Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Ārprāts, kas notiek Virslīgā - katrs otrais ir lamuvārds"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts: "Ārprāts, kas notiek Virslīgā - katrs otrais ir lamuvārds"
Andris Riherts
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien Virslīgas 5. kārtas spēlē "Metta/LU" savā 49. vidusskolas mākslīgajā laukumā ar 0:2 piekāpās "Jūrmalas" komandai. Pēc mača zaudētāju treneris Andris Riherts atzina, ka viņa padotajiem šodien variantu īsti nebija, kā arī izteica nožēlu, ka Virslīgā zeļ un plaukst lamāšanās.

Sportacentrs.com pēc mača aprunājās ar "Jūrmalas" futbolistu Vitāliju Rečicki, kurš spēles gaitā nāca uz maiņu un realizēja soda sitienu, panākot tik svarīgo 1:0 viesu labā. Rečickis: "Ja godīgi, pēdējā laikā nemaz netrenēju soda sitienus, jo tikai nesen pārcietu slimību. Maiņa? Treneris pateica "Ātrāk, ātrāk laukumā!" un, godīgi sakot, nebija laika iesildīties, uzgāju laukumā pavisam auksts. Spēle bija grūta gan "Mettai", gan mums, taču uzskatu, ka uzvarējām pelnīti. Ilgi gājām uz šo pirmo uzvaru. Dažādu apstākļu dēļ daudzi mūsu spēlētāji ir savainoti un, objektīvi ņemot, mums šobrīd būtu bijis jābūt vairāk punktiem nekā ir. Vieta? Konkrēta mērķa nav - ejam no spēles uz spēli."

"Jūrmalas" galvenais treneris Vladimirs Pačko uz preses konferenci neieradās, un, kā noskaidroja Sportacentrs.com no kluba direktora, viņš spēles gaitā esot tā nokliedzis balsi, ka nebūtu spējis parunāt... Viņa funkcijas preses konferencē izpildīja direktors Andrejs Kolidzejs, kurš sacīja: "Pateikšu vienkāršus vārdus - sīvā cīņā mākslīgā seguma laukumā, kura kvalitāte bija laba, taču izmēri nelieli, mēs izcīnījām grūtu pirmo uzvaru, par ko esam ļoti priecīgi. Joksta un Daņilova savainojumi? Abiem ir potītes savainojumi, taču šobrīd grūti pateikt, cik nopietni - vedīsim uz apsekošanu un skatīsimies."

"Mettas/LU" treneris Andris Riherts: "Protams, nepatīkams zaudējums. Šodien variantu gan īsti nebija - Gatim Kalniņam beigās bija pusmoments, taču tas arī viss. Pretinieki 2. puslaikā izdarīja spiedienu un panāca sev vēlamo rezultātu no standartsituācijām, pēc tam izlaidām pretuzbrukumu. Zinājām, ka Rečickis var labi izpildīt soda sitienu, bet... skatīsimies video un analizēsim. Šodien nospēlējām slikti - īpaši aizsardzībā, kļūdas pieļāva centra aizsargi, arī pussargi nespēja pieturēt bumbu. Izskatījās, ka pretinieki vairāk gribēja uzvarēt, viņi sakostiem zobiem plēsās par bumbu, īpaši 2. puslaikā.

Ko pozitīvu no šīs spēles varam paņemt? Tā bija laba mācība. Trešdienā mums ir grūtāk spēlēt, spēlētājus jau par to brīdināju - cits ritms, vairāk jākoncentrējas. Līdz šim vēl nebijām trešdienā spēlējuši. Taču vēl atlikusi 31 spēle - jo ātrāk mācīsimies, jo ātrāk parādīsies rezultāti. Otrie ielaistie vārti? Protams, gribējām ātri atspēlēties, taču vairāk izšķīra tas, ka bijām bailīgi - daudz ko izsaka fakts, ka pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem bumba minūti nostāvēja, un neviens to neņēma, lai dotos uz centru un atsāktu spēli. Jāspēlē pārliecinoši, jābūt drošiem par sevi.

Ko varu pateikt par pretiniekiem? To lai saka jūrmalnieku treneris, es vienīgi pateikšu par Virslīgu - apbēdina kultūras līmenis, tas, kas notiek apkārt. To nesaku tāpēc, ka būtu zaudējuma rūgtums. Tas ir ārprāts, kas notiek Virslīgā! Nesaprotu, cik ilgi var lamāties - gan spēlētāji, gan treneri. Virslīgā strādāju 2004. gadā - tagad pagājuši astoņi gadi, taču mēs joprojām esam citā laikmetā. Tas ir bēdīgi. Pagājušas jau piecas kārtas, bet nekas nemainās - katrs otrais ir lamuvārds. Laikam tāda ir mūsu tehnika..."

1 2 53 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2012-04-18 22:20, pirms 12 gadiem
Kā tagad atcerējos izlases spēli pret Lihtenšteinu , kad vien no mūsējiem bļāva bumbu puikam: "Боол давай бл*д*"
skumji !

