Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ķīna iegūst vēl vienu turnīru, nākamos 10 gadus rīkos prestižo "WTA Finals"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ķīna iegūst vēl vienu turnīru, nākamos 10 gadus rīkos prestižo "WTA Finals"
Karolīna Vozņacki
Foto: AFP/Scanpix

Sieviešu tenisa tūres galvenais finālturnīrs šogad pēdējo reizi notiks Singapūrā, pēc tam pārceļoties uz Ķīnas pilsētu Šeņdžeņu, kas ar ļoti dāsnu piedāvājumu pieveica konkurentu piedāvājumus no Mančestras, Prāgas un Sanktpēterburgas.

Ar Singapūru savulaik tika noslēgts piecu gadu līgums, kas šosezon beigsies, nozīmīgajam turnīram pārceļoties uz jaunām mājām, turklāt Šeņdžeņā sezonas astoņas labākās spēlētājas pulcēsies ļoti ilgi – no 2019. līdz 2028. gadam!

Ķīna tenisam naudu nežēlo un šobrīd jau organizē septiņus WTA līmeņa turnīrus, ieskaitot pēc nozīmes otro finālturnīru "WTA Elite Trophy" Džuhajā, kā arī lielos "Premier" turnīrus Uhaņā un Pekinā. Milzīgu lomu "WTA Finals" iegūšanā spēlēja nauda. Ķīnieši prēmiju fondam piedāvāja 14 miljonus dolāru, kas ir divreiz vairāk nekā šobrīd ir Singapūrā. Tāpat Šeņdžeņā sola uzbūvēt jaunu stadionu ar 12 000 vietu ietilpību.

Šeņdžeņa kļūs par 10. "WTA Finals" rīkotāju turnīra 49 gadu vēsturē. Iepriekš gada finālsacensības notika Bokaratonā, Losandželosā, Ouklendā, Ņujorkā, Minhenē, Madridē, Dohā, Stambulā un kopš 2014. gada Singapūrā.

Pērn Singapūrā, kur par čempioni kļuva Karolīna Vozņacki, turnīru klātienē apmeklēja 133 000 skatītāju, kas bija Singapūrā notikušo četru turnīru rekords.

Izmantotie resursi:
Shenzhen, China to host WTA Finals starting in...