Dinamo" rezultāti bija 0:1 un 0:0 – A.S.], bet tagad diemžēl sākās [pēdējās spēles zaudētas ar 1:3 un 0:4 – A.S.].

Mums joprojām ir grūtības ar sastāvu, un līdz ar to vārtu skaits ir tāds, kāds tas ir. Un visi atkal runā par skandālu. Twitterī un visur kur tas viss staigā, un tas viss jau tiešām ir līdz kaklam. Mēs tam [runām] pat nepievēršam uzmanību. Mums ir konkrēta situācija, mēs šajā ziņā strādājam ar Latvijas Futbola federāciju, mums bija brīdinājums, veicām iekšējo izmeklēšanu pēc spēles pret "Sūduvu". Izdarījām secinājumus, un tas viss notika, sadarbojoties ar LFF. Klubā visam sekojam līdzi un pašreiz nekādu aizdomu nav.

Bijām treniņnometnē Čehijā, kur arī domājām un izdarījām secinājumus, kādēļ tā notiek. Tieši klubā neko tādu [aizdomīgu] neredzam, un aizdomas ne uz vienu nekrīt. Vienkārši esam tādā situācijā, ka sastāvs vēljoprojām nevar saspēlēties un rodas traumas, kuru dēļ atsevišķi spēlētāji izkrīt ārā un mums atkal jāspēlē no aizsardzības. Sanāk tā, ka katrā spēlē nepārtraukti aizsargājamies un vairākiem spēlētājiem [sastāva problēmu dēļ] nākas spēlēt neīstajās pozīcijās. Piemēram, tas pats centra aizsargs baltkrievs Daņilovs, kuru esam paņēmuši, lai komandai dotu pieredzi, spēlē kā malējais aizsargs un atzīst, ka šajā pozīcijā viņam klājas grūti. Tāpat grūtības ir vidējā līnijā, kur mums ir krievu leģionārs Hohlovs, kuram spēlē iestājies kaut kāds kritums. Vēl daudziem futbolistiem paralēli futbolam ir arī darbs, un viņi tīri fiziski nevar sagatavoties tā, kā mums gribētos. Un tā visa dēļ mums sākumsastāvi starp mačiem ievērojami atšķiras."

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/Federbet/p...

     [+] [-]

, 2017-04-18 18:30, pirms 7 gadiem
Tak velreiz atgādinu ,nakuj vispār uz šādu līmeni atļauj likt likmes ,kur max 30 cilvēki atnāk uz spēli , līga kura nepelna un neko neveicina , paši kantori arī vainīgi ,jo rada kārdinājumu nopelnīt ārkārtīgi viegli naudu ,kuras protams trūkst mūsu valstī. Tā pat kā pa gadu ,uzvarot pirmo līgu komandai ,kas vienkārši izsaka vēlmi piedalīties pirmajā līgā automatiski to saņem un tad iekļūstot virslīgā ar Eirokausu mahinācijam tālāk var apkaunot mūsu futbolu . Tāpēc paši kantori vien vainīgi un ,tad lai pēc tam nesūdzās.

  +8 [+] [-]

, 2017-04-18 18:49, pirms 7 gadiem
sasmeejos rakstīja: Tak velreiz atgādinu ,nakuj vispār uz šādu līmeni atļauj likt likmes ,kur max 30 cilvēki atnāk uz spēli , līga kura nepelna un neko neveicina , paši kantori arī vainīgi ,jo rada kārdinājumu nopelnīt ārkārtīgi viegli naudu ,kuras protams trūkst mūsu valstī. Tā pat kā pa gadu ,uzvarot pirmo līgu komandai ,kas vienkārši izsaka vēlmi piedalīties pirmajā līgā automatiski to saņem un tad iekļūstot virslīgā ar Eirokausu mahinācijam tālāk var apkaunot mūsu futbolu . Tāpēc paši kantori vien vainīgi un ,tad lai pēc tam nesūdzās.
Diez vai kāds var ierobežot kantorus Āzijā. Un diez vai to arī vajag, galvenā problēma ir ietekmējami spēlētāji, kas, savukārt, izriet no zema atalgojuma (un arī smadzeņu daudzuma)

  +2 [+] [-]

, 2017-04-18 19:17, pirms 7 gadiem
Nu tad vajag publicēt tos, kuri veicināja šīs likmes svārstības, ja vien tas bija LV kantoros. Svārstības vispār nav nekāds pierādījums.

  +9 [+] [-]

, 2017-04-18 19:24, pirms 7 gadiem
kas ir Federbet? sīku kantorīšu pulciņš, kas šādi mēģina reklamēt sevi un attaisnot sliktu darbu. viņiem over 2,5 ir pārsteigums un fixed? tātad neseko LV futbolam. iepr spēlēs Babīti masēja un viņiem ļoti veicās aizsardzībā. spēcīgā Ventspils jau Liepājai iesita 3! un tagad eksperti brīnās, ka Babītei over 2,5 ... protams, ka zinoši cilvēk izmantoja šo "dāvanu", tur nevajag nekādu sarunāšanu!

