Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čoričs divreiz izlaiž pārsvaru pret Federeru, Del Potro svin 400. uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čoričs divreiz izlaiž pārsvaru pret Federeru, Del Potro svin 400. uzvaru
Huans Martins Del Potro
Foto: Sipa USA/Scanpix

Šovakar plkst. 22:00 gaidāmajā Indianvelsas "Masters 1000" turnīra finālā būs pieckārtējā čempiona Rodžera Federera un Huana Martina Del Potro tikšanās. Šveices tenisists divreiz spēja atspēlēties mačā pret Bornu Čoriču (5:7, 6:4, 6:4), bet argentīnietim ļoti komfortabla uzvara pret Milošu Raoniču (6:2, 6:3).

Čoričs 2:19 stundas ilgajā mačā izdarīja gandrīz visu, lai izcīnītu karjeras lielāko uzvaru, tomēr spēja no tās izvairīties. Spēlēšana vējā uz lēna seguma pret Čoriča aizsardzību Federera uzbrukumam sagādāja milzīgas problēmas ar precizitāti. Zīmīgi, ka Šveices tenisists punktus sekmīgāk krāja tad, kad atteicās no uzbrukuma spēles, bet ar "slaisa" izmantošanu bumbiņu turēja laukumā, ļaujot iniciatīvu uzņemties pretiniekam.

Aizsardzības tenisa cienītājs Čoričs tādos brīžos apjuka, nespējot rast problēmas risinājumu. Borna pēc uzvaras 1. setā nākamajā bija vadībā ar 4:2, zaudējot četros geimos pēc kārtas. Horvāts astotajā geimā četras reizes izsita autā, zaudējot breika pārsvaru. Aiznākamajā geimā viņam vēl trīs kļūdas un viens nenolasīts Federera apvedošais sitiens, bumbiņu laižot garām, bet tā piezemējās laukumā.

Čoričam arī 3. setā bija breika pārsvars, turklāt divreiz, taču arī tagad viņš nespēja nodrošināt uzvaru un no 4:3 (tobrīd otro reizi izvirzījās vadībā) pie vārda vairs netika. Čoričam astotajā geimā bija divas iespējas panākt 5:3, abas reizes neprecīzi "backhand" uzbrukumi, bet vēlāk breikbumbas izspēlē dubultkļūda – 4:4.

Federers pēc tam noturēja servi, bet Čoričs 10. geimā, servējot par palikšanu turnīrā, neuzvarēja nevienā izspēlē. Čoričs uz Federera apvedošo sitienu geima ievadā reaģēja ar trim netrāpījumiem pēc kārtas.

Divreiz aizbēgot no zaudējuma, Federers sezonas bilanci uzlaboja līdz 17-0. Tas viņam ir karjeras labākais gada sākums, pārspējot 2006. gada sasniegumu, kad Rodžers startēja ar 16-0 un finišēja ar 92-5 bilanci.

Del Potro otrajā pusfinālā pagalam vāji nospēlējuši Raoniču sagrāva tikai 64 minūšu laikā. Kanādas tenisists argentīnieti uzņemšanā apdraudēt nespēja – Milošam nebija nevienas breikbumbas, iegūstot tikai astoņus punktus. Del Potro bija gandrīz neaizskarams spēlē ar pirmo servi (24/27).

Uzvara pār Raoniču Del Potro kļuva par jubilejas 400. uzvaru ATP līmeņa mačos. Viņš ir tikai otrais Argentīnas tenisists, kurš ticis "400 uzvaru klubā", pirmais izcilnieks ir Giljermo Vilass (929). Del Potro šobrīd sasniedzis 10 uzvaru sēriju, pirms došanās uz Kaliforniju uzvarot 500 punktu turnīrā Akapulko.

Kamēr Federers šovakar centīsies iegūt sesto titulu Indianvelsā un 28. "Masters 1000" līmenī, Del Potro ceturto reizi spēlēs finālā (0-3). Del Potro visus trīs zaudējumus "Masters 1000" finālos piedzīvojis lielā četrinieka tenisistiem, vienreiz piekāpjoties Endijam Marejam (2009. gadā Monreālā), Rafaelam Nadalam (2013. gadā Indianvelsā) un Novakam Džokovičam (2013. gadā Šanhajā).

Del Potro pret Federeru ir 6-18 bilance ar diviem zaudējumiem pēc kārtas un kopumā tikai vienu uzvaru pēdējos sešos mačos, kas viņam izdevās pērn "US Open". Federers vēlāk bija pārāks gan Šanhajas pusfinālā, gan Bāzeles finālā. Visu finālu rēķinos labākas sekmes Del Potro (3-2). Šodienas fināla sākums gaidāms ne agrāk par plkst. 22:00. Pirms tam jāizspēlē sieviešu turnīra fināls, kas sāksies 20:00.

     [+] [-]

, 2018-03-18 12:50, pirms 6 gadiem
Federers izkārtos kārtējo titulu. Sieviešu fināls daudz interesantāks, jo tur vismaz abas nav paredzamas.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-18 13:56, pirms 6 gadiem
наpoд недавнo pаскрыл секрет стpойногo и подтянутогo тела, не занимаясь cпоpтом и без диет. Этoт спосoб вычитал в одном блoге и pешил cpазу же oпpобовать, результат удивил: за две недели убрал живoт и начали прocтупать кубики, подкачал руки и cпину.Тeпеpь и жeна захoтeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал и цена вoпpоca кoпeeчнaя. Вот тот блог, где подpобнo вcе опиcано --- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?