Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim Maiami turnīrā ielozē 19 gadus veco serbu Kecmanoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim Maiami turnīrā ielozē 19 gadus veco serbu Kecmanoviču
Ernests Gulbis. Foto: AFP/Scanpix

Ernests Gulbis (ATP 78.) sezonas otro "Masters 1000" sērijas turnīru Maiami sāks ceturtdien ar maču pret Serbijas tīni Miomiru Kecmanoviču (ATP 95.), noskaidrojās pirmdienas pusdienlaikā notikušajā izlozē.

Gulbim Maiami ir ļoti neveiksmīgs turnīrs, šeit pamatturnīros gūstot tikai vienu uzvaru (1-7), kas izcīnīta debijā 2008. gadā, bet kopš tā laika Ernestam šajā turnīrā ir aktīva astoņu zaudējumu sērija, ieskaitot vienu maču kvalifikācijā 2017. gadā. Piebilstams, ka visi iepriekšējie mači bija turnīra vecajā norises vietā Krendonas parkā, Kībiskeinā, bet šogad turnīram ir jauna mājvieta – "Hard Rock" stadions.

Gulbim šodien notikušajā izlozē trāpījās "wild card" saņēmušais 19 gadus vecais Kecmanovičs, kurš ATP līmenī guvis tikai četras uzvaras. No tām trīs sakrātas pagājušajā nedēļā Indianvelsā, kur viņš kā laimīgais zaudētājs pirmoreiz tika līdz ATP ceturtdaļfinālam, turklāt to iespēja "Masters 1000" līmeņa turnīrā. Bijušais junioru reitinga līderis Kecmanovičs pēc šī sasnieguma debitēja ATP ranga Top 100.

Ja pēdējos četros mačos zaudējušais Gulbis pārtrauks neveiksmju sēriju, viņš 2. kārtā tiksies ar "Australian Open" ceturtdaļfinālistu Frensisu Tiafo (34.), bet šīs sekcijas 3. kārtā iespējams duelis ar pagājušā gada Maiami finālistu Aleksandru Zverevu (ATP 3.). Vācietis Rafaela Nadala prombūtnē izsēts ar otro numuru, bet pirmais ir Novakam Džokovičam.

No lielākajām zvaigznēm Maiami nespēlēs tikai Nadals un Huans Martins Del Potro, abiem ir labā ceļgala savainojums. Pamatturnīra 1. kārtas mači notiks trešdien un ceturtdien, Gulbis spēlēs ceturtdien.