(ps - ja kas, par Babītes Ziemas kausa teātri gan man šaubu nav)

  +4 [+] [-]

, 2017-04-18 19:29, pirms 7 gadiem
mrPO rakstīja: Nu tad vajag publicēt tos, kuri veicināja šīs likmes svārstības, ja vien tas bija LV kantoros. Svārstības vispār nav nekāds pierādījums.
Pilnīgi piekrītu

  +7 [+] [-]

, 2017-04-18 19:34, pirms 7 gadiem
un pietiek noskatīties gūtos vārtus, lai saprastu ka nevieni neizskatās aizdomīgi!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-18 19:45, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: kas ir Federbet? sīku kantorīšu pulciņš, kas šādi mēģina reklamēt sevi un attaisnot sliktu darbu. viņiem over 2,5 ir pārsteigums un fixed? tātad neseko LV futbolam. iepr spēlēs Babīti masēja un viņiem ļoti veicās aizsardzībā. spēcīgā Ventspils jau Liepājai iesita 3! un tagad eksperti brīnās, ka Babītei over 2,5 ... protams, ka zinoši cilvēk izmantoja šo "dāvanu", tur nevajag nekādu sarunāšanu!

(ps - ja kas, par Babītes Ziemas kausa teātri gan man šaubu nav)
Pilnīgi pareizi. Kāds neveikminieks Facebooc pažēlojās par grūto likteni un kristāltīrais Jančuks saausījās! Ir iespēja novirzīt laukumu problēmas citā gultnē.

  +4 [+] [-]

, 2017-04-18 20:02, pirms 7 gadiem
4-0 Ventspils - Babīte!
Cik neprognozējami

  +2 [+] [-]

, 2017-04-18 20:23, pirms 7 gadiem
Protams neaizsatvu Babiti jo var gadities taa, bet ne vienmer koeficentu tik liela krisanas nozimee ka sarunata spele! Paskatieties kautvai Griekijas futbola ligu( ne Superligu, bet pec speka otra liga) tur gandriz katru kartu ir spele kur nezeligi krit koeficenti, ari no 1,85 uz 1,25, bet beigas nospele otradi. Bija kad uz uzvaru nokritas no 2.00 uz 1.18, bet uzvareja tiem kam koeficents bija ap 10. Protams to jau ari var apmanit. Uzlikt nedaudz un paradit vieniem ka tie uzvares, bet beigas pasi uzliek vairak uz otriem un tapat esi labos plusos, bet tas laikam Latvijas liga nav iespejams!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-18 21:42, pirms 7 gadiem
Te tikai viens jautājums.Vai atkārtosies Gulbenes variants?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-18 21:43, pirms 7 gadiem
Jā, es pirms spēles prognozēju 5-0. Beigās Vpils iesita tikai 4...
Protams, es tajā visā esmu iesaistīts, visu biju sakārtojis tā, lai varu toķikā izvilkt laimīgo lozi, jo, protams, kurš gan normāls cilvēks ticētu, ka virslīgas jaunpienācēja Babīte ielaidīs vairāk kā 3 vārtus pret sezonu labi sākušo Vpili.

Smieklīgi! Rezultāts ir vairāk kā loģisks un punkts

     [+] [-]

, 2017-04-18 21:54, pirms 7 gadiem
Pirms mirkļa pārrunāju radušos situāciju ar Babītes vietējiem spēlētājiem,ļoti nepatīkami apvainojumi.Puiši gatavi cīnīties katrā spēlē un atdod visus spēkus,rezultātā nevajadzīgi psihologiski pardzīvojumi.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-18 21:59, pirms 7 gadiem
Tak lieciet to Babīti mierā! Katrā spēlē ir divas komandas, bet pasniedz vienu vainīgo!

     [+] [-]

, 2017-04-18 22:32, pirms 7 gadiem
emox rakstīja: Pirms mirkļa pārrunāju radušos situāciju ar Babītes vietējiem spēlētājiem,ļoti nepatīkami apvainojumi.Puiši gatavi cīnīties katrā spēlē un atdod visus spēkus,rezultātā nevajadzīgi psihologiski pardzīvojumi.
Bet kas ir ar legionariem? Piemeram no Krievijas?

     [+] [-]

, 2017-04-18 22:32, pirms 7 gadiem
Atsevišķi tipi, šķiet, toto visur saredz, un nebeidz gānīties un visus apvainot. Laikam paši ar to tik ļoti sasieti, ka toto jau murgos rādās.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-18 22:59, pirms 7 gadiem
Gribētos dzirdēt Adolfa Supes komentāru,kas bija šīs spēles inspektors,kā arī Starkova kunga viedokli,jo viņš šo spēli vēroja klātienē.