 +36 [+] [-]

, 2012-04-18 22:21, pirms 12 gadiem
ļoti labi ka vismaz kāds sāk runāt par lamāšanos, uzvedības kultūru laukumā. Jau rakstīju-viens no iemesliem kāpēc negribas apmeklēt spēles ir ļoti rupjā lamāšanās laukumā-jo mazāk skatītāji, jo labāk tie dzirdami. Bieži ir pretīga sajūta-laikam tāds ir futbolistu kultūras līmenis.

  -4 [+] [-]

, 2012-04-18 22:22, pirms 12 gadiem
No mēness nokrita, vai?

  +7 [+] [-]

, 2012-04-18 22:23, pirms 12 gadiem
Nez kads ir top 5 lietoto lamuvardu tops Virsliga? Kads man to var pateikt?
Slēpts komentārs: Bronsons

 +14 [+] [-]

, 2012-04-18 22:26, pirms 12 gadiem
familyguy rakstīja: Kā tagad atcerējos izlases spēli pret Lihtenšteinu , kad vien no mūsējiem bļāva bumbu puikam: "Боол давай бл*д*"
skumji !
Tas bija Kačanovs. es arī šito momentu atceros. Pretīgi.
Slēpts komentārs: kauls

  +2 [+] [-]

, 2012-04-18 22:34, pirms 12 gadiem
Apustulis rakstīja: Jāliek sodi, pateici lamuvārdu-cēneris, tad ari pievērs mut viskautkādi Galadzes, Maladzes un pārējie, kautgan no otras puses, kāda līga tāda arī kultūra.
tas bus vienigais līdzeklis pret lamuvārdiem jeb uz reiz dzeltenā kartiņa un viss

     [+] [-]

, 2012-04-18 22:35, pirms 12 gadiem
familyguy rakstīja: Kā tagad atcerējos izlases spēli pret Lihtenšteinu , kad vien no mūsējiem bļāva bumbu puikam: "Боол давай бл*д*"
skumji !
ja nemaldos, tad Kačanovs tam puikam teica give me ball s**a n***j

  +3 [+] [-]

, 2012-04-18 22:36, pirms 12 gadiem
Skumji, ka Metas latviešu čalis uztaisa sodu pret tatāru (parauj aiz krekla), tas nolamā mūsējo piecstāvīgiem, bet latvietis vēl atvainojas. Būtu labāk utainajam ielicis pa ausi. Arī futbolā ir jāmāk par sevi pastāvēt. Arī pēc tam jūrmalnieki psihoja un pāris reizes konkrēti ielauza metiešus, bet neatradās neviens, kurš krievam atbildētu saprotamā valodā. Kā teica leģendārais MU kapteinis Rojs Kīns: agression must be met with agression. Metta jau nav nekādi meistari, kuri var apspēlēt pretinieku tīrā futbolā, bet, ja zaudē cīņassparā un agresivitātē, tad cīņas liktenis ir izlemts.

  +6 [+] [-]

, 2012-04-18 22:38, pirms 12 gadiem
Pedalnieks rakstīja: Nez kads ir top 5 lietoto lamuvardu tops Virsliga? Kads man to var pateikt?
Es domāju ka es varētu, bet tad es būtu NOBLOĶĒTS ļoti ātri

  +2 [+] [-]

, 2012-04-18 22:39, pirms 12 gadiem
tas jau nav nekāds brīnums ja paskatās kādas tautības cilvēki ir pārsvarā Latvijas futbolā, tas viņiem ir asinīs - lamāties.

ģimenes ar bērniem nemaz nevar apmeklēt futbolu Latvijā, atnākot mājās bērni samācās krievu lamu vārdus. b***d, s**a, idi n***j, u.t.t

  +2 [+] [-]

, 2012-04-18 22:40, pirms 12 gadiem
FUNS rakstīja: ļoti labi ka vismaz kāds sāk runāt par lamāšanos, uzvedības kultūru laukumā. Jau rakstīju-viens no iemesliem kāpēc negribas apmeklēt spēles ir ļoti rupjā lamāšanās laukumā-jo mazāk skatītāji, jo labāk tie dzirdami. Bieži ir pretīga sajūta-laikam tāds ir futbolistu kultūras līmenis.
Pilnībā piekrītu, arī es neeju uz fubola virslīgu, jo besī kā tur lamājas! Uz islases pēlēm, kur to pārāk bieži nevar dzirdēt, gan eju.
Slēpts komentārs: Meric

  -3 [+] [-]

, 2012-04-18 22:43, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Tā lamāšanās ir raksturīga krievu tautības spēlētājiem , jo kaukāznieki tik ļoti nelamājas un viņiem pašiem nepatīk , ka lamājas . Es to zinu no pieredzes
Jā, jā, visa vaina tautībā. Viņi nāk!

