Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Korpisalo sausā spēle, Kolumbusa otro reizi nedēļas laikā sakauj līgas līderi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Korpisalo sausā spēle, Kolumbusa otro reizi nedēļas laikā sakauj līgas līderi
Jonass Korpisalo. Foto: Russell LaBounty/USA Today Sports/Scanpix

Visus 28 pretinieku metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā spējis atvairīt latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina komandas biedrs Kolumbusas "Blue Jackets" vienībā Jonass Korpisalo, kaldinot kluba uzvaru 3:0 pār pārliecinošo turnīra līderi Vašingtonas "Capitals".

Jāmin, ka pirms nedēļas "Blue Jackets" un "Capitals" komandas savā starpā tikās Vašingtonā, toreiz kolumbusiešiem uzvarot ar 5:2. Somu vārtsargs tajā spēlē atvairīja 37 no 39 metieniem pa saviem vārtiem. Iepriekšējā mačā Monreālā (3:4 zaudējums pagarinājumā) "Blue Jackets" rindās savainojumus ar nelielu intervālu guva divi hokejisti - Sonijs Milano tika neveiksmīgi ietriekts apmalē, bet Džošs Andersons vēlāk cieta sakāvi paša izprovocētā kautiņā.

Savainotos šonakt veiksmīgi aizvietoja zviedrs Kevins Stenlunds un slovāks Marko Daņo, kuri aizvadīja pirmos mačus Kolumbusas rindās šajā sezonā. Rezultāts tika atklāts un uzvaras vārti gūti mača 12. minūtē, kad pēc lieliska Aleksandra Teksjē reida pa labo malu no vārtu priekšas izcēlās Ēriks Robinsons.

Atlikušajos divos spēles nogriežņos mājinieki kopumā izdarīja par divām reizēm mazāk metienu (7) nekā pirmajā trešdaļā (14), tomēr tas netraucēja gūt arī par divām reizēm vairāk vārtu. Trešā perioda sākuma daļā "Capitals" izredzes ar diviem vārtiem izdzēsa dānis Olivers Bjorkstrands - 3:0.

Par spīti zaudējumam "Capitals" ar 53 punktiem saglabā vadību NHL kopvērtējumā, kamēr "Blue Jackets" ar 33 mačos iekrātiem 32 punktiem Austrumu konferencē joprojām ir 13. vietā. Nākamo maču Kolumbusas komanda aizvadīs jau naktī uz rītdienu, kad viesosies pie pēdējā vietā esošās Detroitas "Red Wings". Pastāv salīdzinoši liela iespējamība, ka kolumbusiešu vārtos stāsies Elvis Merzļikins, kurš savā pirmajā NHL sezonā piedalījies deviņos komandas zaudējumos.

Paralēlajā mačā "Blue Jackets" tuvākā sekotāja Austrumos Otavas "Senators" (30 punkti 34 spēlēs) izbraukumā ar 1:6 kapitulēja astotajā pozīcijā esošās Floridas "Panthers" (37 punkti 33 mačos) priekšā. Ar karjeras pirmo "hat-trick" panteru rindās izcēlās 28 gadus vecais Noels Ačjari. Savukārt četras rezultatīvas piespēles iekrāja Džonatans Iberdo.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-17 05:54, pirms 4 gadiem
Tāda sajūta, kad ar Elvi vārtos, tad spēlētāji jau ir padevušies.
Korpisalo ir līmenī tagad.

P.S. Kāpēc Joonas tiek pārtulkots, kā Jonass?

  -1 [+] [-]

, 2019-12-17 05:57, pirms 4 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Tāda sajūta, kad ar Elvi vārtos, tad spēlētāji jau ir padevušies.
Korpisalo ir līmenī tagad.

P.S. Kāpēc Joonas tiek pārtulkots, kā Jonass?
Līdz somu valodas kursiem vēl nav tikuši sc. Rīt pret pastarīti Detroitu būs iespēja parādī vai kāda dzirksts vēl ir palikusi Elvim.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-17 07:49, pirms 4 gadiem
budamank rakstīja: Līdz somu valodas kursiem vēl nav tikuši sc. Rīt pret pastarīti Detroitu būs iespēja parādī vai kāda dzirksts vēl ir palikusi Elvim.
Jau apstiprināts, ka būs Elvis? Vienreiz saparotas spēles abas Korpis bija kastē.