     [+] [-]

, 2017-04-18 23:14, pirms 7 gadiem
Jāskatās plašāk uz šāda veida informāciju. Pirmkārt, kas to pasniedz un kāpēc tieši tagad? LFF balstoties uz kaut kādas firmas informāciju sēj aizdomu ēnu pār vienu komandu, kaut gan spēlē piedalās divi oponenti. Ar kādu nolūku aizdomas krīt pār vienu? Vai LFF sagatavo augsni komandas diskvalifikācijai vai tomēr cenšas radīt labu iespaidu ar saviem darbiem? Pārāk daudz mums tās negatīvās informācijas ap to Latvijas futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-18 23:26, pirms 7 gadiem
Babītes izgājieni diemžēl nomelno virslīgu, kas šosezon 7 komandu izpildījumā ir ļoti labs turnīrs. Virslīgas līmenis ir audzis un turnīrs ir ļoti interesants, bet šādi notikumi apgrūtina pozitīva tēla radīšanu
Toto šajā spēlē visdrīzāk bija. Pārāk viegli tika ļauts Ventspilij gūt vārtus. Vajadzēja saglabāt BFC, kas būtu spēlējusi godīgi.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-19 00:56, pirms 7 gadiem
Atkārtošu vēlreiz. Kur ir teikts, ka Babīte ir vainīga? Varbūt Ventspils spēlēja Toto.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-19 07:45, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Te tikai viens jautājums.Vai atkārtosies Gulbenes variants?
Komandu sodīja un izslēdza! Kuru konkrēti sodīja? (spēlētāji, komandas vadība u.c.) Kurš tad bija vainīgs? To Mežeckis nevar pateikt vēl šodien. Tā vien šķiet, ka bija vienkārši atriebība un personīgo lietu kārtošana.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-19 08:20, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Babītes izgājieni diemžēl nomelno virslīgu, kas šosezon 7 komandu izpildījumā ir ļoti labs turnīrs. Virslīgas līmenis ir audzis un turnīrs ir ļoti interesants, bet šādi notikumi apgrūtina pozitīva tēla radīšanu
Toto šajā spēlē visdrīzāk bija. Pārāk viegli tika ļauts Ventspilij gūt vārtus. Vajadzēja saglabāt BFC, kas būtu spēlējusi godīgi.
Kur ir pieradijumi? tie kas redzeja speli,tie skaidri zina,ka nekads toto nebija,tu te tagad kko izdoma un muldi,tapec pakluse!!!

     [+] [-]

, 2017-04-19 08:31, pirms 7 gadiem
>>>darbagalds
Divus vai trīs spēlētājus diskvalificēja.Šobrīd man nav pieejami materiāli,tāpēc uzvārdus no galvas nesaukšu,lai nejauši nekļūdītos.

     [+] [-]

, 2017-04-19 08:52, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: >>>darbagalds
Divus vai trīs spēlētājus diskvalificēja.Šobrīd man nav pieejami materiāli,tāpēc uzvārdus no galvas nesaukšu,lai nejauši nekļūdītos.
Oho! Pirmā dzirdēšana. Cik zināms oficiāli, nevienam DSC netika piemērots.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-19 08:59, pirms 7 gadiem
Ventspils tiešām guva pārāk vieglus vārtus. Pirmajos Tosins viegli tika vaļā no sedzējiem, otrajos neviens nesedza vārtu priekšu, trešajos ļāva brīvi apgriezties, ceturtajos arī vārtu priekša bija caurstaigājama sēta
Nesaprotu, kāpēc Babīte ņem šaubīgus leģionārus. Lai ņem āfrikāņus. Tie toto spēlēt nemāk

  +2 [+] [-]

, 2017-04-19 09:11, pirms 7 gadiem
Vai gadījumā arī pirmais brīdinājums Babītei nenāca laikā, kad pacēlās jautājums par LFF (ne)labajiem darbiem? Ja pareizi atceros, tad laikam paziņoja par to, ka plastmasas stadionu tomēr necels un 1 miljons vējā. Tagad atkal problēmas ar stadionu un vajag taču ar kaut ko novērst uzmanību. Es gan nesaku, ka nav dūmu bez uguns Babītes virzienā, bet LFF komunikācijas stratēģija skaidra. Šāda stratēģija gan tiek ļoti plaši izmantota arī politikā gan pasaulē, gan pie mums - LFF aug? Žēl tik, ka ne pareizajā virzienā..

  +1 [+] [-]

, 2017-04-19 09:16, pirms 7 gadiem
..aizmirsu paskatīties, kas autors šim rakstam, bet bija stipra nojauta, kas arī piepildījās Suveizda laikam drīz arī tiks LFF stafā par Mežecka preses sekretāru..

     [+] [-]

, 2017-04-19 09:23, pirms 7 gadiem
smailiite rakstīja: ..aizmirsu paskatīties, kas autors šim rakstam, bet bija stipra nojauta, kas arī piepildījās Suveizda laikam drīz arī tiks LFF stafā par Mežecka preses sekretāru..
Tāda taktika. Metta brēca nemērā uz LFF gadus iepriekš un tika pie stadiona. Tagad Metta gatavojas berēcienam un cer uz tribīnēm.

     [+] [-]

, 2017-04-19 11:58, pirms 7 gadiem
Идиоты во всём.Развалили всё что можно.Нашли козла отпущения Бабите.Закройте футбол и смотрите по тв,как там Рональдо из вне игры голы клепает или Барселоне левые пенальти ставят.Будет вам много счастия.