Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

No sirdstriekas 30 gadu vecumā miris daiļslidotājs un trīs olimpisko spēļu dalībnieks Rīds

Agris Suveizda

No sirdstriekas 30 gadu vecumā miris daiļslidotājs un trīs olimpisko spēļu dalībnieks Rīds
Kriss Rīds un Kana Muramoto. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. No sirdstriekas 30 gadu vecumā pagājušajā nedēļā miris trīskārtējais olimpisko spēļu dalībnieks daiļslidošanā Kriss Rīds, vēsta Japānas daiļslidošanas federācija.

Daiļslidotājs, kura tēvs bija ASV pilsonis, bet māte japāniete, karjeras laikā nolēma pārstāvēt Japānu. Viņš aizsaulē devās 14. marta rītā Detroitas pilsētā, kur dzīvoja ikdienā.

Rīds 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs startēja kopā ar māsu Keitiju, attiecīgi izcīnot 17. un 21. vietu. 2018. gada olimpiskajās spēlēs viņš piedalījās pārī ar Kanu Muramoto un izcīnīja 15. pozīciju. Šīs arī bija viņa pēdējās starptautiskās sacensības.

2019. gada nogalē Rīda un Kanu ceļi šķīrās, viņa bijušajai partnerei apvienojot spēkus ar Takahaši Daisuki. Rīds 31. decembrī paziņoja par karjeras beigām.

Izmantotie resursi:
LETA