  +4 [+] [-]

, 2019-12-17 08:00, pirms 4 gadiem
Pēc sausās spēles Elvis vēros spēli no benķa

  +2 [+] [-]

, 2019-12-17 08:07, pirms 4 gadiem
Tiek rakts kaps Merzĺikina karjerai BJ sastàvà..

  -3 [+] [-]

, 2019-12-17 08:10, pirms 4 gadiem
Tiesam tizlajiem SC faneliem, katru reizi jaraksta stulbibas, pec katras Soma gk uzvaras? Cik var malt vienu un to pasu, soms ari tika nemts, ka nr 1, taka viss kartiba!

  -2 [+] [-]

, 2019-12-17 08:28, pirms 4 gadiem
stulba situācija. grūti saprast, vai Elvis vnk nevelk, vai ir totāli sačakarējies. laikam pa druskai no abiem . man jau liekas, tur komandas līderi viņu negrib ne acu galā vairs redzēt .
Slēpts komentārs: alex_da_silva_817787708613488

  +3 [+] [-]

, 2019-12-17 08:49, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Ar Elvi situacija ir nesaprotama. Tada sajuta, ka komanda vienkarshi nespele ar Elvi vartos. Nu nespele tas Korpisalo 1 vartusarga limeni, bet vinam uzvaras krajas. Ka Elvis vartos, ta komanda spele pilnigi impotenti vai ari dara rupjas kludas izskirigajos momentos. Ir dzirdeti stasti, ka komanda "noraksta" vartusargu. Bet parasti tad pasha komanda jau ir konflikts, bet par Elfi nav dzirdets, ka butu problematisks cilveks
ta bļin.. baigi var spēlēt , ja pirmajās minūtēs ielaiž taurenīti? bija komandai labas spēles arī, kur viss bija līmenī, tikai ne GK. Līdzīgi ar Gudi bija Dinamo. Salaiž kaut kādus debīlus golus, norok spēli, un nosēdina komandu mentāli. Hokejs ir pārliecības spēle. Un pārliecība nāk no GK drošas spēles, spēlētāju meistarības un fiziskās jaudas. tad kaut kas var sanākt. nepietiek, ja treneris kaut ko gudru pasaka, vai čaļi sarunā kaut ko .. uz ledus jābūt pārliecībai pirmkārt . saprastu ja tā būtu lejasgala komanda , bez PO šanses. Bet komanda ir laba, ambicioza, ir spiediens, un vajag labu spēli arī no GK .

  +2 [+] [-]

, 2019-12-17 08:50, pirms 4 gadiem
Vārtos jāturpina likt Korpisalo, lai izveidojas kāds uzvarēto spēļu nogrieznis. Elvis pat pret Detroitu izlies ūdeni.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-17 09:12, pirms 4 gadiem
Ja komanda kaut cik grib cīnīties par ploviem, tad, lai cīnās ar Jonassu kastē! Arī pret Detroitu! Diezvai CBJ līdzjutēji atbalstīs tādu lēmumu, kā vārtos likt Merzļikinu, un kārtējo reizi piedzīvot aplauzienu jau spēles pirmajās minūtēs! Nē, es treneru, līdzjutēju un komandas vārdā viņu kastē neliktu! Priekš kam tāds vārtsargs, ja komandas spēlētaji viņam neuzticās?Visu cieņu Elvim, bet manuprāt pietiks sevi mocīt, dodies uz turieni, kur Tevi gaida un kur Tev uzticās + vēl spēle vedās no rokas!

