Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Zelta medaļas vajag novilkt, nolikt skapītī, un lai tās tur stāv"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dobrecovs: "Zelta medaļas vajag novilkt, nolikt skapītī, un lai tās tur stāv"
Viktors Dobrecovs
Foto: Māris Greidāns

Piedāvājam Andra Riherta un Viktora Dobrecova sacīto pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 4.kārtas spēles starp "Mettu"/LU un "Liepāju" (0:2).

Viktors Dobrecovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Šai spēlei gatavojāmies ļoti nopietni un ļoti uzmanīgi pētījām pretinieku - nevis, ka vienkārši kaut kā vinnēsim, bet tiešām ļoti analizējām, jo iepriekšējās spēlēs "Metta" rādīja labu sniegumu un ne velti viņiem ir seši punkti. "Metta" nospēlēja fantastisku spēli - fantastiska disciplīna laukumā. Mēs uzvarējām - pelnīti, ne pelnīti..."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Paldies spēlētājiem par lielo darbu uz laukuma. Žēl, protams, ka neizcietām līdz galam. Un beigās arī nepaveicās - pie 0:1 bumba brīnumainā kārtā izlidoja no vārtiem. Treniņos laikam vēl vairāk jāpieliek, vēl vairāk jādabū tās bumbas vārtos arī treniņos, jo it kā izveidojam kaut kādus momentus... kaut gan šodien to bija krietni mazāk, jo no 25.minūtes aktīvi, pašaizliedzīgi darbojāmies aizsardzībā un laikam pietrūka spēka, lai mēs varētu izlidot pretuzbrukumos un radīt problēmas arī pretinieku vārtsargam. Bet tik un tā - iesākām labi un beigās bija iespēja izlīdzināt. Negribas pierast pie rezultāta 0:2 [arī kausa izcīņas mačā pret "Daugavpili" tika zaudēts ar šādu rezultātu - aut.], un to es arī puišiem pateicu - svarīgi pārlauzt sevi, turpināt neatlaidīgi un saprast to, ka punkti nenāks viegli. Visi grib vinnēt, visi cenšas, un šī spēle nebija izņēmums."

Tu runā tādā balsī, it kā būtu piedzīvots zaudējums - bēdīgā. Tas nozīmē, ka šodien maz kas izdevās - it sevišķi uzbrūkošajās darbībās vairākumā?
Dobrecovs: "Drusku nav saprotama mūsu spēlētāju piespēļu kvalitāte. Nezinu, kā vajag motivēt cilvēkus, ja, šo spēli uzvarot, vari pakāpties uz 3.vietu. Mēs pagaidām dzīvojam ar zelta medaļām kaklā - jau teicu, vajag tās noģērbt, nolikt skapītī, un lai tās tur stāv. Un aizmirst. Vairākas spēles pēc kārtas mums parāda, ka tagad, futbolu spēlējot vienkārši smuki, nevar vinnēt. Ir jābūt raksturam, ir jābūt līderim - tādam, kāds bija "Mettai" Gatis Kalniņš. Pēc noraidījuma viņš kā pieredzējis spēlētājs darīja tādu apjomu - un visus uzkurināja līdz pēdējai minūtei. Un arī, kā Andris teica, varēja izlīdzināt 1:1. Mēs meklējam risinājumu. Ir trīs punkti un par to es laikam esmu priecīgs."

Kādi bija risinājumi uzbrukumā, it sevišķi pēc nokļūšanas vairākumā? Kāda bija doma, uzlaižot Gauraču un Kurtišu?
Dobrecovs: "Parādoties Gauračam un Kurtišam, skaidrs, ka sākām spēlēt ar Grebi un Gauraču priekšā, bet Kurtišs bija zem viņiem, jo diemžēl pagaidām Dāvis [Ikaunieks] mums nevar atrast savu vietu pozīcijā. Viņš grib darīt daudz, bet pagaidām nesanāk nekas - kaut gan treniņos viņš strādā, cenšas. Pie 0:0 mēģinājām meklēt kaut kādus risinājumus. Skaidrs, ka, paliekot laikam aizvien mazāk, "Metta" piespiedās aizvien vairāk saviem vārtiem, un mums vairs nevajadzēja turēt balsta pussargu - noņēmām un varējām laist vēl vienu uzbrucēju priekšā [Gauračs uznāca Strumijas vietā - aut.]. Apmēram tāda ideja bija."

