Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Startēs ceturtdaļfināla cīņas telpu futbola Virslīgas čempionātā

Krišs Upenieks

Startēs ceturtdaļfināla cīņas telpu futbola Virslīgas čempionātā
Maksims Seņs
Foto: FK Nikars

Sestdien Rīgā un Spuņciemā tiks aizvadīti pirmo trīs ceturtdaļfināla pāru savstarpējie dueļi Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta ietvaros, bet vēl viens izslēgšanas spēļu stadijas pirmās kārtas mačs starp FK "Nikars" un "RTU FC" risināsies dažas dienas vēlāk - 23. februārī. Kā zināms, pusfinālā iekļūs ceturtdaļfinālu uzvarētājas sērijā līdz divām uzvarām.

Kā pirmās šajā nedēļas nogalē plkst.13.20 Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) laukumā posīsies regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēja FC "Petrow" un septītās vietas īpašniece "BFC Daugavpils". Šo sāncenšu spēkošanās turnīra pamatstadijā risinājās ar diametrāli pretējiem scenārijiem - novembra beigās Rīgā, pateicoties četriem Andreja Burenkova vārtu guvumiem, ar rezultātu 11:2 pārliecinoši triumfēja FC "Petrow", savukārt oktobrī notikušajā mačā Daugavpilī laukuma saimnieki guva virsroku ar 5:1. Interesanti, ka daugavpiliešiem šī bija vienīgā uzvara pret kādu no turnīra dalībniecēm, kas ieņēma vietas no pirmās līdz piektajai.

Divas stundas vēlāk - plkst.15.20 - turpat OSC savā starpā tiksies ceturtajā pozīcijā turnīra pirmo etapu pabeigusī "New Project" un vietu zemāk palikusī Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK "RABA". Arī šo sāncenšu savstarpējie mači beidzās ar katras komandas izcīnītu vienu panākumu - pirmā apļa ietvaros "New Project" spraigā cīņā bija pārāka ar 4:3 handikapu, kamēr pirms pusotras nedēļas notikušajā duelī ar četriem brazīliešu leģionāriem sastāvu pastiprinājusī "RABA" neatstāja sāncensei ne mazākās cerības, sagraujot to ar 9:3.

Sestdien plkst.19 Spuņciemā notiks cits ceturtdaļfināla mačs starp FK "BEITAR" un SK "Monarhs". Kaut arī nominālās favorītes loma jāatvēl "BEITAR", regulārajā čempionātā "monarhi" vienu no divām cīņām spēja uzvarēt (3:2), kaut arī otrajā daudz pārliecinošāk sevi apliecināja FK "BEITAR" (6:2).

Visbeidzot vēl nepieminētajā ceturtdaļfināla pārī starp regulārā čempionāta uzvarētāju, astoņkārtējo valsts čempioni FK "Nikars" un pastarīti "RTU FC" pirmais mačs notiks otrdien plkst.21.30 Rīgas OSC. Par abu komandu meistarības līmeņa milzīgo atšķirību vislabāk liecina divu iepriekšējo savstarpējo maču rezultāti - 14:0 un 20:0 "Nikars" labā. Maz ticams, ka "RTU FC" šajā ceturtdaļfināla pārī spētu sagādāt pārsteigumu.

Izmantotie resursi:
ltfa.lv