  -3 [+] [-]

, 2019-12-17 09:20, pirms 4 gadiem
Es gan domaju, ka visas komandas problemas ir Sergeja Bobrovska del. Komanda ir pieradusi, ka vinsh izvilks speles. Un vienkarshi aizmirst, ka vartos vairs nav Borovska. Parak biezhi aizraujas ar uzbrukumu un ari aizsardziba ne vienmer nostrada lidz galam... Bet vienam gan var piekrist par visiem 100 %. Elvja vartos parak biezhi lido taurenishi. Nu labi NHL mazaki laukumi un metieni ir daudz bistamaki. Bet pat komandas 2 vartusargam, tik biezhi nedrikst lidot taurenishi. Bet viens jau tagad ir skaidrs. Elvis sev ir sajajis nakamas sezonas kontraktu. Vinam ar Kolumbusu tachu tikai 1 sezonas ligums

  +4 [+] [-]

, 2019-12-17 09:29, pirms 4 gadiem
krista_klentaka_112483876855387 rakstīja: ta bļin.. baigi var spēlēt , ja pirmajās minūtēs ielaiž taurenīti? bija komandai labas spēles arī, kur viss bija līmenī, tikai ne GK. Līdzīgi ar Gudi bija Dinamo .
Ar Gydlevski bija nedaudz cita situacija. Vinam pasha komanda bija problemas ar speletajiem. Pa ausu galam dzirdeju, ka vinam bija lielakais ligums Dinamo un loti daudziem tas loti nepatika. Panema daudz letako Salaku un komanda, gan aizsardziba nospele, gan ari Salaks komandu glabj. Gudlevskis pargaja uz DEL un atkal sak vinnet. Ta, ka visas problemas bija pasha Dinamo komanda... Un Ari DEL mak hokeju spelet un mest golus

  +1 [+] [-]

, 2019-12-17 09:39, pirms 4 gadiem
Alex Da Silva, Bobrovskis nav vainīgs pie tā, ka Kolumbusai lāgā neiet. Tā ir GM vaina/ kļūda. Komandai vajag vārtsargu, kurš pavelk to un neliek vilties. Korpisalo velk, cik spēj, bet Elvis liek tikai vilties. Ja komandai vajag vārtsargu - vilcēju, tad GM tādu ir jāsameklē. Šobrīd epizodiski tāds var būt tikai Korpisalo.

     [+] [-]

, 2019-12-17 09:49, pirms 4 gadiem
Elvim pašam vajadzētu pieprasīt, lai sūta uz AHL praktizēt, jo ātrāk, jo labāk. Jo vairāk spēlēs, jo labāk spēlēs Spēļu ritmu nevar iegūt sēžot uz soliņa. Tā tikai var zaudēt psiholoģiski, pārliecību. Viņam tā pat alga nemainās, ja spēlē AHL, bet vismaz spēlēs

  +1 [+] [-]

, 2019-12-17 09:52, pirms 4 gadiem
gircc rakstīja: Tiek rakts kaps Merzĺikina karjerai BJ sastàvà..
kādā ziņā? viņš, tiek indēts, mocīts un spīdzināts? jeb tev liekas ka komandā ir uzstādījums, somam spēlēt labi, tik lai ieriebtu Elvim? Elvja nākotne ir atkarīga no viņa spēles.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-17 10:09, pirms 4 gadiem
Ravix rakstīja: Elvim pašam vajadzētu pieprasīt, lai sūta uz AHL praktizēt, jo ātrāk, jo labāk. Jo vairāk spēlēs, jo labāk spēlēs Spēļu ritmu nevar iegūt sēžot uz soliņa. Tā tikai var zaudēt psiholoģiski, pārliecību. Viņam tā pat alga nemainās, ja spēlē AHL, bet vismaz spēlēs
Tur jau tas joks, ka ar vienvirziena ligumu nemaz nevareja noklut AHL. Tur jau vinsh pats ir izradijis iniciativu. Neaizmisti, ka Kivlenieks noklustot galvenaja komanda uzreiz citu algu sanema. Bet amerikani mak naudinu skaitit.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-17 10:22, pirms 4 gadiem
Elvim šodien komandas sapulcē jāpiecełas un jāpasaka-

Okei, lai arī Korpīts nostāvēja pa nullēm, ES TĀPAT ESMU LABĀKS !!!

Visi ieklausīsies un to sapratīs!

