Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kuksikam zaudējums pret "Cajasol", Kambalam "double-double" Turcijā

Kuksikam zaudējums pret "Cajasol", Kambalam "double-double" Turcijā
Rihards Kuksiks
Foto: superdeporte.es

Piektdienas vakarā spēles dažādās Eiropas līgās bija vairākiem Latvijas basketbolistiem, no kuriem izcēlās Rolands Freimanis ar "Girona", gūstot uzvaru izbraukuma spēlē Malagā pret vietējo "Clinicas Rincon" (69:58). Freimanim šajā spēlē 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Spānijas ACB līgā sestdienas vakarā Rihards Kuksiks ar Valensiju savā laukumā uzņēma Seviljas "Cajasol", piedzīvojot zaudējumu ar 80:84. Pēc labākajām ACB līgas tradīcijām spēle ritēja punkts punktā un uzvarētājs noskaidrojās izskaņā, kur pārāki bija viesi no Seviljas. Kuksiks spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un septiņu ar pusi minūšu laikā guva trīs punktus (2p 0/1, 3p 1/1), pieļāva vienu kļūdu un saņēma vienu piezīmi.

Rītdien spēle Kristapa Valtera pārstāvētajam Malagas "Unicaja", kad tas uzņems mūsu saspēles vadītāja bijušo klubu Badalonas "Joventut". Visticamāk, ka šo spēli Valters izlaidīs, jo vēl nav atguvies no savainojuma. Jānim Blūmam un Bilbao šīs kārtas spēle, kas bija paredzēta pirmdienas vakarā pret "CAI Zaragoza", pārcelta mēnesi vēlāk. Iespējams, tas skaidrojams ar gaidāmo svarīgo Eirolīgas spēli nedēļas vidū pret Vitorijas "Caja Laboral". Lai Bilbao iekļūtu nākamajā kārtā, nepieciešama uzvara.

Uzvaru piektdienas vakarā guva Rolands Freimanis un "Girona", kas Spānijas otrās līgas izbraukuma mačā Malagā pārspēja "Clinicas Rincon" - 69:58. Freimanis spēli sāka pamatsastāvā, nospēlēja nedaudz virs 21 minūtes, kurās guva 12 punktus (2p 6/10, 3p 0/5), savāca astoņas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu un saņēma piecas piezīmes. "Girona" pretinieki šajā spēlē bija Kristapa Valtera pārstāvētā ACB līgas kluba Malagas "Unicaja" rezerves komanda jeb fārmklubs. Tajā spēlē vairāki jaunie spēlētāji, kas jau tiek pie dažu minūšu spēles laika lielajā komandā vai arī tuvākajā laikā papildinās to.

Tāpat spēli bija Marekam Mejerim, kura "Knet Clavijo" izbraukumā Maljorkā ar 79:91 piekāpās "Logitravel Mallorca" vienībai. Mejeris spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā atradās 14 minūtes un 40 sekundes, kurās guva divus punktus (2p 1/1, 3p 0/1), kam pievienoja divas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, divus blokus un vienu piezīmi.

Pēc 14 spēlēm Spānijas "LEB Gold" līgā visaugstāk no latviešiem ir Freimanis un "Girona" - 9. vietā ar septiņām uzvarām tikpat zaudējumiem. Tiesa, vienas uzvaras attālumā ir 5. vieta, bet divu - 4. vieta. Nākamais ir Andrejs Šelakovs (savā šīs nedēļas spēlē savāca 13+9) ar "CB Tarragona" - 14. vieta ar sešām uzvarām, bet Mejera komanda ir nākamā ar piecām uzvarām. Nākamās spēles šim trio būs trešdien, 21. decembrī.

Turcijas līgā sestdien pamatīgu zaudējumu piedzīvoja Kaspars Kambala, kura Ankaras "Turk Telekom" atzina "Banvit" pārākumu (60:84). Kambalam nepilnās 26 minūtēs "double-double" - 13 punkti, 12 atlēkušās bumbas, četras kļūdas, viens bloķēts metiens un divas piezīmes.

Igaunijas līgā sestdien uzvaru guva Kaspars Cipruss un Juris Umbraško, kuru "Rakvere Tarvas" ar 93:89 pārspēja Tallinas "Kalev" (nejaukt ar "Kalev/Cramo", kurā spēlē Armands Šķēle). Ciprusam 31 minūtē kārtējais "double-double" ar 16 punktiem (2p 6/9, soda metieni 4/8) un desmit atlēkušajām bumbām. Umbraško spēlēja par minūti vairāk un guva deviņus punktus (2p 2/5, 3p 1/6, soda metieni 2/2), savāca piecas atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Citā spēlē Vara Krūmiņa trenētā Valgas komanda ar 62:96 atzina "Rapla" pārākumu. Valgas komandas labā nepilnu 38 minūšu laika Edgars Čunda guva 25 punktus (2p 4/10, 3p 3/6, soda metieni 8/8), kam pievienoja piecas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles.

Čehijā pārliecinošu uzvaru sestdien guva Jurijs Aleksejevs un "NH Ostrava", apspēlējot "Loko Interconex Plzeň" ar 88:56. Aleksejevs 21 minūtē un 42 sekundēs iemeta četrus punktus (2p 2/4, soda metieni 0/2), bloķēja divus metienus, savāca divas atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja divas piezīmes.

Polijas līgā zaudējumu spēles galotnē piedzīvoja Akselis Vairogs un Vroclavas "Slask", atzīstot šogad ULEB Eiropas kausā startējošās "PGE Turow" pārākumu - 87:88. Vairogs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, nospēlēja gandrīz 23 minūtes, savācot septiņus punktus (2p 1/3, 3p 1/3, soda metieni 2/3), divas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes, divas kļūdas un vienu pārtvertu bumbu. Pie uzvaras Polijā tika Kārlis Muižnieks un viņa trenētā Sopotas "Trefl", kas apspēlēja Vloclavekas "Anwil" - 93:72.

Lietuvas līgā piektdien un sestdien spēles bija Kasparam Vecvagaram, kura Kauņas "Baltai" mainīgas sekmes. Vispirms izbraukumā tika pārsteigti Šauļu basketbolisti (87:83), kuru kaldināja arī Vecvagars - 11 minūtes, pieci punkti (2p 1/1, 3p 1/2), trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes un viena kļūda. Dienu vēlāk jaunie Kauņas basketbolisti savā laukumā atzina Panevēžas "Techasas" pārākumu - 74:88. Šoreiz Vecvagaram nepilnās 18 minūtēs 11 punkti (2p 2/5, 3p 1/1, soda metieni 4/4), divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes un viena pārķerta bumba.

Līdz divām uzvarām spēļu galotnēs Pasvales "Pieno žvaigždės" aizvedis tās galvenais treneris Roberts Štelmahers. Piektdien apspēlēts Palangas "Naglis" (75:72), bet nākamajā dienā kārta bija "Sakalai" - 65:64.

Tāpat piektdien un sestdien mači bija Artūram Brūniņam ar Klaipēdas "Neptunas". Vispirms sīvā cīņā ar 96:95 pārspēts Viļņas "Sakalai", bet šodien ar 81:73 "Naglis". Piektdienas mačā Brūniņš piecās minūtēs bez punktiem (2p 0/2), kam klāt nāca viena piezīme un divas kļūdas. Sestdienas uzvarā Brūniņš laukumā nedevās.

Zviedrijas līgā piektdien neveiksmi pagarinājumā piedzīvoja Edgars Jeromanovs un Norčepingas "Dolphins", zaudējot "Sundsvall" - 79:87. Jeromanovam 33 minūtes, septiņi punkti (2p 1/6, 3p 0/2, 5/7), trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes, divas pārķertas bumbas un trīs kļūdas.

Izmantotie resursi:
ACB.COM
Türkiye Basketbol Ligleri Resmi Web Sitesi |...
ČBF -
Tauron Basket Liga
lkl.lt
Eesti Korvpalliliit
European Basketball Main Page - EUROBASKET
Baloncesto FEB - Federacion Española de...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-12-17 23:02, pirms 12 gadiem
Brūniņš...mjāā, vai nu piemaksā par to, ka atrodas komandā, vai nu kaut kas cits.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-17 23:13, pirms 12 gadiem
Prime Time rakstīja: Kuksikam meklējot aizvietotāju ...
Tev arī pie reizes SC varētu atrast aizvietotāju!

     [+] [-]

, 2011-12-18 12:44, pirms 12 gadiem
Sakalai gan nepaveicās 2x pēc kārtas ar 1 punktu zaudēt. Vecvagars malacis.