Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kristaps Dārgais: "Ogres vīri pēc treniņiem lien āliņģī"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristaps Dārgais: "Ogres vīri pēc treniņiem lien āliņģī"
Kristaps Dārgais. Foto: BK Ogre

"Pēc treniņiem komandai ir elpošanas vingrinājumi. Stiepšanās, joga. Tie ir trenera Mazura jaunievedumi, kuri palīdz mums labi spēlēt. Profesionālajā sportā sīkumu nav – visu veido mazas lietas," Kristaps Dārgais atskatījās uz sezonas pirmo pusi nacionālā basketbola čempionāta līdervienībā.

Meklē cilvēku ar personības starojumu? Kristaps tāds ir. "Air Jumprava" var saukt par mūsdienu bruņinieku – viņš apveltīts ar augstu emocionālo inteliģenci, čempiona darba ētiku un vēlmi uzvarēt. Prieks redzēt tādu debitantu valstsvienības nometnē!

Dārgais un Ogres basketbolisti nostājušies uz izcilības ceļa. Pērn izcīnījuši vēsturisku bronzu, šogad vidzemnieki lielāko regulārās sezonas daļu atrodas Latvijas un Igaunijas līgas vadībā. Jā, tā ir “tikai” regulārā sezona, taču ogrēnieši cenšas pierādīt sevi katrā spēle. Kā svētdien Tallinā, kur izrāva uzvaru pār “TalTech” ar 83:80.

“Nevajadzīgi smaga spēle,” pirmdien pēc treniņa teica Kristaps. “Svētdien bija retā reize, kad tikām pie daudziem brīviem metieniem. Beigās sākām šaubīties, vai tiešām mest – labi izspēlējām, bet nevarējām realizēt. Galvās radās šaubas, nepārdomāti lēmumi un...automātiska iekrišana aizsardzībā.”

Ceļojums uz Igauniju beidzās veiksmīgi. “Trešās ceturtdaļas vidū bija +14, taču pretinieki sajuta pārliecību. Uznāk jaunais igaunis, ieliek trīs trakas “troikas” un viņi ir atpakaļ spēlē. Atkal sākās šūpoles. Zinājām, ka “TalTech” ir bīstama, izteikta uzbrukuma komanda. Savu panāca – deva mums brīvību uzbrukumā. Varējām mest trīnīšus, nevarējām realizēt, taču beigās uzvarējām.”

Divpadsmit stundas pēc spēles Kristapam – un Ogres kapteinim Rinaldam Sirsniņam – bija jābūt valstsvienības pirmajā treniņā. Vispirms četru stundu brauciens līdz mājām. “Gultā biju īsi pēc diviem naktī. Uzreiz aizmigt nevari – domā, kas notiks šodien? No rīta iedzēru kafiju. Labā ziņa, ka intensīvais treniņš paredzēts vakarā – varēs nedaudz pagulēt.”

Runājot par pirmajiem iespaidiem Latvijas izlasē, Kristaps kļūst nopietns. “Uz tādiem pasākumiem kavēt nedrīkst. Ar Rinaldu laicīgi izbraucām no Ogres. Kooperējamies, arī Rīgā dzīvosim vienā viesnīcā. Rinalda atmiņas – nomainījies viss, arī personāls. Palicis tikai kapteinis Jānis Blūms. Ko ieraudzīju, ienākot ģērbtuvē? Visus spēlētājus – pazīstamas sejas.”

Nedēļas nogalē Dārgais sekoja līdzi NBA danku konkursam. “Noskatījos nākamajā rītā. Vairāk neesmu tik dulls, lai celtos naktī (smaida). Ļoti, ļoti augsta līmeņa konkurss. Sarežģītības ziņā – 2016. un 2020. gada danku konkursi ir labākie, taču, ja paskatās pagātnē... Vinss Kārters – leģenda, ar labāko danku NBA konkursu vēsturē. Nevar teikt, ka šīgada konkurss bija vis, vis, vis...”

Žūrijas lēmums tika plaši apspriests. “Nepiekrītu tiem, kuri saka, ka Ārons Gordons tika apzagts. Deriks Džonss jaunākais parādīja ļoti augstu līmeni. Uzvarētāju izšķīra subjektīvs viedoklis, taču iespējas bija abiem. Arī pats esmu nokļuvis situācijās, kad varēja iedot augstāku vērtējumu. Vai konkurentam iedeva mazāk. Šajā gadījumā bija pelnījuši abi – danku konkurss ir dzīvs!

Dārgais nav vienisprātis ar Lebronu Džeimsu, kurš teica, ka jāapbalvo abi finālisti. “Būtībā – jā. No otras puses, ja pieturies pie principa, ka uzvarētājs ir viens, tad – uzvarētājs ir viens. Reiz balvu sadalījām arī Grīziņkalnā. Otrā reize notika Anglijā, kad dalījām uzvarētāja laurus ar Džastinu Dārlingtonu.”

Kā beidzās situācija Anglijā? “Bija viena balva. Liela, skaista trofeja – abi nobildējāmies, taču balva palika pie komandas menedžera. Kopumā – danku konkursā nav otrās, trešās un ceturtās vietas. Tikai pirmā. Jābūt vienam čempionam!