     [+] [-]

, 2019-12-17 10:55, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Elvim šodien komandas sapulcē jāpiecełas un jāpasaka-

Okei, lai arī Korpīts nostāvēja pa nullēm, ES TĀPAT ESMU LABĀKS !!!

Visi ieklausīsies un to sapratīs!
Manuprāt, ja grib sajāt mikroklimatu komandā, tad to var darīt.

     [+] [-]

, 2019-12-17 10:57, pirms 4 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Tāda sajūta, kad ar Elvi vārtos, tad spēlētāji jau ir padevušies.
Korpisalo ir līmenī tagad.

P.S. Kāpēc Joonas tiek pārtulkots, kā Jonass?
Tāpēc, ka tā to vārdu izrunā, analfabēt.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-17 11:09, pirms 4 gadiem
Ar Elvi NHL viss būs kārtībā. Bet ne tik ātri.Acīmredzot tomēr vajadzīgs garāks adaptācijas laiks un prakse AHL. Krīzes situācijās darbs ir risinājums ,un šinī gadījumā nepieciešam atgūt spēļu garšu un pārliecību.Bū ok.Elvis ir cīnītājs.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-17 11:50, pirms 4 gadiem
marksliv rakstīja: Tāpēc, ka tā to vārdu izrunā, analfabēt.
Tad jau vārdu Jūnass es nosapņoju. Ak nē,izlasīju grāmatā....

  -1 [+] [-]

, 2019-12-17 11:50, pirms 4 gadiem
Kolumbusa izdara 21 metienu (12 metieniem mazāk nekā vidēji mačā šosezon) un gūst trīs vārtus, Vašingtona, kurai ir labākais uzbrukums šajā sezonā, paliek uz nullītes arī pēc 30 metieniem - kā citādāk to var nosaukt, ja ne par veiksmi?

     [+] [-]

, 2019-12-17 12:38, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kolumbusa izdara 21 metienu (12 metieniem mazāk nekā vidēji mačā šosezon) un gūst trīs vārtus, Vašingtona, kurai ir labākais uzbrukums šajā sezonā, paliek uz nullītes arī pēc 30 metieniem - kā citādāk to var nosaukt, ja ne par veiksmi?
Korpisalo būs jauns Hašeks

  -1 [+] [-]

, 2019-12-17 12:52, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Korpisalo būs jauns Hašeks
Ticu..., bet ne visai.

     [+] [-]

, 2019-12-17 13:41, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Korpisalo būs jauns Hašeks
Wow😂😂😂😂😂
Džeks jau pierādījis, ka nebūs nekāds līgas zvaigzne te. Viens veiksmīgs mačš un jau ceļ debesīs😂
Dīvaini, ka Caps vienmēr problēmas pret CBJ. Pirms 2 gadiem, kad pacēla Stenliju tieši visgrūtākā sērija visā playoff bija pret CBJ 1.raundā

  +2 [+] [-]

, 2019-12-17 16:56, pirms 4 gadiem
Veiksme tāpat vien nenāk,tā ir jānopelna.Cik redzēju spēles apskatu,tad Korpisalo tiešām lieliski darbojās vārtos,tikai vienā momentā neveiksmīgi atsita ripu sev priekšā.Aizsargi palīdzēja.Protams ,bez veiksmes neviens vārtsargs nenosargās vārtus uz nulli,ja vēl šāda metienu attiecība.Tomēr pirmajā vietā ir meistarība un tad nāk arī veiksme.Tā kā nevajag te nolikt somu vārtsargu.Šobrīd viņš ir acīm redzami labāks par Elvi.Merzļikinam tikai jāatrod,kur ir viņa problēma,jo arī Elvim meistarības pietiekoši.NHL Sezona vēl nav pusē,jāstrādā un tad ir vienreiz arī jānoķer veiksme aiz astes

     [+] [-]

, 2019-12-17 22:33, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tad jau vārdu Jūnass es nosapņoju. Ak nē,izlasīju grāmatā....
Nevajag kā dumikim bolīties uz vienu vārdu grāmatā, bet paklusīties, kā somi runā.