Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Veselijs paraksta jaunu trīs gadu līgumu ar "Fenerbahce"

Andrejs Siliņš

Veselijs paraksta jaunu trīs gadu līgumu ar "Fenerbahce"
Jans Veselijs. Foto: EPA / Scanpix

Čehu basketbola superzvaigzne Jans Veselijs, kurš šosezon ir viens no labākajiem ULEB Eirolīgas spēlētājiem, parakstījis jaunu trīs gadu līgumu ar Turcijas superklubu Stambulas "Fenerbahce".

Veselija iepriekšējais līgums paredzēja sadarbību līdz šī gada vasarai un, ņemot vērā spēlētāja parādīto sniegumu un statusu Eiropā, bieži tika runāts par čehu centra iespējamo atgriešanos Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kur pirmais mēģinājums (2011-2014) nebija sekmīgs. Tomēr "Fenerbahce" klubs panācis savu un pierunājis Veseliju parakstīt jaunu ilgtermiņa līgumu turpat Stambulā. Tas paredz sadarbības turpināšanu līdz 2020. gada vasarai.

Iepriekš "Fenerbahce" pārstāvji vēstīja, ka, lai arī kluba finansiālā rocība nedaudz mazinājusies, nodoms ir paturēt sastāvā gan Veseliju, gan galveno treneri Žeļko Obradoviču, kura vadībā komanda kļuvusi par vienu no labākajām Eiropā. 2017. gada maijā "Fenerbahce" pirmo un līdz šim vienīgo reizi triumfēja Eirolīgā, bet šosezon ir regulārā turnīra līdere Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Veselija progress Stambulā pavadīto gadu laikā ir ievērojams. Lai gan iepriekšējās sezonās Veselijs bija viens no nestabilākajiem soda metienu izpildītājiem Eirolīgā, šajā sezonā čehu centrs kļuvis par vienu no labākajiem starp garajiem spēlētājiem, trāpot 83,9% sodiņu. Veselijs ir arī efektīvākais spēlētājs Eirolīgā, vidēji sakrājot +21,21 efektivitātes indeksa punktu. Veselijam šosezon 14,4 punkti, 5,6 atlēkušās bumbas, 2,6 rezultatīvas piespēles, 1,7 pārtvertas bumbas un 4,5 izprovocētas piezīmes.

28 gadus vecais Veselijs Stambulas vienībā spēlē kopš 2014. gada, bet pirms tam trīs gadus pavadīja NBA, kur nonāca 2011. gadā, kad ar augsto sesto numuru viņu draftēja Vašingtonas "Wizards". 213 centimetrus garais spēlētājs profesionāļa karjeru sāka Slovēnijas klubā "Slovan", bet no 2008. līdz 2011. gadam pārstāvēja slaveno Belgradas "Partizan".

Veselijs kopā ar Čehijas izlasi piedalījies 2013. un 2015. gada Eiropas čempionātu finālturnīros, bet šoruden plāno pārstāvēt Čehiju arī Pasaules kausa izcīņā. Tai čehi jau kvalificējušies un Ķīnā būs pirmā reize vēsturē, kad Čehija piedalīsies Pasaules kausā.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-18 17:41, pirms 5 gadiem
Tomēr "Fenerbahce" klubs panācis savu un pierunājis Veseliju parakstīt jaunu ilgtermiņa līgumu turpat Stambulā. Tas paredz sadarbības turpināšanu līdz 2020. gada vasarai..... tagad tak 19 gads ne?. kā var parakstīt uz 3 gadiem???
līdz 2020 ko? autors atkal ņem, ne?