Pazīmes liecina, ka Ogre – tāpat kā pērn – spēlēs līdz maija otrajai pusei. Vai pienākumi klubā ietekmēs Kristapa vasaru? “Basketbols ir pirmajā vietā, par vasaras plāniem nedomāju. Plāni parasti parādās vasaras gaitā. Tā ir tālā nākotnē.”

Nikolaja Mazura ienākšanu komandā var salīdzināt ar angļiem piemītošo aukstasinību. “Viņš ieradies ar pārliecību un mieru, spējot to nodot komandai. To pašu var teikt par Artūru (Visocki-Rubeni). Treneris Mazurs daudz piedalījies “play-off”, finālos vadījis augsta līmeņa komandas – tas parādās tādās spēlēs kā vakar Tallinā. Spēle neiet, bet panikas nav nevienā brīdī – spēlētājiem tiek nodoti pārdomāti lēmumi.

Salīdzinot ar bronzas pavasari, Ogrē mainījušās tikai nianses. “Treneris joprojām izmanto lietas, kuras protam vislabāk. Pēc treniņiem komandai ir elpošanas vingrinājumi. Stiepšanās, joga. Tas ir viens no Mazura jaunievedumiem – ķēdes gabaliņi, kuri palīdz mums labi spēlēt. Profesionālajā sportā sīkumu nav – visu veido mazas lietas.”

Ogrē pagaidām nav tāda sporta kompleksa, kādos strādā Liepājas, Rīgas, Ventspils vai Valmieras komandas. Komanda atradusi jaunu atjaunošanās risinājumu. “Ogrē pastāv iespēja iegremdēties aukstā vannā, taču... Pagājušajā gadā aizsākām un šogad turpinām doties brīvā dabā. Iegremdējamies Dubkalnu karjerā, lienam iekšā āliņģī. Liela daļa komandas uz to pavilkusies un dara vēl joprojām.

Dubkalnu karjers atrodas trīs kilometru attālumā no pilsētas centra. Līdz skaistajai ūdenskrātuvei var nokļūt, braucot pa Ulbrokas – Ogres ceļu. Arī, kājām ejot pa Zilo kalnu gleznainajām – un kalnu velosipēdu cienītājiem piemērotajām – takām. Karjera stāvajos krastos, skuju koku mežu ielenkumā, gaisa temperatūra naktīs ir dažus grādus zemāka nekā lielpilsētā, tādēļ arī šoziem ūdenstilpi nereti klāj plāna ledus kārta.

Kurš iesāka “Ogres roņu” kustību? “Pagājušajā gadā komandas saliedēšanās pasākumu apmeklēja (kapelāns) Elmārs Pļaviņš. Viņš teica, ka vajag. Pirmajā reizē bija interesanti – jautri un bailīgi reizē. Sekoja pauze, bet februārī sākām to darīt regulāri – līdz pat sezonas beigām.

Labas tradīcijas ir jāturpina. “Šogad sākām septembra beigās, kad ūdens palika aukstāks. Dubkalnu karjers ir ļoti skaista vieta – pirms pāris dienām bija labākā pelde šogad. Saule spīd, ārā kādi divi grādi, blakus nesen uzsalis ledutiņš. Ātri iekšā, super – vienas no labākajām minūtēm šajā sezonā.”

  +7 [+] [-]

, 2020-02-18 14:39, pirms 4 gadiem
Ālinģī??? Šoziem???

  +2 [+] [-]

, 2020-02-18 15:10, pirms 4 gadiem
Nebūs Info ka izlasei klāt pieaicināts Kaspars Vecvagars?

  +3 [+] [-]

, 2020-02-18 15:46, pirms 4 gadiem
īpatnis rakstīja: Ālinģī??? Šoziem???
Subtropiskā ziemā āliņģi ir retums

  +1 [+] [-]

, 2020-02-18 15:47, pirms 4 gadiem
a pmps neatsals??

  +2 [+] [-]

, 2020-02-18 17:20, pirms 4 gadiem
Chelubejs rakstīja: a pmps neatsals??
Nu smadzenes točna - ja neatceras, ka šoziem āliņģi Latvijā nav novēroti...😉😉😉

     [+] [-]

, 2020-02-18 19:36, pirms 4 gadiem
Tam dīķim laikam drāžas pa virsu peld, kāds vēl āliņģus

     [+] [-]

, 2020-02-18 21:06, pirms 4 gadiem
Virsraksts man asociējas ar tēraudlējēju tēmu no "Naša Raša"...

  +1 [+] [-]

, 2020-02-19 00:19, pirms 4 gadiem
jums stāsta par motivāciju un tā rezultātiem, jūs tik par aisberga virsējo daļu mēģināt ņirgāties

  -1 [+] [-]

, 2020-02-19 08:21, pirms 4 gadiem
Sundiya rakstīja: jums stāsta par motivāciju un tā rezultātiem, jūs tik par aisberga virsējo daļu mēģināt ņirgāties
Be t vai tad šis nav humoru raksts?

     [+] [-]

, 2020-02-19 23:07, pirms 4 gadiem
KP arī ejot ledus vannās, realitātē tur no ledus gabaliem un nulles grādiem tālu iespējams. Raksts ir pēc būtības, varu derēt, ka lielie smējēji vēlākais 30.augustā peldējušies mūžā