Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā Latviju neiekļauj

Juris Grīns
Juris Grīns

Pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā Latviju neiekļauj
Foto: FIA World Rallycross

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules Motoru sporta padomes (WMSC) sēdē trešdien tika apstiprināts provizoriskais kalendārs 2021. gada pasaules rallijkrosa čempionātam. Pagaidām Latvija tajā nav iekļauta, bet divu posmu norises vietas vēl nav apstiprinātas.

Šobrīd plānots, ka pirmais posms notiks 23. maijā Beļģijā, pēc tam jūnijā sekos sacīkstes Norvēģijā un Somijā, bet jūlijā – Zviedrijā un Spānijā. Augusta sākumā plānotas sacensības Vācijā, bet tā paša mēneša 22. datumā paredzēts sezonas septītais posms, kura norises vieta vēl nav paziņota, bet norādīts, ka tas notiks vienā no Eiropas valstīm, iespējams, Latvijā. Pēc tam septembrī būs posms Francijā, oktobrī plānoto sacensību norises vieta vēl neskaidra (Tuvajos Austrumos vai Āzijā), bet noslēdzošais posms notiks novembra beigās Dienvidāfrikā.

Biķernieku rallijkrosa trasē “World RX” sacensības tiek rīkotas kopš 2016. gada, bet šogad pirmo reizi tur norisinājās divi posmi pēc kārtas. Trīs reizes Rīgā uzvaru izcīnījis zviedrs Johans Kristofersons, bet pa reizei triumfējuši Sebastjēns Lēbs, Timijs Hansens un Matiass Ekstroms.

Rallijkrosa organizators Raimonds Strokšs jau izteicies, ka nākamgad Latvijā pasaules čempionāta sacīkstes varētu nenotikt, lai gan pašlaik par to vēl pilnīgas skaidrības nav.

2021. gada provizoriskais kalendārs

PosmsDatumsValstsNorises vieta
1.23. maijsBeļģijaSpā
2.13. jūnijsNorvēģijaHella
3.20. jūnijsSomijaKouvola
4.4. jūlijsZviedrijaHēljesa
5.25. jūlijsSpānijaBarselona
6.1. augustsVācijaNirburgringa
7.22. augusts
8.5. septembrisFrancijaLoīka
9.16. oktobris
10.28. novembrisDĀRKillernija

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati