Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Osipovs: "Ceru, ka Starkovs šodien redzēja Kamešu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Osipovs: "Ceru, ka Starkovs šodien redzēja Kamešu"
Igors Savčenkovs pret Jurģi Kalnu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Virslīgas 5. kārtas centrālās spēles, kurā "Liepājas metalurgs" viesos ar 1:0 pieveica "Skonto", iznākums abu komandu treneriem – Vladimiram Osipovam un Marianam Paharam – šķiet likumsakarīgs. Osipovs pārliecināts, ka vienīgo vārtu autors Vladimirs Kamešs pelnījis izsaukumu uz Latvijas izlasi.

Liepājnieku galvenais treneris Vladimirs Osipovs uz pēcspēles preses konferenci ieradās laicīgi, kamēr viņa kolēģis Marians Pahars kavējās, jo "skontiešiem" ieilga pēcspēles sapulce.

Osipovs pēc spēles jokojot pateica, ka ir nobažījies uzvaras dēļ: "Pēdējos gados jau par tradīciju izveidojusies situācija, ka mēs uzvaram Rīgā, bet "Skonto" – Liepājā. Pirms kausa fināla sirds sākusi nelāgi dauzīties..."

"Uzskatu, ka mani futbolisti nospēlēja labā līmenī, parādīja cīņassparu. "Skonto" 2. puslaikā bija pārsvars, taču mēs apzināti aizgājām aizsardzībā. Protams, ar rezultātu esmu apmierināts. Pēc neveiksmīgās spēles pret "Spartaku" bija svarīgi psiholoģiski savākties. Pret nevienu spēlētāju pretenziju nav," maču rezumēja Osipovs.

Liepājas komandas galvenais treneris uzskata, ka uzbrucējs Vladimirs Kamešs ir pelnījis izsaukumu uz Latvijas izlasi: "Nezinu, vai Petrovičs (Aleksandrs Starkovs - V. B.) bija ieradies uz šo spēli, taču esmu pārliecināts, ka Kamešs sevi labi parādīja izlases treneriem. Viņš šobrīd ir svaigs, labi kustās un guva veiksmīgus vārtus. Viņam vēl ir, pie kā strādāt. Pirmajā puslaikā viņš 8-9 reizes pazaudēja bumbu, bet otrajā puslaikā spēlēja ātrāk, asāk, labāk parādot savas labākās īpašības."

Marians Pahars atzina pelnīto sakāvi: "Labākā komanda uzvarēja. Liepāja bija stiprāka par mums, grūti to apstrīdēt. Jā, mums bija iespējas atspēlēties, taču kopumā viņi bija pelnījuši uzvarēt. "Metalurgs" gudri izveidoja savu spēli, bet mums neizdevās nekas no iecerētā. Gatavojāmies spēlei pret pieredzējušu komandu, kas zina, kā uzvarēt."

""Metalurgā" ir daudz pieredzējušu spēlētāju, kuri viens otru saprot no pusvārda. Mums ir jauna komanda, grūti uzreiz visu sakārtot. Protams, gribējās šodien vairāk, taču nebijām pelnījuši," paškritisks bija "Skonto" treneris.

Pahars arī pauda vilšanos par to, ka viņa padotie nav spējīgi pielāgoties viņa vēlamajai taktikai ar piesātinātu vidējo līniju, bet labāk darbojas tradicionālajā 4-4-2 variantā.

"Jau kopš pirmssezonas sagatavošanās posma cenšamies iegūt pārsvaru laukuma centrā, kur mums ir trīs spēlētāji. Dažkārt izdevās, taču individuālās meistarības līmenis neļauj spēlēt ar tādu shēmu. Kad izgāja Valērijs Šabala, spēle izmainījās uz labo pusi. Tads Labuks vairs nebija "norauts" no pārējās komandas. Beidzot varējām ieķerties bumbā. Mūsu pussargi – Aleksandrs Fertovs, Minori Sato un Andrejs Siņicins – neizpilda izvirzītos uzdevumus, nespēj pielāgoties shēmai," norādīja Pahars.

"Pēc iekļūšanas kausa finālā esam atslābinājušies. Šodienas spēlei gatavojāmies ļoti cītīgi – skatījāmies video, nodarbojāmies ar maketiem, izspēlējām kombinācijas laukumā utt. Dažreiz aizdomājos – kāpēc to visu darīt? Citreiz spēlēm tik īpaši negatavojāmies, bet uzvarējām, spēlējot labi. Šoreiz gatavojāmies detalizēti, taču nekas neizdevās," Pahars ir neizpratnē.

"Skonto" aizsardzības balsts Igors Savčenkovs bez ilgas domāšanas atzina, ka rīdzinieki šodien bija nobijušies: "Pirmajā puslaikā pārāk dziļi iesēdāmies aizsardzībā. No tā arī radās ķēdes reakcija neveiksmīgajam iznākumam. Baidījāmies spēlēt."

Vaicāts par izraudzīto taktiku, Savčenkovs atklāja, ka ticis dots uzdevums izdarīt spiedienu uz pretinieku, kas laukumā netika manīts: "Plāns bija jau no pirmajām minūtēm presingot viņus, izdarīt spiedienu. Pahars pārtraukumā vaicāja, kāpēc spēlējam tik piesardzīgi. Pats nezinu, kas par iemeslu. Šodien pārāk bijīgi darbojāmies.

Tiklīdz otrajā puslaikā ielaidām vārtus, sākām spēlēt normāli un dzīties viņiem pakaļ. Nostrādāja psiholoģiskais faktors. Iespējams, par sevi lika manīt nogurums – ļoti daudz maču tomēr nospēlēts. Bez tam pārēja no mākslīgā uz dabīgo segumu nav komfortabla. Jau no paša sākuma, iesildīšanās laikā, kājas "nosēdās". Grūti spēlēt, jāpierod."

Jau nospēlēts ar visām pagājušās sezonas medaļniecēm. Savčenkovs pārliecināts, ka pagaidām pāragri izdarīt secinājumus: "Neviena nav atstājusi īpašu iespaidu, jo visas komandas pagaidām vēl spēlē pavasarīgu futbolu, nevienai nav izteikta spēles rakstura."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FCRM

  +2 [+] [-]

, 2012-04-18 23:11, pirms 12 gadiem
Cik spēles šosezon apmeklēja Starkovs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-19 00:25, pirms 12 gadiem
FCRM rakstīja: 4-4-2 ir PSRS taktika. Kursh tagad spele ar tadu taktiku vsp?
Visas top komandas spele 4-3-3 vai 4-5-1.
Skonto atkal grib pitrovica taktiku? seza aizmugure un ja kas bus divi uzbruceji kas netisam vares iesist... bez variantiem!
Kurš, kurš? Piemēram, Alekss Fergusons un Mančestras United. Man United 1-6 Man City: City turn a dominant...

Absurds apgalvojums, ka 4-4-2 ir PSRS taktika. Es pat teiktu - totāls futbola analfabētisms. 4-4-2 ir britu futbols. PSRS bija drīzāk 5-3-2. Kāpēc Latvijā tik izplatīts 4-4-2? Pajautā Gerijam Džonsonam, kurš, atbraucot uz Latviju, cītīgi mācīja Latvijas treneriem spēli vienā līnijā, bez libero aizsarga...

     [+] [-]

, 2012-04-19 09:23, pirms 12 gadiem
PSRS futbols, cik atceros, bija - viens aizsargs vienmēr tiek norīkots palīdzēt vārtsargam izpildīt brīvsitienus. Vārtsargs kārtīgi novietoja bumbu, aizsargs atkāpās aiz saviem vārtiem un no visa spēka trieca bumbu kaut kur uz priekšu. No tā arī 5-3-2.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-19 14:19, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: Protams ka viņš neredzēja, vienīgais ko viņš redze ir 4-4-2 ar noteikumu neskriet pāri centram.
viņš redz 9-1-0 un dažreiz atļauj aizskriet uzbrukumā

     [+] [-]

, 2012-04-19 14:28, pirms 12 gadiem
X6 Yo rakstīja: viņš redz 9-1-0 un dažreiz atļauj aizskriet uzbrukumā
Muļķis? Vakardienas spēli Chelsea - Barcelona redzēji? Statistiku zini? Latvijas uzbrukums pret krietni spēcīgāko Horvātiju bija galvastiesu bīstamāks nekā, piemēram, Chelsea uzbrukums pret Barcelona!