Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējiem Kovaļevskai un Erbam 16. vieta Eiropas čempionāta ievadā

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvējiem Kovaļevskai un Erbam 16. vieta Eiropas čempionāta ievadā
Ernests Erbs (pa kreisi). Foto: Latvijas Šaušanas federācija

Latvijas šāvēji Selīna Kovaļevska un Ernests Erbs pirmdien ar 16. vietu jaukto komandu sacensībās sāka dalību Horvātijā notiekošajā Eiropas čempionātā desmit metru distancē.

Sacensībās ar pneimatisko pistoli starp junioriem Erbs iekrāja 380, bet Kovaļevska 370 punktus, kas summā Latvijas pirmajai komandai deva 750 punktus.

Tikmēr Latvijas otrā komanda ar Lauru Vdobčenko un Rihardu Zorgi savāca 747 punktus un ieņēma 21. vietu starp 34 pāriem. Šeit Zorge sašāva 375, bet Vdobčenko 372 punktus.

Kvalifikācijā uzvaru ar 766 punktiem guva Krievijas otrā komanda, kamēr finālā triumfēja Ukraina.

Tāpat pirmdien startēja Džaneta Evardsone, kura sacensībās ar pneimatisko šauteni starp juniorēm ar 606,4 punktiem guva 64. vietu un apsteidza vien sešas konkurentes.

Eiropas čempionāts ilgs līdz svētdienai, Latviju sacensībās pārstāvot 11 šāvējiem.

Erbs 2017. gadā ieguva Eiropas junioru čempionāta bronzu desmit metru distancē, kā arī kļuva par Eiropas junioru čempionu 25 metru distances čempionātā. Togad arī Lauris Strautmanis pieaugušo konkurencē ieguva Eiropas čempionāta bronzu šaušanā ar pistoli no 50m distances.