Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Koziols: "Vēlamies Rīgā organizēt un redzēt arī cīņas par medaļām"

Jānis Celmiņš

Koziols: "Vēlamies Rīgā organizēt un redzēt arī cīņas par medaļām"
Viesturs Koziols. Foto: Ģirts Gertsons, F64

“Bija grūti iedomāties, ka Starptautiskās Hokeja federācijas padomes lēmums varētu būt citādāks,” pēc šodien pieņemtā lēmuma atsaukt Baltkrieviju no 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesībām, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Jau vēstīts, ka lēmums atņemt Baltkrievijai PČ rīkošanas tiesības pamatots ar drošības apsvērumiem, kas ir ārpus IIHF kontroles. Patlaban nav zināms, kur šis turnīrs risināsies, taču skaidrībai būtu jābūt tuvāko deviņu, desmit dienu laikā. “Pēc vairāku valstu līderu un arī lielāko sponsoru paziņojumiem bija grūti iedomāties, ka IIHF padomes lēmums varētu būt citādāks,” pavisam īsi šodien pieņemto lēmumu sarunā ar portālu Sportacentrs.com komentē LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

“Daudzi nezina, kas notika IIHF prezidenta Renē Fāzela un organizācijas ģenerālsekretāra Horsta Lihtnera vizītes laikā Baltkrievijā. Tā bija vizīte, par kuru visi šausminājāmies, taču man, zinot detaļas, ir daudz vieglāk izdarīt secinājumus. IIHF vadītāji uz Minsku devās ar konkrētām prasībām Baltkrievijai, kas būtu jāizpilda, lai čempionāts šajā valstī varētu notikt. Klāt neesmu stāvējis, nezinu, cik garš bija šo prasību saraksts, bet zinu, ka tādas bija. Lasīju baltkrievu puses atbildes vēstuli, kurā bija teikts, ka uzskaitītās lietas izpildītas netiks. IIHF cerēja, ka viņi varēs izmantot sportu kā katalizatoru pušu samierināšanai, taču tas neizdevās,” klāsta Koziols.

Šobrīd pastāv trīs iespējamie scenāriji – Rīga čempionātu organizē vienatnē, Minsku aizstāj Herninga (Dānija), 2021. gada čempionāts norisinās Rīgā un Bratislavā (Slovākija). Reālākie no šiem trim šobrīd ir pirmie divi, liek noprast Koziols. “Ar mums ir sazinājusies Dānijas Hokeja federācijas vadība, informējot ka viņi ir aizsūtījuši pieteikumu, kurā pauž gatavību iesaistīties čempionāta organizēšanā. Mana un arī federācijas prezidenta Aigara Kalvīša vēlme ir paturēt iespēju Rīgā organizēt un redzēt arī cīņas par medaļām, dāņiem ļaujot organizēt vienu no grupām. Aizkulisēs dzirdu, ka gatavību organizēt vienu no grupām izteikuši slovāki, taču ar mums neviens nav sazinājies. Tāpat jau esam informējuši IIHF, ka pie zināmiem apstākļiem Rīga būtu gatava rīkot visu turnīru,” teic LHF ģenerālsekretārs.

Ja Rīgā nāktos rīkot abu apakšgrupu spēles, tad otrs ledus laukums varētu tikt izbūvēta netālu no “Arēnas RĪga”, lai gan iepriekš dzirdēts arī par iespējām spēles aizvadīt Ķipsalas izstāžu centrā. “Tas ir “Elektrum” olimpiskais centrs, mums jau ir pirmās skices, kā tas varētu izskatīties. Tas būtu tāds kā “Hokeja kvartāls”, ērti arī no transporta viedokļa,” atklāj Koziols.

LHF vadība lūgusi IIHF padomei lēmumu par čempionāta organizēšanu pieņemt līdz 27. janvārim. 2021. gada pasaules čempionātam jāsākas 21. maijā.

Plašāku Viestura Koziola viedokli par 2021. gada čempionāta organizēšanu Rīgā piedāvāsim jau otrdienas vakarā plkst. 17.45 sarunu raidījumā “Sporta tuvplānā” - Sportacentrs.com TV kanālā.

     [+] [-]

, 2021-01-19 09:24, pirms 3 gadiem
Manuprāt , mūsu optimalākais variants būtu vienu grupu atdot Daņiem ,bet otru grupu un spēles par medaļām atstāt Rīgai .
Kalvīts jau vakar pateica,ka būs vajadzīga valsts nauda (papildus jau iepriekš piešķirtam)... jāmeklē optimālakie risinājumi ,jāspiez piķis no IIHF,
jo arī viņiem nav daudz variantu sarīkot PC.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-19 10:45, pirms 3 gadiem
Pagarš raksts, ja patin zemāk, var izlasīt Kirov Lipman Namber Van viedokli par Rīgas čempi https://iz.ru/1113157/aleksei-fomin...

     [+] [-]

, 2021-01-19 11:18, pirms 3 gadiem
Nesaprotu,kāpēc jau 2 gadus nelietderīgi cīnās par PČ norises vietu,jo lielāka iespēja ir ka tāda nebūs vajadzīga vispār,redzot pašreizējo pandēmijas situāciju. Ja pagājušo gadu nenotika PČ kad situācija bija daudz labāka par tagadējo,tad jēga notikt ir stipri mazāka un ja arī notiek bez skatītājiem tad labāk lai nenotiek jo valstis rīkotājas tikai zaudē. Ja tagad hokeja spēlēs Arēna Rīga ir bez skatītājiem un maijā būs pilna Arēna nebūtu taisnīgi. Kāpēc Dinamo spēlēs lielajā arēnā nevarētu būt kāds tūkstosis skatītāju kas atbalsta Rīgas Dinamo,kāda runa var būt par PČ. Tās ir manas domas,ceru,ka pēkšņi slimība pazudīs ar Dieva gribu...

     [+] [-]

, 2021-01-19 11:42, pirms 3 gadiem
Apgaismojiet mani.
Kapec tada steiga uz cempi buuvee Daugavas halli? Ja vel ir Arena, ir tacu 2 ledus halles. Tagad runaa parctrešo vēl ka fiksi vajag Electrum... Nesaprotu...

     [+] [-]

, 2021-01-19 11:56, pirms 3 gadiem
Runā tik pa papildus izdevumiem, bet būs arī ienākumi- vismaz viesnīcām būs klienti. Turklāt līdz maija beigām ir 4 mēneši un situācija var ievērojami mainīties un spēles notikt arī ar ierobežotu skatītāju daudzumu.

     [+] [-]

, 2021-01-19 16:57, pirms 3 gadiem
Vakcīnas jau dala ārā, būs okey, lai spēlē bez skatītājiem tāpat kā u20 čempi, bija riktīgi nice

     [+] [-]

, 2021-01-19 23:41, pirms 3 gadiem
Es godīgi sakot nesaprotu, ja skatītāju nebūs, kam mums cempis Rīgā tagad, šogad, bezjēdzīgi tērēt valsts naudu. Tāpat lūrēs pa teļļuku. Kāda starpība no kurienes translē. Bezjēdzīgāku veidu, kā notrallināt valsts naudu es neredzu. Čempis Latvijā ir vajadzīgs Faniem!!!!! klātienē!!!!!!!