Spēli ļoti ietekmēja sarkanā kartīte un beigās, protams, arī 11 metru soda sitiens. Kā jums abiem izskatījās? Varbūt dzirdējāt spēlētāju atsauksmes.
Riherts: "Grūti pateikt. Zinot tos spēlētājus, - Dāvis Indrāns ir tāds emocionāls, varēja būt tur kāda saķeršanās. Kaut gan mēs uzreiz paskatījāmies video uz rezervistu soliņa - viņu turēja, tad viņš rokas pacēla gaisā, un pretinieks veiksmīgi, sāpīgi nokrita. Par 11 metru soda sitienu grūti pateikt - visdrīzāk tur bija spēle ar roku, bet saka, ka pirms tam ar roku spēlēja arī pretinieks, pielabojot bumbu sev. Tā ka strīdīga situācija, bet domāju, ka Klāvs [Bāliņš] noteikti nospēlēja ar roku, to varēs video redzēt, bet pirms tam par to epizodi, kad uzbrucējs apstrādāja bumbu, man grūti pateikt. Iespējams, ka viss ir godīgi - emocijas ir jāsavalda un aizsargam ar rokām nav jāspēlē soda laukumā. Bet nu puiši ir jauni - žēl, ka pieredze nāk tādās spēlēs, nevis kaut kur dublieru spēlēs vai jauniešu čempionātā. Šoreiz tas izšķīra spēles likteni."

Dobrecovs: "Brīdināju un rādīju, ka cīņasspars būs liels, un ka tādi momenti var būt. Mūsu viens no uzdevumiem bija neatbildēt, ja kaut kas ir. Par sarkano kartīti man grūti spriest. Par 11 metru soda sitienu - kad Kamešam bumba palēcās, es tai epizodē aizgriezos, jo domāju, ka, pielietošu šo vārdu, tizli nospēlēja ar bumbu, un epizode jau ir beigusies. Bet tad sākās kliegšana, aurošana - pendele. Tikai tad es principā ieraudzīju, ka būs 11 metri."

Sarkanās kartītes epizodē dzelteno kartīti saņēma Strumija. Par ko?
Dobrecovs: "Cik noprotu, pirmais viņš uztaisīja pārkāpumu - parāva pretinieku. Arī semināros prasījām - vai jāsoda tos, kas izraisa šādas situācijas. Tos, kuri baksta visu laiku un izprovocē, ka viņam atbild. Tādās epizodēs nav jānoraida abi divi. Tā ka šeit sanāca tieši šāda epizode, ko es prasīju tiesnešiem vēl gada sākumā."

Neskaitot kļūdu beigās, kā kopumā vērtē leģionāra Ašrifī debiju?
Riherts: "Pozitīvi. Viņš labi aizvadīja spēli. Grebi pilnībā izslēdza no spēles. Kad bumba pie viņa, nekrīt panikā - dažreiz pat pārāk daudz [smaida]."

Zinot, ka otrs centra aizsargs ir Ševeļovs, tad Gudēnam tagad būs grūti tikt atpakaļ pamatsastāvā?
Riherts: "Jāskatās. Ja viņš [Ašrifī - aut.] nekļūdīsies, tad... principā aizsargiem ir tā pozīcija, kur vajag pārliecību un kur jādod spēles laiks. Kļūdas jāpiedod. Gudēnam bija veiksmīgas spēles, bet vairākkārt arī neveiksmīgas. Mēs meklējām variantus, daudz analizējām, skatījāmies video. Gudēns laikam vēl nav nobriedis to lielu atbildību nest uz saviem pleciem."

Kāpēc rezervē palika Mihadjuks un kāda situācija ir ar Afanasjevu?
Dobrecovs: "Afanasjevs pirms divām dienām treniņā neraksturīgi sev cīnījās ar galvu un, laižoties lejā, diemžēl uzlēca Gauračam uz potītes un atkal izmežģīja sev potīti. Kad viņš izārstēsies, man grūti spriest. Par Mihadjuku - bija variants spēlēt ar trim aizsargiem un tikai tamdēļ viņš nespēlēja. Kaut gan arī drusku mikrotraumiņa viņam bija."

Kādas domas par nākamo spēli ar "Spartaku", kas principā jums ierasti ir parocīgs pretinieks, bet šogad ir negaidīts līderis. Un vai ar video palīdzību mēģināsiet apstrīdēt Stroda sarkano kartīti?
Riherts: "Tu jau tā kā uz priekšu skaties - Strods nākamajā spēlē sarkano kartīti pelnīs [smaida]?"

Indrāns, nevis Strods. Abi Dāvji.
Riherts: "Tu mani biedē, kartītes pat jau žurnālisti sāk rādīt [smaida], johaidī. Strodam Sandis otrais vārds. Ir spēlētāji, kas var nospēlēt [Indrāna vietā - aut.]. Žēl, ka Dāvis... tā ir ar tiem jaunajiem spēlētājiem, ka iejūtas, grib visi spēlēt, baigi azartiskie, bet, kad jāspēlē, tad pieļauj tādas... nevis rupjas, bet bērnišķīgas kļūdas. Līdz ar to no ritma izsitas, pēc tam vēl kāds cits ir vainīgs. Cerēsim, ka tā diskvalifikācija nebūs liela. Skaidrs, ka papētīsim video - varbūt tur viss ir godīgi. Noteikti pakonsultēsimies un apvaicāsimies, vai sarkanā kartīte ir taisnīga."

