Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" iemet četrus trešdaļā un pārtrauc "Penguins" sēriju, "Bruins" sagādā vilšanos Žiljēnam

Andrejs Siliņš

"Ducks" iemet četrus trešdaļā un pārtrauc "Penguins" sēriju, "Bruins" sagādā vilšanos Žiljēnam
Foto: AP / Scanpix

Naktī uz ceturtdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pārtrūka Pitsburgas "Penguins" četru uzvaru sērija - ar 3:5 tika atzīts Anaheimas "Ducks" pārākums. Otrā nakts mačā Bostonas "Bruins" ar 4:1 sakāva sava bijušā trenera Kloda Žiljēna vadīto Monreālas "Canadiens".

Trešo uzvaru pēdējās piecās spēlēs izcīnīja Bostonas "Bruins", kas ar 4:1 savā laukumā sakāva Monreālas "Canadiens". Tā bija "Canadiens" galvenā trenera Kloda Žiljēna pirmā atgriešanās Bostonā kopš "Bruins" uzteica trenerim darbu pagājušā gada februāra sākumā. Žiljēns Bostonas klubā nostrādāja gandrīz desmit gadus.

Kopš Žiljēna aiziešanas "Bruins" mainījusi spēles stilu uz krietni ātrāku un uz uzbrukumu tendētu hokeju, kas arī devis rezultātu - komanda atrodas trešajā vietā Austrumu konferences tabulā. Davids Pastrnāks un Raiens Spūners attiecīgi pirmās un otrās trešdaļas sākumos guva pa vārtiem, bet Tūka Rasks atvairīja 21 no 22 metieniem, sekmējot Bostonas panākumu. Davids Krejči pievienoja vārtus un rezultatīvu piespēli, bet divas piespēles mača pirmajai zvaigznei Patrisam Beržeronam.

Anaheimas "Ducks" savā laukumā pārtrauca Pistburgas "Penguins" uzvaru sēriju, kas bija ievilkusies četru iepriekšējo spēļu garumā. Lai gan pirmajā trešdaļā "Ducks" izskatījās labāk, vienīgos vārtus pirmajā spēles nogrieznī guva viesi Jevgeņija Malkina personā. Tomēr Anaheima neatkapās no spēles plāna, un otrajā trešdaļā jau agri tas sāka nest augļus.

Rikards Rakels un Adams Henriks guva pa vārtiem ar pusotras minūtes starpību, ļaujot jau sestajā otrās trešdaļas minūtē "Ducks" pārņemt vadību mačā (2:1). Tas nebija viss, uz ko mājinieki bija spējīgi otrajā trešdaļā. Vēlāk sekoja Krisa Vāgnera vārtu guvums, komandai spēlējot mazākumā, bet pusotru minūti pirms trešdaļas beigām 22 gadus vecais čehu otrgadnieks Ondrejs Kaše ar saviem 12. vārtiem sezonā panāca jau 4:1 Anaheimas labā.

Pēdējā trešdaļā "Penguins" vairākumos atguva divus vārtus un saglabāja intrigu līdz mača beigām, taču sekundi pirms beigu sirēnas zviedru aizsargs Hampuss Lindholms to priekšlaikus dzēsa, ar saviem septītajiem vārtiem sezonā pieliekot punktu "Ducks" otrajai uzvarai pēdējās trīs spēlēs - 5:3.

NHL regulārā sezona, 18. janvāris

SpēleRezultāts
Bruins - Canadiens4:1
Ducks - Penguins5:3

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 11:28, pirms 6 gadiem
Tik reti pag. sezonu sekoju līdzi NHL, ka pat nezināju par Kloda atbrīvošanu no Bostonas. Kauns.......