Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Bauskai" pēdējā iespēja iesaistīties cīņā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Bauskai" pēdējā iespēja iesaistīties cīņā
Baušķenieks Dinārs Vaitaitis sezonu sāka savā dzimtajā klubā, bet pēdējā laikā pārstāv "Ķekavu"
FOTO: Patriks Pauls Briķis (PPB)

Šovakar Elvi vīriešu florbola līgā tiks aizvadīta viena spēle, kurā desmitajā vietā esošie "Bauskas" florbolisti izbraukumā tiksies ar pašlaik astoto spēcīgāko komandu "Ķekavu". Viesu uzvaras gadījumā cīņa par pēdējo ceļazīmi kļūs vēl spraigāka.

Ķekavas florbolisti sezonas sākumā spēlēja pārliecinoši, taču pēdējās sešās spēlēs piedzīvoti pieci zaudējumi, vienīgo uzvaru izcīnot pār "Ogres vilkiem". Tas komandu atvirzījis uz astoto vietu un regulārā čempionāta izskaņā gaidāma ļoti smaga cīņa par to, lai otro sezonu pēc kārtas varētu spēlēt izslēgšanas spēļu turnīrā. Pēdējā cīņā komanda atguvās no četru vārtu deficīta, taču pēc tam iekrita vēl vienā bedrē, ar 6:10 kapitulējot Stalbē. Komandai joprojām nevar palīdzēt rezultatīvais Edžus Bunka, kuram jāturpina izciest piespriestā četru spēļu diskvalifikācija. Tikmēr komanda piesaistījusi vārtsargu Pēteri Stepīti, kurš virslīgā debitēja ar spēlēšanu "FBK Valmiera" vārtos, to gan nedarot sevišķi pārliecinoši. Rezultatīvākie spēlētāji ir 18 gadus jaunie vienaudži Klāvs Jansons (12+17) un Endijs Kleistrovs (8+9).

"Bauskas" florbolisti pēc izgāztā sezonas sākuma sākuši aktīvu cīņu par tikšanu labāko astotniekā. Šos nodomus gan diezgan būtiski sabojāja iepriekšējā spēlē piedzīvotais 2:9 zaudējums savā laukumā vieniem no galvenajiem konkurentiem no Cēsīm. Pašlaik baušķeniekiem ir 13 punkti, kas ir par pieciem mazāk nekā "FBK Valmiera" un šodienas pretiniekiem "Ķekavai'. Uzvarot šodienas spēlē, starpība ar "Ķekavu" būtu mazāka kā vienā spēlē iespējams iegūt, tiesa, konkurentiem ir par vienu nospēlētu cīņu mazāk. Pēteris Zeltiņš šosezon iekrājis 23 (12+11) punktus, esot savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Gints Velmunskis un Kristers Tiltiņš savākuši pa 17 punktiem.

Septembra izskaņā, kad abas komandas spēkojās Bauskā, pēc līdzvērtīgās pirmās trešdaļas (2:3) baušķenieki burtiski izgāza spēles vidus nogriezni, pēc tā nonākot bezcerīgā 3:9 iedzinēju lomā. Pēdējā trešdaļā viesu pārsvars tikai palielinājās, "Ķekavai" svinot vienu no pārliecinošākajām uzvarām – 14:4. Toreiz Bauskas rindās nevienam no spēlētājiem neizdevās tikt pie vairāk kā vienu rezultativitātes punktu, bet uzvarētājiem Klāvs Jansons iemeta piecus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Spēle Ķekavā šovakar sāksies pulksten 20:00.