Un kādi ir pirmie secinājumi par "Spartaka" šīs sezonas modeli?
Riherts: "Labs modelis, rezultātu nesošs."

Viktoram līdzīgs jautājums - cik daudz redzēts no RFS un kādi pirmie secinājumu par šo jūsu nākamo pretinieku?
Dobrecovs: "Protams, ka esmu skatījies spēles, bet pirmais, kas mums pašiem ir jādara, ir jāsaved kārtībā savas domas un sava spēle. Nākot tuvāk spēlei, šonedēļ pastrādāsim un izanalizēsim kārtīgāk, kas, kā, kāpēc."

  +7 [+] [-]

, 2016-04-18 22:57, pirms 8 gadiem
Gan foršākās virslīgas komandas, gan foršākie virslīgas treneri!

  +4 [+] [-]

, 2016-04-19 00:14, pirms 8 gadiem
Par visiem 100 piekrītu tev,rudzumaize! Prieks par mūsu puišiem,gan laukumā,gan prieks par treneriem,jo cenšās mūsu pašu puikas turēt pie futbola!Nav jau liela māka nokomplektēt komandu ar leģionāriem,kā to dara citas komandas un tikai pāris vietējie tiek pie spēlēšanas!
Visu cieņu Metta/LU un Liepājai,cīnās uz laukuma vietējie puiši un ir tikai daži leģionāri! Apsveicama rīcība no klubu puses!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-19 00:24, pirms 8 gadiem
Sporta studijas sižets par Mareku vienkārši wooow!!! Vairāk tādus cilvēkus Latvijas futbolā!!!
Metta pret FK Liepāju, mans iecienītākais Virslīgas duelis!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-04-19 00:37, pirms 8 gadiem
rudzumaize rakstīja: Gan foršākās virslīgas komandas, gan foršākie virslīgas treneri!
Grūti nepiekrist.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 00:44, pirms 8 gadiem
kur video tiesam 2dienas vajag lai pupblicetu preses konferenci

     [+] [-]

, 2016-04-19 11:29, pirms 8 gadiem
roncha86 rakstīja: kur video tiesam 2dienas vajag lai pupblicetu preses konferenci
Man radās tieši tāds pats jautājums... Arī atreferējums teksta veidā bija jāgaida vairāk par diennakti. Es jau sāku domāt, ka preses konference pēc šīs spēles nemaz nav notikusi...

     [+] [-]

, 2016-04-19 13:44, pirms 8 gadiem
Un pievienojos iepriekšējiem komentāriem gan par preses konferenču atspoguļošanu, gan video ierakstiem. Laikam ne jau man vienīgajam šāk šķist, ka kaut kas ar LMT Straumes fīčām tā īsti riktīgi nav. Es uzskatu, ka pērn bija super situācija, ka jau neilgu laiku pēc spēlēm bija pieejams preses konferenču video. Un nevajag iedziļināties nekādos teksta savārstījumos, jo video ir video. Tas pats ar spēļu momentiem. Šogad tie jāgaida ievērojami ilgāk. Nemaz nerunāsim, ka visai īpatnēja situācija liekas ar spēļu izvēli, ko translēt iekš Lattelecom interaktīvās TV. Un Latkovskis vēl tā slavēja un priecājās, ka noslēgts līgums ar Straumi, ka nu tik būs!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-19 14:13, pirms 8 gadiem
Kategoriski nepiekrītu Fiasko par preses konferencēm, lasu tikai atreferējumus, konferenču video skatīšanās man šķiet neproduktīvs laika patēriņš.

     [+] [-]

, 2016-04-19 17:04, pirms 8 gadiem
Piekrītu Olgai! Daudz labāk ir izlasīt,jo dažreiz intervijās/video/,nav iespējams saprast ko jautā žurnālisti,tātad pēc galvenā trenera atbildes jāsaprot,kāds bija jautājums. Kāpēc lauzīt galvu,ja var izlasīt pilnu interviju?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 17:54, pirms 8 gadiem
Redziet, kolēģi... Es jau reiz biju minējis savas domas par šo problēmu, proti, nevar dzirdēt jautājumus...

Es tiešām nezinu, cik liela problēma atbildīgajiem par preses konferenču rīkošanu ir nodrošināt auditorijas mikrofonu.

Normāli būtu, ka turnīra rīkotāji ieliktu šo punktu reglamentā, ka komandai, kas organizē konkrēto spēli ir jānodrošina arī kvalitatīva pēcspēles preses konference ar visiem komponentiem. (Wi-fi, kamera, mikrofoni uz galda un auditorijā, ūdens...)

  -1 [+] [-]

, 2016-04-20 19:22, pirms 8 gadiem
Tulit jau nedela apkart ,bet preses konferences video ,kaa nav taa nav,kkas nesaprotams varbut aizmirsusi,vai nu taupa kad nebus ko likt ieksaa tad ieliks sviests