Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Ziņas skatījos maz, man galvenais bija tikt mājās"

Jānis Celmiņš

Daugaviņš: "Ziņas skatījos maz, man galvenais bija tikt mājās"
Kaspars Daugaviņš. Foto: Spartak.ru

“Esmu mājās… pats savās mājās Latvijā, sēžu te viens pats bez ģimenes. 14 dienu atvaļinājums ir sācies! Pakonsultējāmies ar sievu, gudriem cilvēkiem un pieņēmu lēmumu, ka tā būtu pareizāk. Tomēr tikko esmu atgriezies no Krievijas, nelikšu zem riska ne sievu, ne bērnus,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Maskavas “Spartak” hokejists, kurš mājās atgriezās pirmdienas vakarā apliecina sevi kā atbildīgu pilsoni, kurš pilda Ministru kabineta vienu no koronvīrusa ierobežošanas pasākuma punktiem un šobrīd ir pašizolējies uz 14 dienām, jo atgriezies no “Covid 19” skartās valsts – Krievijas. Kaspars mājās atgriezies pa sauszemi un atzīst, ka robeža bijusi brīvi šķērsojama. Krievija ilgāku laiku bija valsts bez neviena ar koronvīrusu sasirgušā, tāpēc loģisks ir jautājums, kāda situācija valda Maskavā?

“Dzīvojot lielpilsētā daudziem sākas panika. Maskavas metro ir ļoti viegli saslimt arī bez koronvīursa,” smejot saka Daugaviņš. “Panika noteikti būs. Maskavas mērs šobrīd arī ir izsludinājis karantīnu, aicinot cilvēkus neiet uz lielveikaliem… Labā ziņa, ka laikā, kad sākās trakums, es jau krāmēju mantas un braucu mājās. Jaunākās ziņas skatījos maz, man galvenais bija tikt mājās,” atklāj Kaspars Daugaviņš.

“Sākotnēji bija domāts, ka 22. martā vēl pulcēsimies uz nedēļu ilgiem treniņiem, taču aģents ar ģenerālmenedžeri ātri vienojās, ka varu braukt mājās. Pašā trakākajā vīrusa karstumā netrāpīju. Pēdējo spēli nospēlējām bez līdzjutējiem, savācu mantas un braucu mājās,” atceras hokejists, kuram šī bija līdz šim rezultatīvākā sezona Kontinentālajā Hokeja līga (KHL).

59 regulārā čempionāta spēlēs latviešu hokejists izcēlās ar 19 gūtiem vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli, bet izslēgšanas spēlēs statistikas ailēs iezīmēja sev 1+3. Veiksmes recepti Daugaviņš nosaukt nevar, taču neslēpj, ka sezonas sākums bijis ļoti smags un apliecina šo rindu autora dzirdētās baumas, ka vienubrīd bijušas nopietnas runas par Daugaviņa aizmainīšanu uz kādu citu komandu. “Sezonas sākums bija katastrofāls, bet pēcāk viss aizgāja no rokas. Būtiska bija treneru uzticība sezonas otrajā pusē. Arī galvā ieslēdzās tāds “pofigs” – kā ir tā ir! Jā… neslēpšu, ka sezonas sākumā par procentiem 90 jau biju prom no Maskavas,” atklāj latvietis, kura balsī dzirdams prieks par atgriešanos mājās.

Kaspars gan saka, ka iepriekšējā sezonā iekrātā statistika viņam negarantēs treknāku kumosu nākamajā sezonā, jo līgā tiks ieviesti striktāki algu griesti. “Skaidrs, ka gribētos saņemt adekvāti. Ārzemniekam atbildība ir lielāka, tāpēc arī atalgojumam jābūt atbilstošam,” uzskata Daugaviņš. Vaicāts, kas pietrūka Gagarinas kausa izcīņas pirmajā kārtā pret Maskavas “Dynamo” (“Spartak” piekāpās citam Maskavas klubam ar 2-4), Kasparam ir tikai viena atbilde – veiksme!

14 dienu karantīnā hokejists ieplānojis atpūsties, kā arī… sakopt māju. “Pieķeru sevi pie domas, ka esmu kļuvis par krājēju! Man mājās ir sakrājušās ļoti daudz nevajadzīgas lietas. Iztīrīšu māju tā, lai visiem liktos, ka man te katru dienu strādā apkopēja. Iziešu svaigā gaisā, izdarīšu kaut ko dārzā. Aizvedīšu nevajadzīgās bērnu mantas uz laukiem. Zinu, ka lietas, kas man nav vajadzīgas citiem var noderēt,” gandrīz divu ar pusi stundu ilgajā podkāstā “Ārpus kadra” klāsta hokejists.

Podkāsts “Ārpus Kadra” skatāms portālā Sportacentrs.com un klausāms visās podkāstu straumēšanas vietnēs. Jaunākajā epizodē viedokļos dalījās: Jānis Kalniņš, Kaspars Gorkšs, Raivis Ušackis, Edgars Jaunups, Kārlis Muižnieks, Einars Fogelis, Māris Verpakovskis, Rihards Lomažs, Kaspars Daugaviņš, Krišs Upenieks un Rolands Eliņš.

Klausies sev ērtākajā veidā:
Spotify: https://ej.uz/AKspotify
Podbean: https://ej.uz/AKPodbean
Apple Podcasts: https://ej.uz/AKApple
PlayerFM: https://ej.uz/AKPlayerFM
Podkasti.lv: https://ej.uz/AKDelfi
SoundCloud: https://ej.uz/ArpusKadra