     [+] [-]

, 2012-04-18 22:44, pirms 12 gadiem
Wimbovskijs rakstīja: Tas bija Kačanovs. es arī šito momentu atceros. Pretīgi.
tad bija taaa- ball, ball, daj mje4 su*a blj*d!!! Vo taa tad bija!!
Slēpts komentārs: Maarčs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-18 22:51, pirms 12 gadiem
Es tā padomāju - diez Spānijā, piemēram, arī spēļu laikā spēlētāji lamājas? Mēs jau to nezinām, jo nesaprotam, ko viņi runā (tikai, protams, tie retie, kas saprot spāniski)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-18 23:01, pirms 12 gadiem
Nu vīri, visos sporta veidos lamājas, Protams, kad latiešu čempī atnāk 500 skatītāji, Mēs dzirdam katru pirdienu uz laukuma, bet citos čempjos kur ir 5000 un uz augšu neko nevar dzirdēt.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-18 23:05, pirms 12 gadiem
Spēlētājam tiek iebraukts kājās un pēc tā seko sulīgs lamuvārds. Noteikumu pārkāpējs saņem dzelteno, bet daiļrunātājs tiek sveikā cauri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-18 23:13, pirms 12 gadiem
pencis60 rakstīja: Nu a ko viņam darīt tādā situācijā? Pateikties par to, ka iebrauca kājās?
Runa ir par to, ka arī šādās situācijās tiek lietoti lamuvārdi. Un par to būtu jāsaņem kartiņa. Vienīgi pēc dažām kārtām komandā nebūtu kas iet laukumā. Savu neapmierinātību, sāpes par pārkāpumu ir iespējams izteikt arī civilizētākā veidā nevis s**a un tml.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-18 23:21, pirms 12 gadiem
pencis60 rakstīja: Da labi, visa problēma ir tikai tajā, ka tautas un trokšņa stadionā ir tik maz, ka viss ir labi dzirdams. Domā top klubos neviens nelieto lamuvārdus? Nez vai 50000 cilvēku pilnā stadionā diži ko sadzirdēt var.
Tā ir, bet ja bieži vien var lasīt, ka lamāšanās ir viens no iemesliem kāpēc netiek apmeklētas spēles, kāds pretlīdzeklis ir jāmeklē. Lielajās līgās šī problēma atkrīt.

  +5 [+] [-]

, 2012-04-18 23:28, pirms 12 gadiem
Man virslīga laikam mūžīgi asociēsies ar "Otsosi u žolto siņņih..!!"

     [+] [-]

, 2012-04-18 23:33, pirms 12 gadiem
pencis60 rakstīja: Ta nu Ameriku atklāja... Visos čempionātos spēlētāji lamājas, tikai Virslīgas spēles apmeklē tik maz cilvēku, ka to lieliski dzirdēt var un arī krievu valodā var krietni sulīgāk nolamāties, nekā angliski vai kādā citā valodā.
lamāšanās un tas ka virslīgu apmeklē tik maz cilvēku ir zināmā mērā saistītas lietas...

p.s. Un es to lamāšanās neattiecinātu tikai uz spelētājiem. Piem., Jūrmalā dažreiz tribīnēs iet tāds bļ matj nah

  -1 [+] [-]

, 2012-04-18 23:41, pirms 12 gadiem
lv futbols vispar ir parodija, pilnigi ne ar ko neatskiras no urlu barina kas pagalma sad tad dzena bumbu

  -2 [+] [-]

, 2012-04-18 23:47, pirms 12 gadiem
FUNS rakstīja: ļoti labi ka vismaz kāds sāk runāt par lamāšanos, uzvedības kultūru laukumā. Jau rakstīju-viens no iemesliem kāpēc negribas apmeklēt spēles ir ļoti rupjā lamāšanās laukumā-jo mazāk skatītāji, jo labāk tie dzirdami. Bieži ir pretīga sajūta-laikam tāds ir futbolistu kultūras līmenis.
Tev izstāstīt kas ir pie vainas?

     [+] [-]

, 2012-04-18 23:48, pirms 12 gadiem
JezusKristus rakstīja: Jā, jā, visa vaina tautībā. Viņi nāk!
Paldies, Kungam Kristum, ka Tu nesāc sevi saukt trešās hipostāzes vārdā;(
Slēpts komentārs: dzeko

  +8 [+] [-]

, 2012-04-19 00:56, pirms 12 gadiem
Būtībā jautājums - drīkst vai nedrīkst lamāties laukumā - ir lieks, jo ir reglaments - kartiņa par necenzētu vārdu lietošanu, vēlreiz nolamājies - prom no laukuma! Šobrīd, patiesībā, tā ir tieši tiesnešu problēma - cik ilgi viņi izliksies kurli. Jau aizpagājušosezon 2.līgā bija precedents, kad spēlētājs par rupju vārdu (krievu valodā) lietošanu īsā laikā saņēma divas dzeltenās un laukumu pameta. Interesanti, ka tiesnesis bija krievu tautības. Starp citu redzēju šo tiesnesi šosezon jau tiesājam virslīgu - varbūt tieši viņš arī šajā līmenī paradīs piemēru!
1 2 53 komentāri